Ξεκίνημα με αναβάθμιση...

Ξεκίνημα με αναβάθμιση...

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την απόκτηση του Ταϊρίς Ράις από τον Παναθηναϊκό και τα όσα θα προσφέρει στους «πράσινους» ενώ εξηγεί ότι με αυτήν την κίνηση οι «πράσινοι» ανέβηκαν αυτομάτως επίπεδο στη συγκεκριμένη θέση συγκριτικά με τα δύο τελευταία χρόνια. «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» αναφέρει για την παραμονή του Ντεσόν Τόμας.

Βραζιλία - Αργεντινή με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Ταϊρίς Ράις δεν χρειάζεται πολλές-πολλές συστάσεις. Άλλωστε το βιογραφικό του «μιλάει» από μόνο του. Μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος έχει αναδειχθεί MVP σε Final 4 EuroLeague, έναν παίκτη που έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, έναν παίκτη με 84 ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχοντας 11,6 πόντους και 4,6 ασίστ, έναν παίκτη με ηγετικά χαρίσματα, έναν παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά...

Βέβαια στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ δεν θα είναι εκείνος που θα κρατήσει τη μπαγκέτα στα χέρια του ωστόσο θα αποτελέσει μια άκρως αξιόπιστη λύση ερχόμενος από τον πάγκο για να συμπληρώσει τον Νικ Καλάθη. Και αν χρειαστεί να πάρει πάνω του την κατάσταση θα το κάνει. Γιατί μπορεί. Γιατί το έχει ξανακάνει. Μέχρι πρότινος την συγκεκριμένη θέση κάλυπτε ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Τίμιος, εργατικός, με περίσσιο πάθος κάθε φορά που «πάταγε» στο παρκέ, αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ουδέποτε μπόρεσε να ανταποκριθεί στα «ρεπό» του Νικ.

Γι' αυτόν τον λόγο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ άφηνε και την... χολή του μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ και αναγκαζόταν να έχει 30 plus λεπτά χρόνο συμμετοχής κατά μέσο όρο. Από την επόμενη σεζόν οι βάσεις που θα μπουν θα είναι διαφορετικές. Ο Ράις ήταν πάντοτε πρωταγωνιστής και το γεγονός αυτό ίσως και να... ξεαγχώσει τον Καλάθη, από τον οποίο ξεκινούσαν και τελείωναν τα πάντα στο «τριφύλλι». Όχι ότι δεν θα ισχύει και φέτος, αλλά αναμένεται να είναι σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με την προηγούμενη διετία.

Φυσικά σε αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο το κατά πόσο έτοιμος είναι ο Ράις να ανταποκριθεί στον νέο του ρόλο. Όσο να 'ναι είναι τελείως διαφορετικό για έναν παίκτη να βρίσκεται 15 λεπτά στο παρκέ όταν σε όλη την καριέρα του ήταν 25+ λεπτά σε κάθε ματς. Το είδαμε και με τον Κιθ Λάνγκφορντ. Μπορεί να βοηθούσε σημαντικά στα λεπτά που αγωνιζόταν, αλλά από τη στιγμή που ήταν πάντα το «πρώτο βιολί» δεν μπόρεσε να προσφέρει αυτά που ήθελε (και ενδεχομένως μπορούσε) και ο ίδιος. Γι' αυτό και αποχώρησε με σκοπό να... ξαναβρεί τον παλιό του ρόλο.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ράις αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό το «πράσινο» ρόστερ ως back up του Καλάθη. Και αυτό διότι όχι μόνο μπορεί να προσφέρει στο σκοράρισμα το οποίο είναι και το... ατού του με αποτέλεσμα να «ξεκολλάει» την ομάδα από διάφορες καταστάσεις, αλλά το κυριότερο όλων που αποτελεί και μια από τις μεγάλες διαφορές με τον Λεκαβίτσιους; Είναι καλός δημιουργός, ξέρει πότε να πασάρει, ξέρει να στήνει pick n roll και όπως είπε και ο πρώην προπονητής του Φεντερίκο Περέγκο στην EuroLeague Greece, «θέλει να βάζει όλους τους συμπαίκτες του μέσα στο παιχνίδι». Μάλιστα εξήγησε, και σίγουρα (τον) γνωρίζει καλύτερα, ότι είναι έτοιμος να αποδεχτεί τον νέο του ρόλο γιατί πολύ απλά θέλει να κερδίζει.l

Κοντός ψαλμός που λένε. Θα το δούμε αυτό όταν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια. Αν μη τι άλλο ωστόσο πρόκειται για «upgrade» του ρόστερ του Παναθηναϊκού καθώς -και χάρη στα εκτελεστικά του προσόντα- μπορεί να συνυπάρξει με τον Καλάθη και στην ίδια πεντάδα. Έχοντας τρόπον τινά τον ρόλο του Λάνγκφορντ. Προσέξτε: ΔΕΝ αποκτήθηκε γι΄αυτόν τον ρόλο, απλά μπορεί να ανταποκριθεί και σε αυτήν την θέση, όταν και εφόσον του ζητηθεί. Κάτι που είχε κάνει και στην Μπάμπεργκ πέρυσι, όταν ήταν στην ίδια πεντάδα με τον Νίκο Ζήση.

Η... πρώτη δουλειά ωστόσο θα είναι αυτή του back up point guard. Και αυτό διότι είναι δεδομένο ότι η «καλή κίνηση» του Παναθηναϊκού αναμένεται στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος θα αποτελέσει το βασικό «δυάρι» της ομάδας και θα μοιράζεται τη θέση με τον Νίκο Παππά, ο οποίος ανεβάζει στροφές ώστε να είναι έτοιμος με την έναρξη της νέας σεζόν...

Φυσικά το ερωτηματικό έχει να κάνει με την άμυνα απέναντι σε πιο ψηλά γκαρντ, πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε συνέχεια και ο (σχεδόν) ισοϋψής του, Λούκας Λεκαβίτσιους. Όμως για να τον επιλέξει ο Πεδουλάκης και το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού, όλο και κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν απ' όλους μας/σας. Μέχρι και ο Ρικ Πιτίνο επικρότησε την απόκτηση του Ταϊρίς Ράις κάνοντας λόγο για «έξυπνη κίνηση». Ε, και αυτός δεν θα ξέρει κάτι περισσότερο;

Τα υπόλοιπα στο παρκέ...

Από εκεί και πέρα, η «πράσινη» ΚΑΕ απλά... επιβεβαίωσε όλα τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για παραμονή του Ντεσόν Τόμας, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός φόργουορντ να παραμείνει κάτοικος στο ΟΑΚΑ για άλλα δύο χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη πριν από έναν χρόνο, όταν και ανακοινώθηκε η απόκτησή του. Από τη στιγμή που αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε από τον Πιτίνο στο δεύτερο μισό της σεζόν και έδειξε τα όσα πραγματικά μπορεί να προσφέρει, ήταν... επιτακτική ανάγκη να συνεχίσει με το «τριφύλλι» στο στήθος. .

Άλλωστε ο Πεδουλάκης εισηγήθηκε από την πρώτη στιγμή την παραμονή του αφού γνωρίζει και εκείνος πολύ καλά τι πρέπει να κάνει ώστε ο Τόμας να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Το αξιοπερίεργο; Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Αμερικανός φόργουρντ θα παραμείνει για δεύτερη σερί χρονιά σε μια ομάδα. Τα πάντα είναι θέμα «χημείας», σωστής «εκμετάλλευσης» αλλά και το πώς μπορεί να «κουμπώσει» κάθε παίκτης σε κάποια ομάδα. Και ο Ντεσόν Τόμας κέρδισε με το... σπαθί του την παραμονή και την αύξηση στις αποδοχές του. Ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας (αν όχι ο πιο σταθερός) από τον Φεβρουάριο έως και το τέλος της σεζόν.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...