Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται

Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται

Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τον Ολυμπιακό που είδε κι απόειδε, που τελείωσε η υπομονή του και που αποφάσισε να κόψει το «γόρδιο δεσμό» με τις Αρχές του ελληνικού μπάσκετ.

Σύμφωνα με τον θρύλο όταν ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε στο Γόρδιο βρήκε την άμαξα στην οποία αναφερόταν ο περίφημος χρησμός. Η άμαξα με τα βόδια που ήταν αφιερωμένα στον Δία ήταν δεμένα με έναν δυσεπίλυτο κόμπο.

Όποιος τον έλυνε θα κατακτούσε ολόκληρη την Ασία.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ασχολήθηκε αρκετά να τον λύσει, δεν το κατάφερε και αποφάσισε να βγάλει το σπαθί του για να δώσει τέλος αναφωνώντας «ό,τι δε λύνεται, κόβεται».

Ο Ολυμπιακός φωνάζει εδώ και χρόνια για όσα συμβαίνουν στο χώρο της ελληνικής διαιτησίας. Το έκανε έχοντας δίκιο. Το έκανε έχοντας άδικο.

Το έκανε με δηλώσεις, το έκανε με μηνύσεις, το έκανε μπλέκοντας την εθνική ομάδα, το έκανε με ευγενικό τρόπο.

Το έκανε με επισκέψεις στο γραφείο του Βασιλακόπουλου (ω ναι, έχει συμβεί κι αυτό), το έκανε με επιστολές στον Τσίπρα.

Κανείς και ποτέ δεν τον άκουσε. Τουλάχιστον δεν τον άκουσε στο βαθμό που μπορούσε επί της ουσίας να αλλάξει κάτι.

'Ο,τι δεν λύνεται, κόβεται λοιπόν και κάπως έτσι οι Αγγελόπουλοι έμειναν πιστοί σε όσα πρεσβεύει ο αγώνας τους.

Για άλλους σωστά. Για άλλους λάθος.

«Μεταξύ μας, Metaxa» που έλεγε κι η διαφήμιση ούτε απόλυτο δίκιο έχει, ούτε απόλυτο άδικο.

Για μένα η ζυγαριά γέρνει σαφώς προς την πλευρά του «έχει δίκιο». Σοφά θα θεωρήσετε πως θα φταίνε τα κόκκινα γυαλιά. Δικαίωμά σας, αλλά δεν ισχύει.

Στον Παναθηναϊκό περίμεναν πως και πως την φημισμένη πια «κωλοτούμπα» κι ήταν σίγουροι πως θα κατέβαινε η ομάδα στο ΟΑΚΑ. Λάθεψαν, αλλά μικρή σημασία έχει.

Το σημαντικό της απόφασης για μένα είναι πως ο Ολυμπιακός έμεινε πιστός στις δικές του αρχές.

Πως το είχαν γράψει στα social media στις 17 Μαρτίου;

«Να λείπεις – δεν είναι τίποτα να λείπεις˙αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει, θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχεις λείψει».

Θα λείψει από την Basket League, αλλά και θα τους λείψει.

Αν τελικά υποβιβαστεί στην Α2...

Όσοι οπαδοί το μεσημέρι του Σαββάτου παραβρέθηκαν στη συζήτηση με τον Γιώργο Αγγελόπουλο δύο λέξεις είπαν για όσα άκουσαν «χαρισματικός και αυθόρμητος».

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει την Αδριατική Λίγκα. Ανεξαρτήτως της έκβασης του εκεί συμβουλίου θα κατεβάσει μία ομάδα στην Α2 η οποία θα αποτελείται από εφήβους, από παίκτες της πρώτης ομάδας με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής και με διαφορετικό προπονητή.

Δε θα «πουλήσω παπά». Ο ενδεχόμενος υποβιβασμός στην Α2 θα μείνει στην ιστορία, αλλά ιστορικής σημασίας θα είναι κι η αιτία.

Ο κόσμος δεν ξεχνά.

Η επόμενη μέρα θα περιλαμβάνει δύο άξονες.

Αγωνιστικά θα υπάρξουν μετά από ένα μικρό διάστημα, ραντεβού για τη στελέχωση του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Εξωαγωνιστικά θα συνεχιστεί η δικαστική διαμάχη η οποία έχει ξεκινήσει κι όπου βγάλει.

Επαναλαμβάνω όσα έγραφα και στο προηγούμενο blog μου. Δεν είμαι δικηγόρος για να ξέρω αν έχει δίκιο ή άδικο, αν θα δικαιωθεί ή όχι. Αν θα ακυρωθούν όλοι οι αγώνες που ακολούθησαν της προτελευταίας αγωνιστικής (συμπεριλαμβανομένων και των playoffs) ή όχι.

Δεν ξέρω.

ΥΓ: Οι Αγγελόπουλοι είχαν χάσει (ή δεν είχαν βρει ποτέ) τον κώδικα επικοινωνίας με τον πυρήνα των οπαδών της ομάδας. Αυτό άλλαξε.

ΥΓ 2: Ο Γαλατσόπουλος ισχυρίζεται ότι ο Βασιλειάδης του είπε «κάνε 16 τις ομάδες και θα σου δώσω περισσότερα λεφτά, όσα και στην Football League». Το θέμα είναι αν το έλεγε με τον Ολυμπιακό στην Basket League ή όχι...

ΥΓ 3: Χωρίς ντέρμπι χάσαμε την ευκαιρία να δούμε αν οι διαιτητές θα άλλαζαν στα ίδια αποδυτήρια ή σε ξεχωριστά ο καθένας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.