Το όραμα και ο... εφιάλτης

Το όραμα και ο... εφιάλτης

Το όραμα και ο... εφιάλτης

bet365

Με αφορμή τα όσα γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ, ο Γιώργος Κούβαρης σχολιάζει την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει στο ματς με την Κύμη, στέκεται στις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το γήπεδο, ενώ υπογραμμίζει ότι η στάση των «πρασίνων» ήταν απλά και μόνο η αντίδραση στη... δράση των τελευταίων ημερών.

Να ξεκινήσουμε συμφωνώντας σε κάτι; Ναι, σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό μπάσκετ. Να συμφωνήσουμε και σε κάτι άλλο; Ποιος δεν θα ήθελε να έβλεπε τελικούς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού οι οποίοι να παίζονται στο παρκέ;

Βέβαια από το «τι θέλουμε» μέχρι το «τι γίνεται τελικά» η απόσταση είναι τεράστια. Και γι' αυτό κάποιοι ευθύνονται. Καθένας από το δικό του πόστο. Ουσιαστικά τα πάντα ξεκίνησαν πριν από τρεις μήνες. Από τις 13/2. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη μέρα που αποφάσισαν οι «ερυθρόλευκοι» να αποχωρήσουν από το ημίχρονο του αγώνα κυπέλλου στο ΟΑΚΑ μέχρι και σήμερα, μόνο κακό έχει κάνει στο μπάσκετ.

Αυτό για να ξέρουμε τι λέμε. Αν δεν είχε συμβεί εκείνο το περιστατικό και το ματς συνεχιζόταν κανονικά, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά (εκτός και αν συνέβαινε κάτι άλλο στο μεσοδιάστημα) τώρα που μιλάμε. Όμως από τη στιγμή που, καλώς ή κακώς έγινε, άρχισε η σπέκουλα του «mexritelous», το οποίο στις τάξεις του Ολυμπιακού άρχισαν να κάνουν... σημαία ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Μαζί τους. Αρκεί να το τηρούσαν ευλαβικά και να το υποστήριζαν... μέχρι τέλους. Όμως μετά την κλήρωση στην ΚΕΔ την περασμένη Παρασκευή άρχισαν να αλλάζουν τα κόζια και στο άκουσμα του ονόματος «Παναγιώτης Αναστόπουλος» το «mexritelous» έγινε «καθίστε να δούμε» σύμφωνα με τα όσα προέκυπταν από τα ρεπορτάζ.

Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα τις επόμενες ώρες. Γιατί; Επειδή κληρώθηκε ένας διαιτητής, ο οποίος έπρεπε να είχε κληρωθεί πριν από πολύ καιρό. Όπως έπρεπε να είχε κληρωθεί και ο Μάνος και ο Παναγιώτου. Φυσικά σε αυτό δεν ευθύνεται ο Ολυμπιακός, αλλά αποκλειστικά και μόνο η ΚΕΔ που έκανε το χατήρι των «ερυθρόλευκων» και για εννέα σερί αγωνιστικές αγνοούσε την ύπαρξη των τριών διαιτητών. Ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη...

Ώσπου φτάσαμε στο σημείο ο διαιτητής να είναι έτοιμος να «σφυρίξει» το παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού-Προμηθέα αλλά την παραμονή του αγώνα δέχτηκε «ντου» κάτω από το σπίτι του με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό. Ο Αναστόπουλος φοβήθηκε για την σωματική ακεραιότητα του ίδιου και της οικογένειάς του και έπραξε το λογικό. Δήλωσε κώλυμα, όπως θα δήλωνε ο οποιοσδήποτε βρισκόταν σε ανάλογη θέση. Άλλαξε ο διαιτητής, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε κανονικά και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην Basket League αποφεύγοντας τον... εφιάλτη του υποβιβασμού στην Α2 κατηγορία.

Ασχέτως αν διατυμπανιζόταν το «mexritelous»... Κακά τα ψέμματα. Σιγά μην άφηναν τη βόμβα του υποβιβασμού και της πιο μαύρης σελίδας στην ιστορία του συλλόγου να σκάσει στα χέρια τους. Για καθίστε όμως λίγο. Έχουν γίνει ένα σωρό πράγματα και ούτε μια επίσημη δήλωση δια στόματος των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού; Να πουν... κάτι. Οτιδήποτε. Τόσα και τόσα έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται.

Φτάσαμε στο σημείο να μιλάει μόνος του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ψάχνοντας να βρει συγκεκριμένες απαντήσεις σε πράγματα που έχει θέσει επί τάπητος στο τραπέζι ενώ αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, σφυρίζουν... αδιάφορα. Η Πολιτεία έπρεπε να είχε πάρει θέση εδώ και καιρό και να είχε πράξει αναλόγως. Από τη στιγμή που όλοι πετούσαν την καυτή πατάτα από εδώ και από εκεί, μοιραία η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο. Και σίγουρα θα υπάρχει και πιο... κάτω αν δεν παρθούν δραστικές αποφάσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Το να μην κατέβει να παίξει ο Παναθηναϊκός δεν με βρίσκει σύμφωνο ωστόσο στη δράση, έπρεπε να υπάρξει και η αντίδραση. Με κάποιον τρόπο. Και αυτή ήταν η ύστατη λύση στα χέρια των «πρασίνων» από τη στιγμή που ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι και δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια. Μπορεί μέσα από αυτήν την απόφαση να σώθηκε μια ομάδα (Κύμη) και να υποβιβάστηκε μια άλλη (Λαύριο) αλλά μην ξεχνάτε κάτι. Η ομάδα που ζημιώθηκε ήταν ο ίδιος ο Παναθηναϊκός αφού από εκεί που θα είχε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, στους τελικούς (εάν φτάσει φυσικά) θα έχει... μειονέκτημα! Βρέθηκε σε λίγες ώρες από την 1η θέση που κατέκτησαν οι παίκτες στο παρκέ, στην 3η θέση. Και φυσικά το να αρχίσουμε να λέμε τώρα ότι το επίπεδο είναι χαμηλό και ότι ο Παναθηναϊκός έτσι και αλλιώς θα πάρει το πρωτάθλημα, είναι αστειότητες. Μπάσκετ είναι. Άλλωστε μένει να δούμε τι θα συμβεί και με τα playoffs. Θα γίνουν; Δεν θα γίνουν; Θα τιμωρηθούν αυτοί που ζήτησε ο Παναθηναϊκός; Θα κατέβει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ όταν οριστικοποιηθεί το -6 των «πρασίνων» και υποδεχτούν τον «αιώνιο» αντίπαλο στη διασταύρωση του 3-6;

Και μέσα σε όλα ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ έκανε λόγο για τον ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό. Για την πιθανότητα του νέου γηπέδου. Για τους λόγους τους οποίους, ο Παναθηναϊκός μπορεί να γιγαντωθεί σε όλα τα επίπεδα. Κοινώς για το μεγάλο όραμα που είχαν ο πατέρας του και ο θείος του... Και στο οποίο θέλει να δώσει σάρκα και οστά!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...