Τίποτα δεν πρόκειται να του χαριστεί!

Τίποτα δεν πρόκειται να του χαριστεί!

Τίποτα δεν πρόκειται να του χαριστεί!

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης αφήνει στην άκρη τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες μακριά από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ και στέκεται στα όσα θα συμβούν μέσα σε αυτές. Στέκεται στις ατάκες του Πιτίνο, ενώ υπογραμμίζει ότι τα playoffs θα είναι εξίσου επικίνδυνα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ακόμα και αν απουσιάζει ο μεγάλος του αντίπαλος.

Έπρεπε να συμπληρωθούν 25 μέρες αγωνιστικής απραξίας για να επιστρέψουν οι «πράσινοι» στις αγωνιστικές επάλξεις. Η αλήθεια είναι ότι στις 4 Μαΐου, όταν και έφευγαν με τη νίκη από το κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» του Χολαργού, κανείς δεν περίμενε ότι θα μεσολαβούσε τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς κάποια επίσημη υποχρέωση.

Αν μη τι άλλο έγιναν πολλά αυτές τις τρεις εβδομάδες. Συσκέψεις επί συσκέψεων, προσφυγές σε ΑΣΕΑΔ, εντάσεις και μια σειρά για τα playoffs της Basket League μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού που δεν έγινε ποτέ. Αν έλεγε κάποιος στο ξεκίνημα της σεζόν ότι θα υπήρχε «σύγκρουση αιωνίων» στην postseason και δεν θα γινόταν ποτέ, σίγουρα θα τον περνούσαν για τρελό.

Όμως εκεί που λέμε «τα είδαμε όλα στο ελληνικό μπάσκετ», πάντα θα παραμονεύει στη γωνία η έκπληξη. Πλέον είμαι πεπεισμένος. Δεν έχουμε δει τα πάντα και σίγουρα έχουμε να δούμε πολύ περισσότερα στο (άμεσο ή μακρινό) μέλλον. Να, για παράδειγμα θα δούμε playoffs τετράδας χωρίς την παρουσία του Ολυμπιακού. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2005, όταν ο Παναθηναϊκός είχε αποκλείσει τον «αιώνιο» αντίπαλο στον πρώτο γύρο (σ.σ. τότε είχε κατέβει κανονικά) με 2-0 νίκες.

Και πάλι. Όλο και κάτι θα έχουμε να περιμένουμε. Το σίγουρο είναι ότι αυτό που θέλουμε και περιμένουμε να δούμε, είναι το μπάσκετ. Και όποιος πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει εύκολο έργο ή ότι έχει εξασφαλίσει από τώρα το πρωτάθλημα, πλανάται πλάνην οικτράν. Ρωτήστε στην ΑΕΚ να σας πουν πόσο πολύ θα ήθελαν ένα πρωτάθλημα... Εντάξει, μπορεί το Περιστέρι και ο Προμηθέας να είναι ένα επίπεδο (και δύο) πιο χαμηλά, αλλά ξεχνάει κανείς ότι ότι ο Παναθηναϊκός είχε γνωρίσει την ήττα στην regular season;

Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν λέω ότι οι «πράσινοι» θα έχουν πρόβλημα όσον αφορά τη πρόκριση απέναντι στο αξιόμαχο (και άξιο θαυμασμού) σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά η αποχή των τριών εβδομάδων σε συνδυασμό με την δεδομένη έλλειψη ρυθμού, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στις τάξεις του Ρικ Πιτίνο και των παικτών του.

Μιας και ανέφερα τον Πιτίνο. Είπε στην συνέντευξη Τύπου ενόψει των ημιτελικών ότι από τη μία υπάρχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ που διαφημίζει και προωθεί το ελληνικό μπάσκετ παγκοσμίως και από την άλλη, μια ομάδα που δεν εμφανίζεται στο παρκέ. Αν μη τι άλλο έδωσε μπόλικη τροφή για σκέψη και ειδικά από τη στιγμή που το λέει ένας Hall Of Famer προπονητής και όχι κάποιος... τραχανοπλαγιάς. Σίγουρα σε πιάνει κατάθλιψη, πολλώ δε μάλλον αν φέρουμε στο μυαλό μας τα mid 90's, όταν και είχαμε το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης με τα κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου μπάσκετ. Περασμένα μεγαλεία αυτά...

Το ποιοι ευθύνονται για την όλη κατάσταση που έχει περιέλθει το ελληνικό μπάσκετ, είναι κάτι που έχουμε αναλύσει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες. Καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία. Βέβαια από τη στιγμή που τα πάντα έχουν πάρει τον δρόμο τους, αργά η γρήγορα θα αποδειχθεί ποιος θα νιώσει δικαιωμένος και ποιος θα κατεβάσει μαύρες πλερέζες.

Όμως ας επικεντρωθούμε καλύτερα στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ χρειάζεται άλλες έξι νίκες στις δύο εναπομείνασες φάσεις των playoffs προκειμένου να πανηγυρίσει το τρίτο σερί πρωτάθλημα και το 37ο στην ιστορία του. Σε πρώτη φάση ο μεγάλος αντίπαλος των «πρασίνων» θα είναι ο ίδιος τους ο εαυτός. Θα παίξει μεγάλο ρόλο το πόσο έτοιμοι και συγκεντρωμένοι θα είναι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις μετά το διάστημα της αποχής.

Μην ξεχνάτε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα ρυθμού και λίγο πριν από την διακοπή είχε μπει σε μια αγωνιστική ρότα. Μπορεί να είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός από τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά το «τριφύλλι» είχε αφήσει πίσω του τις μέτριες (έως και κακές) εμφανίσεις από το πρώτο μισό της σεζόν και έδειχνε να είχε βρει τον (αγωνιστικό) δρόμο του. Βέβαια εντός των τειχών (και φυσικά αναφέρομαι στους παίκτες) άπαντες περιμένουν πώς και πώς να πατήσουν και πάλι στο παρκέ. Δεν δίνουν (ιδιαίτερη) σημασία στα όσα συνέβησαν (και συνεχίζουν να συμβαίνουν) εκτός γηπέδου και απλά περιμένουν τη σειρά τους. Άλλωστε αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές και αυτοί που πρέπει να κλέβουν την παράσταση.

Από εδώ και στο εξής οι προβολείς θα είναι στραμμένοι πάνω τους. Και το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να τους χαριστεί τίποτα απολύτως.

ΥΓ1: Πολύ δύσκολο να κάνει το 6-0 ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια των playoffs.

ΥΓ2: Μπορεί να απουσιάζει ο Ολυμπιακός από τα playoffs, αλλά οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ομάδα τους για λίγα ματς ακόμα στο ΟΑΚΑ. Οφείλουν να της χαρίσουν το μεγαλύτερο χειροκρότημα σε ένα γεμάτο γήπεδο.

ΥΓ3: Μεγάλες κινήσεις η Εφές. Έκλεισε το μισό της ρόστερ πριν τελειώσει η φετινή σεζόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...