Ξανθόπουλος: «Δεν είναι πυροτέχνημα το Περιστέρι»

Ξανθόπουλος: «Δεν είναι πυροτέχνημα το Περιστέρι»

Gazzetta team
Ξανθόπουλος: «Δεν είναι πυροτέχνημα το Περιστέρι»

bet365

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μίλησε για τη μεγάλη νίκη του Περιστερίου Winmasters στο κλειστό του ΟΑΚΑ, την πορεία της ομάδας του, αλλά και τα χρόνια που πέρασε στην ΑΕΚ.

Ο έμπειρος πλέι μέικερ είπε μεταξύ άλλων στον Σπορ Fm για τα συναισθήματά του κόντρα στην πρώην ομάδα του: Τα συναισθήματα είναι περίεργα. Η αλήθεια είναι ότι πέρασα δυο πολύ όμορφα χρόνια στην ΑΕΚ με απίστευτες στιγμές. Όταν υπέγραφα δεν περίμενα να ζήσω τέτοιες στιγμές που μένουν για πάντα στην ζωή σου. Οι σχέσεις που κάνουμε μέσα από το μπάσκετ είναι αυτά που μένουν στο τέλος».

Για την νίκη του Περιστερίου: «Είμαι παρά πολύ χαρούμενος που φύγαμε με ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Ο Γκρέι είναι ένας χαρισματικός σκόρερ και σουτέρ. Είναι ένα παιδί που είτε βάλει 30 είτε 10 πόντους είτε τίποτα, έχει τις ίδιες αντιδράσεις. Είναι ταπεινός και πολύ καλός χαρακτήρας».

Για την δουλειά που γίνεται στην νέα του ομάδα: «Τα τελευταία χρόνια γίνεται κάτι καλό στην ομάδα. Δεν είναι ένα πυροτέχνημα. Γίνονται αργά και σταθερά βήματα. Το πρωτάθλημα χρειάζεται ομάδες με ιστορία σαν το Περιστέρι, κάτι που το αποδεικνύει η ομάδα με τις εμφανίσεις της. Ο σύλλογος κράτησε έναν κορμό σε σχέση με πέρσι. Έγιναν προσθήκες έμπειρων Ελλήνων και ήρθαν κάποιοι ξένοι χωρίς μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη, με εξαίρεση τον Χάτσερ, όμως αυτό ισορροπείται με την εμπειρία την δικιά μας και έτσι δημιουργείται ένα καλό μείγμα. Γενικά σαν ομάδα έχουμε δέσει. Ταπεινοί να είμαστε να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Είναι μια δύσκολη χρονιά με διπλές υποχρεώσεις».

Για τον Ηλία Ζούρο: «Είναι ένας προπονητής που από την αρχή της καριέρας μου μας συνδέουν πολλά πράγματα, είναι μια σχέση πολύ δυνατή. Όποτε έχουμε συνεργαστεί έχε βγει κάτι καλό και ελπίζουμε ότι έτσι θα γίνει και φέτος».

Για την φετινή ΑΕΚ: «Φέτος διαθέτει πιθανότατα την ομάδα με το μεγαλύτερο ταλέντο. Το θέμα είναι το πώς θα δέσει η ομάδα και πως βρουν οι παίκτες τους ρόλους τους. Είναι μια ομάδα που έχει την πίεση και νομίζω ότι οι φιλοδοξίες μεγάλωσαν μετά την κατάκτηση των δυο τροπαίων. Πάντως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κρίνουμε. Μην ξεχνάμε ότι όταν εγώ πήγα στην ΑΕΚ, ούτε εμείς είχαμε ξεκινήσει καλά».

Για το ταξίδι στην Τουρκία: «Υπήρχε ανησυχία και φόβος. Από την ομάδα είχαν πάρει όλα τα μέτρα. Μας είπαν ότι ναι μεν γίνονται πράγματα αλλά δεν υπάρχει θέμα. Μια δυο μέρες πριν πάμε υπήρξαν δημοσιεύματα ότι πέσανε κάποιες βόμβες στην επαρχία της Γκαζιαντέπ και ανησυχήσαμε. Με το που φτάσαμε εκεί είχαμε μεγάλη αστυνομική δύναμη γύρω μας αλλά δεν κάναμε και πολλές βόλτες μέσα στην πόλη. Αγωνιστικά ήταν ιδιαίτερο παιχνίδι μιας και είχαμε απουσίες. Ενώ πήραν προβάδισμα οι αντίπαλοι, μετά το μαζέψαμε. Στο ημίχρονο καταλάβαμε ότι τους "έχουμε". Όποιοι μπήκαν μέσα στο παιχνίδι βοήθησαν στο μέγιστο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα