ΑΣ Άρης-ΚΑΕ Άρης: Η κόντρα καλά κρατεί

ΑΣ Άρης-ΚΑΕ Άρης: Η κόντρα καλά κρατεί

ΑΣ Άρης-ΚΑΕ Άρης: Η κόντρα καλά κρατεί

bet365

Εδώ και μήνες, ΑΣ Άρης και ΚΑΕ Άρης βρίσκονται στα… χαρακώματα. Το αίτημα του Ερασιτέχνη για την παράδοση όλων των οικονομικών στοιχείων της ΚΑΕ ήταν η τελευταία αφορμή για την ανάδειξη της κόντρας τους.

Το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών αποτυπώθηκε μέσα από την ιστορία μακροχρόνιας παραχώρησης του Αλεξανδρείου. Εκεί έγινε το εξής παράδοξο. Κάποια στιγμή η Πολιτεία εμφανίστηκε θετική στην υπογραφή σχετικής σύμβασης, αλλά ΑΣ και ΚΑΕ διαφωνούσαν σχετικά με τους όρους του μεταξύ τους συμφωνητικού. Ακολούθησαν, όλα όσα αναφέρθηκαν στη γενική συνέλευση της 16ης του Ιούλη όπου η μία πλευρά αμφισβητούσε την άλλη για να φθάσουμε στη χθεσινή (22/7) νέα γ. σ. Η ΚΑΕ δεν εκπροσωπήθηκε καθώς ο ιδιοκτήτης της τελευταίας, Δημήτρης Γουλιέλμος, είχε ενημερώσει για την απουσία του λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Στη γενική συνέλευση, ο ΑΣ ουσιαστικά κατηγόρησε τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ για ελλιπή συνεργασία. Για την ακρίβεια, είχε ζητήσει τον πλήρη φάκελο των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας. Επί τούτου, στην αλληλογραφία της 18ης Ιουλίου, ο κ. Γουλιέλμος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για πιθανή διαρροή των οικονομικών στοιχείων της ανώνυμης εταιρίας και έθεσε ως όρο την υπογραφή ρήτρας εμπιστευτικότητας για κάθε μέλος του ΑΣ όπου σε περίπτωση διαρροής στοιχείων αυτή άγγιζε το ποσό των 500.000 ευρώ για τον καθένα! Η πρόταση απορρίφθηκε από τον ΑΣ κι έτσι ο τελευταίος παρουσίασε χθες (22/7) ισολογισμούς της διετίας 2016-18 οι οποίοι δεν είναι αρκετοί για την αποτύπωση της πλήρους εικόνας (οικονομικά) της ΚΑΕ. Επισημάνθηκε μάλιστα ότι θα κατατεθεί νέο αίτημα στην ΚΑΕ για την κατάθεση όλων των οικονομικών στοιχείων με τη σημείωση ότι στην περίπτωση που η τελευταία δεν ανταποκριθεί, θα εξεταστεί το περιθώριο νομικών ενεργειών!

Ανεξαρτήτως των όσων αναφέρθηκαν χθες (22/7), τα οικονομικά στοιχεία μιας ΚΑΕ παρουσιάζονται στη γενική συνέλευση των μετόχων αυτής και όχι στην αντίστοιχη του Ερασιτεχνικού σωματείου. Εδώ και μήνες, ο ΑΣ, ως κάτοχος του 10% των μετοχών, δεν προέβη σε ενέργειες πρόκλησης γ. σ. των μετόχων όπου εκεί θα αποκτούσε πλήρη εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία της ΚΑΕ.

Επίσης, ένα ακόμη σημείο τριβής μεταξύ των δύο πλευρών είναι οι ακαδημίες του συλλόγου. Φέτος έληξε το συμφωνητικό παραχώρησης της χρήσης αυτών από τον ΑΣ στην ΚΑΕ. Την περασμένη εβδομάδα, η ΚΑΕ έστειλε νέο συμφωνητικό με σκοπό την ανανέωση της χρήσης, αλλά ο ΑΣ δεν το υπέγραψε. Παράλληλα, στη χθεσινή (22/7) γ. σ. σημειώθηκε ότι υπάρχει οφειλή της ΚΑΕ απέναντί του. Συν τοις άλλοις, ο ΑΣ προχώρησε σε συζητήσεις με ιδιώτες οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των ακαδημιών, στοιχείο το οποίο δείχνει και τις προθέσεις του.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα