«Κατοστάρισε» και ο Προμηθέας Πάτρας!

«Κατοστάρισε» και ο Προμηθέας Πάτρας!

Gazzetta team
«Κατοστάρισε» και ο Προμηθέας Πάτρας!

bet365

Στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου στην Πάτρα, ο Προμηθέας έγινε η 30η ομάδα στην ιστορία της ΕΚΟ Basket League με 100 παιχνίδια στην μεγάλη κατηγορία.

Σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος «το χθεσινό παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels ήταν εξ ορισμού ξεχωριστό για τον Προμηθέα που έγινε η 30ή ομάδα στην ιστορία της ΕΚΟ Basket League που έφτασε τους 100 αγώνες. Συνδύασε μάλιστα αυτό το γεγονός, όχι μόνο με μία νίκη αλλά και με την είσοδο του στην 20άδα των ομάδων με τις περισσότερες επιτυχίες στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Η χθεσινή ήταν 53η νίκη της αχαϊκής ομάδας στην κατηγορία και για να μπει στην 20άδα της σχετικής λίστας, προσπέρασε την Καβάλα που μετράει 52 νίκες και μάλιστα με 58 περισσότερους αγώνες (52-106). Στην αντίστοιχη λίστα από καταβολής Α' Εθνικής (από το 1963-64), ο Προμηθέας είναι πια 27ος ενώ με ακόμη 11 νίκες θα βρει θέση και σε αυτήν την 20άδα.

Κατά τα άλλα...

*Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στον πόντο, ασφαλώς τα υπερδιπλάσια λάθη του Κολοσσού H Hotels έναντι του Προμηθέα (13 έναντι έξι) διαδραμάτισαν τον ρόλο τους στο τελικό αποτέλεσμα. Μένοντας στα έξι, ο Προμηθέας ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της φετινής ΕΚΟ Basket League αφού έξι λάθη είχε και ο Ιωνικός Affidea στο παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ του προπερασμένου Σαββάτου.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Δημήτρης Κατσίβελης έγινε μέσα από το χθεσινό παιχνίδι ο 4ος πασέρ στην ιστορία του Προμηθέα. Με τις τέσσερις ασίστ που είχε κόντρα στον Κολοσσό H Hotels, έφτασε τις 86 και ξεπέρασε στους πρώην συμπαίκτες του Ρίον Μπράουν και Χρήστο Σαλούστρο που είχαν από 82.

*Ο Λεωνίδας Κασελάκης είναι πλέον 7ος στην ίδια λίστα, αφού με τη μοναδική του ασίστ έφτασε τις 67 και ξεπέρασε τον Μακένζι Μουρ που είχε 66 στη σεζόν 2016-17.

*Από την πλευρά του Κολοσσού H Hotels, με ένα ρεκόρ καριέρας έφυγε από το “Δ.Τόφαλος” ο Δημήτρης Μωραίτης. Ο 20χρονος γκαρντ είχε οχτώ ασίστ, στην κορυφαία επίδοση των 52 αγώνων του στην ΕΚΟ Basket League. Είχε πέντε με την ΑΕΚ στο ματς της 23ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα