Οι μάγκες με τα πράσινα

Οι μάγκες με τα πράσινα

Οι μάγκες με τα πράσινα

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για τον δεύτερο ημιτελικό των playoffs και την γιορτινή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, τόσο λόγω της βράβευσης του Αργύρη Πεδουλάκη και της «πράσινης» παράστασης στο παρκέ, όσο και για τα όσα υποστήριξε ο Ρικ Πιτίνο για το μέλλον του αλλά και τον προπονητή του Περιστερίου.

Λίγο-πολύ το αγωνιστικό ενδιαφέρον στη σειρά των ημιτελικών μεταξύ Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και Περιστερίου Βίκος Cola, ατόνησε μετά το πρώτο παιχνίδι στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Όσο και αν ήθελε το Περιστέρι να φανεί ανταγωνιστικό απέναντι στους πρωταθλητές, η διαφορά ποιότητας, ποσότητας και δυναμικότητας ήταν (και είναι) τεράστια.

Λογικό και επόμενο να κυλήσει όπως κύλησε και η δεύτερη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» ήταν τα απόλυτα αφεντικά του παρκέ και δεν έδωσαν σε καμία στιγμή το δικαίωμα στο Περιστέρι να πιστέψει ότι μπορεί να ανησυχήσει ή να... σκουντήξει το φαβορί. Το 2-0 ήρθε σε ρυθμό ρελαντί και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, δύσκολα θα συνεχιστεί η σειρά των ημιτελικών μετά και το βράδυ της Δευτέρας (3/6, 21:00) όταν θα έχει τελειώσει το 3ο παιχνίδι.

Οπότε τρία ήταν τα πράγματα που θα έκλεβαν την παράσταση σε αυτό το παιχνίδι.

1. Η αντίδραση των «πρασίνων» όταν θα άνοιγε (γιατί θα άνοιγε κάποια στιγμή) η ψαλίδα του σκορ.

2. Το χειροκρότημα που θα λάμβανε ο Αργύρης Πεδουλάκης στην βράβευσή του

3. Οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο αναφορικά με το μέλλον του μετά και τις τελευταίες εξελίξεις για... έναρξη των συζητήσεων.

Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά: Όσον αφορά το πρώτο, οι παίκτες των «πρασίνων» πήραν αρκετά υψηλό βαθμό. Ακόμα και με την διαφορά στο +20 και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, κυνηγούσαν όλα τα hustle plays και δεν άφησαν καμία μπάλα να πάει χαμένη. Υπήρχε η δέουσα συγκέντρωση και σοβαρότητα, ενώ αν ψάχνετε τον λόγο, υπάρχει ονοματεπώνυμο: Ρικ Πιτίνο! Ο Αμερικανός προπονητής κρατάει στην... πρίζα όλους τους παίκτες και αυτό φάνηκε από την ατάκα του μετά το τέλος ότι «ξέρουν ότι θα ανταμειφθούν από εμένα».

Και ξέρετε. Είναι τεράστια υπόθεση να γνωρίζει ο προπονητής ότι οι παίκτες παίζουν για αυτόν όπως επίσης και ότι οι παίκτες θα έχουν το «κατιτίς τους» από τον Πιτίνο. Ποιο είναι αυτό; Το γνωρίζουν οι ίδιοι μεταξύ τους. Άλλωστε ο Πιτίνο αναφέρεται συνέχεια στο θέμα των χαρακτήρων μέσα στην ομάδα και ότι τους συγκρίνει με τους Νικς του 1987. Είναι δυνατόν μετά να μην «φουσκώνουν» από περηφάνια οι παίκτες όταν μιλάει ένας «Hall Of Famer» με τόσο κολακευτικά λόγια για εκείνους; Με λόγια που θα διαβαστούν σε χρόνο «dt» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού;

Και έρχομαι στο δεύτερο. Πριν από το ματς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε τον Αργύρη Πεδουλάκη «γνήσιο μάγκα» και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζει σύσσωμη η οικογένεια του Παναθηναϊκού. Είτε λέγονται παίκτες, είτε προπονητές, είτε παράγοντες, είτε φίλαθλοι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόλις έκανε την εμφάνισή του στο παρκέ πριν από το τζάμπολ όλο το ΟΑΚΑ σηκώθηκε στο πόδι. Ούτε είναι τυχαίο ότι ακούστηκε το όνομά του λίγο μετά τη βράβευσή του από την ΚΑΕ. Ούτε τυχαίο ότι πήγε αντιπροσωπεία της Θύρας 13 για να του δώσει αναμνηστική πλακέτα για να τον ευχαριστήσει. Μάγκας αυτός, μάγκες και εκείνοι.

Όπως... μάγκας με τα όλα του και ο Ρικ Πιτίνο. Δεν εξετάζω εάν και εφόσον μείνει ή φύγει. Είτε τελικά συνεχίσει να είναι προπονητής στον Παναθηναϊκό, είτε επιλέξει να αποχωρήσει, αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα. Θα σταθώ ωστόσο σε μία και μόνο ατάκα του: «Ο κόουτς του Περιστερίου είναι προπονητής πέντε αστέρων». Ο Πιτίνο έβγαλε το καπέλο στον «Άρτζι» αναγνωρίζοντας τις προπονητικές του ικανότητες. Δεν χωρεί αμφισβήτηση ότι ο Πεδουλάκης είναι προπονητής για ομάδες της EuroLeague. Η τεχνογνωσία του είναι σπάνια, όπως σπάνιο είναι και το ταλέντο του (ή το μάτι του) να επιλέγει παίκτες.

Και όσο για τον Αμερικανό προπονητή και το ενδεχόμενο παραμονής του; Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Καθόλου. Και δεν έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι, κάτι που είχε παραδεχθεί και ο ίδιος στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο gazzetta.gr. Πάντως θα είναι τεράστια υπόθεση για τον Παναθηναϊκό αν παραμείνει στον «πράσινο» πάγκο. Τεράστια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...