Καλύτερα τώρα αδιαφορία, παρά την Πέμπτη... δυσφορία

Καλύτερα τώρα αδιαφορία, παρά την Πέμπτη... δυσφορία

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Καλύτερα τώρα αδιαφορία, παρά την Πέμπτη... δυσφορία

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι και την «αδιάφορη» εμφάνιση των «πρασίνων», εξηγεί ότι καλύτερα που ήρθαν οι δύο σερί ήττες σε αυτό το σημείο όπου δεν κρινόταν κάτι ώστε να αφυπνιστούν οι παίκτες ενόψει Μπουντούτσνοστ, ενώ απονείμει τα εύσημα στο μαχητικό Περιστέρι και τη δουλειά που κάνει ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Είναι πώς θα δεις το ποτήρι. Μισοάδειο ή μισογεμάτο.

Όσον αφορά το παιχνίδι στο Περιστέρι όπου ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα της Basket League, ισχύουν τα εξής δύο τινά.

Το πρώτο ότι οι «πράσινοι» απώλεσαν την όποια ευκαιρία είχαν για να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα αήττητοι, γνωρίζοντας μια -κατά γενική ομολογία- απρόσμενη ήττα. Όχι ότι παίζει κάποιον ρόλο, απλά για να καταγραφόταν στα αρχεία του πρωταθλήματος. Ουσιαστικά πλήρωσαν, αλλά όχι ακριβά, την αδιαφορία τους και το γεγονός ότι έκαναν άλλη μια... αγγαρεία εντός των συνόρων.

Το δεύτερο αφορά το επόμενο και πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν μέχρι σήμερα. Με αυτήν την ήττα, την δεύτερη κατά σειρά μετά και το θεότρελο τρίποντο του Ρούντι, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ενδεχομένως να παρουσιαστούν πολύ πιο συγκεντρωμένοι κόντρα στην Μπουτνούτσνοστ, αφήνοντας την αδιαφορία τους στο Περιστέρι. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά για να μην υπάρξει... δυσφορία και μάλιστα μεγάλη την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Θα σταθώ σε δύο ατάκες του Πιτίνο, ο οποίος πιστεύω αποτύπωσε στον απόλυτο βαθμό κάποια πράγματα. Αρχικά ότι «ο στόχος μας ήταν φυσικά να κερδίσουμε, αλλά το σημαντικό ήταν να μην έχουμε τραυματισμούς και γι αυτό δεν έπαιξε ο Καλάθης. Κοιτάμε μπροστά για να προετοιμαστούμε για το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς» και ότι «ένας από τους στόχους μας δεν ήταν να πάρουμε αήττητοι το Πρωτάθλημα, αλλά να πάρουμε το Πρωτάθλημα». Τελεία και παύλα. Για μένα τα είπε όλα ο Αμερικανός προπονητής.

Από εκεί και πέρα και εστιάζοντας σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Πρώτο και καλύτερο; No Calathes? No party. Η απουσία του Νικ Καλάθη αποτύπωσε στον απόλυτο βαθμό την «γύμνια» που υπάρχει στη θέση του point guard. Δημιουργία «μηδέν», οργάνωση «μηδέν», κοντρολάρισμα της ομάδας «μηδέν». Είναι τυχαίο που στα ματς της EuroLeague (όπως αυτό με τη Ρεάλ για παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ) ο Λάσο του «χάλασε» το μυαλό και συνάμα όλο το παιχνίδι των «πρασίνων» στην επίθεση;

Όταν είναι ο Νικ καλά, είναι καλά και όλος ο Παναθηναϊκός. Όταν δεν παίζει καλά ή δεν παίζει καθόλου όπως για παράδειγμα απέναντι στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός θα έχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο. Ο Λεκαβίτσιους δεν είναι point guard αλλά «δυάρι» σε σώμα πλέι μέικερ και αυτό δεν τον βοηθάει καθόλου. Για παράδειγμα είναι δυνατόν ο Σον Κιλπάτρικ να έχει 6 ασίστ (!) και να τα πηγαίνει καλύτερα στον «άσο» απ' ότι ο Λέκα; Μπορεί να αποτελεί την αδυναμία του Πιτίνο για την μαχητικότητά του και να λέει ότι «μακάρι να είχα 12 Skywalkers για το πάθος τους» αλλά χρειάζονται και άλλα πράγματα. Όχι ότι δεν θα κάνει καλά ματς. Θα κάνει. Όμως δεν είναι πλέι μέικερ.

Από εκεί και πέρα. Ο Μπεν Μπέντιλ έμοιαζε με Χακίμ Ολάζουον στην ρακέτα του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να βγάζουν στην επιφάνεια τις παθογένειες των περασμένων μηνών. Ο Γκανέζος σέντερ έκανε ό,τι ήθελε στο ζωγραφιστό, σκόραρε με όλους τους τρόπους και σε γενικές γραμμές εξέθεσε τους ψηλούς του «τριφυλλιού». Και ξέρετε. Η Μπουντούτσνοστ έχει ψηλούς όπως ο Μπιτάτζε και ο Κλαρκ, οι οποίοι δεν πρόκειται να αφήσουν ασυγχώρητη οποιαδήποτε αδυναμία ή αδράνεια.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν ήταν καλός στο Περιστέρι. Ουσιαστικά έπαιξε το μπάσκετ που ξέρει για ένα πεντάλεπτο στη δεύτερη περίοδο. Όταν έβγαλε καλές άμυνες με πίεση στη μπάλα με αποτέλεσμα να βρει και εύκολα καλάθια στο transition. Στο «πέντε εναντίον πέντε» είχε πρόβλημα. Ο Πεδουλάκης είχε διαβάσει τις αδυναμίες των «πρασίνων», έδωσε πολλές φορές το σουτ, ενώ όταν έπαιξε άμυνα με αλλαγές ο Λανγκφορντ είχε πρόβλημα και δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο για το καλάθι. Οι ατομικές ενέργειες ήταν περισσότερες από το ομαδικό πνεύμα στον Παναθηναϊκό και όπως αποδείχθηκε ήταν κάτι που έγειρε τη πλάστιγγα στη μεριά των γηπεδούχων.

Δικαιολογία υπάρχει από τη στιγμή που ακολουθεί το ματς της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό. Καλώς ή κακώς το μυαλό ήταν και είναι στην Πέμπτη. Με νίκη απέναντι στην Μπουντούτσνοστ θα πάρει τη πρόκριση στα playoffs της EuroLeague χωρίς να τον νοιάζει το παραμικρό αποτέλεσμα στα υπόλοιπα ματς. Μόνο ποια ομάδα θα βρει στον δρόμο του στα προημιτελικά. Διακυβεύεται ολόκληρη πρόκριση και μάλιστα σε μια χρονιά που στα μέσα του Ιανουαρίου, όλοι (χωρίς να βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω) τον είχαν ξεγραμμένο όσον αφορά την πρόκριση (και χαίρομαι που διαψεύστηκα πανηγυρικά).

Εδώ που ήρθε, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη κόντρα στην Μπουντούτσνοστ θα είναι αποτυχία και συνάμα και αυτοκτονία. Γι' αυτό και λέω ότι η αδιαφορία που έδειξε στο Περιστέρι ίσως και να λειτουργήσει ως ένα ηχηρό ξυπνητήρι ενόψει του τελευταίου αγώνα της regular season στην EuroLeague.

ΥΓ1: Πολλά μπράβο στον Αργύρη Πεδουλάκη για την δουλειά που έχει κάνει φέτος στο Περιστέρι. Ομάδα με πειθαρχία, αρχές και στόχευση. Καλοί ξένοι οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά τον ρόλο τους. Δικαιότατα βρίσκεται η ομάδα τόσο ψηλά στην βαθμολογία. Αξίζει και τετράδα.

ΥΓ2: Μεγάλος βραχνάς τα τρίποντα. Σε περίπτωση πρόκρισης στα playoffs της Euroleague, θα παίξουν τεράστιο ρόλο στη σειρά, με όποια ομάδα και αν παίξει το «τριφύλλι».

ΥΓ3: Εκτός κλίματος ακόμα ο Μήτογλου. Τον άφησε πίσω ο τραυματισμός του και ας μην απουσίασε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΥΓ4: Ο Παναθηναϊκός θα γνωρίζει τον υποψήφιο αντίπαλό του στα playoffs της EuroLeague σχεδόν στο... ημίχρονο του αγώνα με την Μπουντούτσνοστ. Η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Μπασκόνια στις 8 το βράδυ, ενώ οι «πράσινοι» παίζουν με τους Μαυροβούνιους μία ώρα αργότερα. Αν κερδίσει η ΤΣΣΚΑ θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ στα playoffs. Αν κερδίσει η Μπασκόνια θα αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ.

ΥΓ5: Η Μπουντούτσνοστ δεν είναι Ρεάλ, αλλά το ματς είναι τελικός. Δεν νοείται να μην γίνει δεύτερο σερί sold out.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...