Όσο παραμένει το ban στην ΚΑΕ Άρης θα συνεχίζεται η πορεία προς τα… βράχια

Όσο παραμένει το ban στην ΚΑΕ Άρης θα συνεχίζεται η πορεία προς τα… βράχια

Όσο παραμένει το ban στην ΚΑΕ Άρης θα συνεχίζεται η πορεία προς τα… βράχια

bet365

Έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεών του, ο Άρης παραμένει ακριβώς στο ίδιο σημείο είτε γιατί δείχνει αξεπέραστο το πρόβλημα της ρευστότητας είτε γιατί δεν απέδωσαν οι προσπάθειες εύρεσης συμπαικτών.

Ελλάδα - Ιταλία με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Δεν είναι μόνο η στασιμότητα που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, όσο η δεδομένη αδυναμία του Άρη να προχωρήσει σε ενέργειες με σκοπό τη σταδιακή επίλυση των προβλημάτων. Ευθύς εξαρχής διευκρινίστηκε ότι προτεραιότητα είναι η άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. Μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν προέκυψε θετικό αποτέλεσμα αλλά δεν έγινε καμία απολύτως επαφή είτε του μεγαλομετόχου, Δημήτρη Γουλιέλμου είτε κάποιου συνεργάτη του, με τους πιστωτές. Πρόσφατα, Βίκτορ Σανικίντζε και Τάντια Ντραγκίτσεβιτς, υποστήριξαν ότι η τελευταία επικοινωνία που είχαν με τους ανθρώπους του Άρη ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Καταρχήν, η άρση του ban (ενώ θα έπρεπε) δεν ήταν στις προτεραιότητες του Άρη και δεύτερον, προφανώς οι «κίτρινοι» δεν είχαν κάτι παραπάνω να τους πουν σε σχέση με αυτά που τους είπαν τον περασμένο Μάιο.

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι άξιο προβληματισμού διότι οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΚΑΕ παραδέχονται ανοιχτά ότι το περσινό αγωνιστικό εγχείρημα ήταν αποτυχημένο, ομοίως και η επιλογή να πορευτεί η ομάδα με την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών. Δεδομένης αυτής της ομολογίας, θα περίμενε κανείς ότι ήδη θα είχαν προχωρήσει σε ενέργειες για την αποκατάσταση της κανονικότητας. Κι όμως, δεν έγινε το παραμικρό. Κοινώς, αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το ban παραμένει λόγω διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά γιατί δεν έγινε καμία επαφή.

Βέβαια, η διατήρηση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Η αδυναμία ανταπόκρισης στους διακανονισμούς, οι διαταγές πληρωμής που ήδη έχουν στα χέρια τους διάφοροι πιστωτές με σκοπό να εισπράξουν τα χρήματά τους μέσω της εγγυητικής επιταγής της ΚΑΕ, αλλά και η αδυναμία τακτοποίησης πάσης φύσεως οφειλών, συνθέτουν την καθημερινότητα της ομάδας.

Πρόσφατα το gazzetta.gr ανέφερε την προσπάθεια του Δημήτρη Γουλιέλμου να αναζητήσει λύση στο πρόβλημα ρευστότητας μέσα από επαφές με επιφανείς Αρειανούς. Στο μυαλό του ήταν και η πραγματοποίηση συνάντησης με απώτερο σκοπό να εξηγήσει τη δύσκολη κατάσταση και να ζητήσει τη βοήθειά τους. Στην πραγματικότητα, στη διάρκεια της σεζόν δεν χτίστηκε σχέση εμπιστοσύνης και το διαπίστωσε μέσα από έναν κύκλο επαφών που είχε στο προηγούμενο διάστημα. Με εξαίρεση τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη (υπήρξε ιδιοκτήτης των Τρικάλων), κανείς άλλος δεν σκοπεύει να μπει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας. Ακόμη και το τελευταίο ζήτημα εκκρεμεί εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες. Αυτή τη στιγμή, διοίκηση στην ΚΑΕ Άρης είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Χάρης Παπαγεωργίου και ο Ιωάννης Ψηφίδης, καθαρά για τυπικούς λόγους, καθώς είναι εκπρόσωπος του ΑΣ. Γιώργος Σιγάλας, Τάσος Μωϋσιάδης και Νίκος Κάλλεν έχουν παραιτηθεί. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε διοίκηση.

Με κινητήριο δύναμη τη γνώση του κινδύνου αλλά και την αρειανοσύνη, φίλοι του Άρη που ζουν στο εξωτερικό εξέδωσαν εισιτήρια διαρκείας και προχώρησαν σε επαφές με ομοϊδεάτες τους οι οποίοι επίσης ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό. Αυτές οι ενέργειες έγιναν μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Δημήτρη Γουλιέλμου στη διάρκεια της οποίας αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα της κατάστασης. Ανεξαρτήτως όμως των φιλότιμων προσπαθειών που καταβάλλονται, δεν γίνεται η βιωσιμότητα μιας ΚΑΕ να στηριχθεί στο επίπεδο ανταπόκρισης αυτών των Αρειανών. Κανονικά, αυτό το εγχείρημα θα έπρεπε να λειτουργήσει υποστηρικτικά του γενικού σχεδίου της ΚΑΕ.

Το ίδιο ισχύει και με το Business Forum που θέλει να διοργανώσει η ΚΑΕ μέσα στις επόμενες 7-10 ημέρες. Πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο εκπονήθηκε από τον Άκη Παρταλίδη με προφανή στόχο τη δημιουργίας μιας ισχυρής ομάδας χορηγών/υποστηρικτών της ΚΑΕ αλλά και εξήγηση του σχεδίου που έχει η ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Και σ’ αυτήν την περίπτωση όμως, αυτές οι ενέργειες θα έπρεπε να λειτουργούν υποστηρικτικά ενός γενικού σχεδίου.

Αυτή είναι η τωρινή κατάσταση στην ΚΑΕ Άρης. Οικονομικό πρόβλημα, αμφιβολία, αναποφασιστικότητα κι έντονος φόβος για το μέλλον καθώς, όσο διατηρούνται όλα τα παραπάνω, το καράβι θα παραμένει στα βράχια και δεν θα βρει ποτέ τον τρόπο να απομακρυνθεί από αυτά.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα