Περιστέρι - Άρης 81-61

Περιστέρι - Άρης 81-61

bet365

Σ’ ένα επεισοδιακό παιχνίδι όπου έγινε εκκένωση του κλειστού του Περιστερίου λόγω επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, το Περιστέρι (13-6) δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στον Άρη (6-13), επικράτησε με 81-61 και συνέχισε την πτήση του για την 4αδα της Basket League.

Το Περιστέρι είχε εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση απέναντι στον Άρη που έπαιζε άμυνα σαν να έβγαζε μια μορφή… υποχρέωσης. Έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 8-2 (3’) και δεν έχασαν την ψυχολογία τους όταν ο Άρης ισορρόπησε την κατάσταση (10-10, 4:30), καθώς με 11-0 σερί, κορυφαίους τους Κάλαχαν, Γκρέι, αλλά και με 7/9 σουτ προηγήθηκαν με 21-10 (6:30). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 26-17.

Ο Γιάννης Καστρίτης προσπάθησε να κρύψει την αμυντική αδυναμία της ομάδας του μέσα από σύνθετες άμυνες, είδε όμως την ομάδα του να χωλαίνει απέναντι στην άμυνα με αλλαγές του Περιστερίου κι έτσι το τελευταίο διατήρησε διαφορά ασφαλείας (37-24, 15’) καθώς με εξαίρεση τον Μποχωρίδη, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλον τρόπο έκφρασης στην επίθεση. Γι’ αυτόν τον λόγο η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το τέλος του ημιχρόνου (44-28).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης παρουσίασε διαφορετική εικόνα στην άμυνα αλλά δεν εξαργύρωσε την προσπάθειά του στην επίθεση (44-34, 23:30) καθώς με εξαίρεση τον Φλιώνη οι υπόλοιποι ήταν αναποτελεσματικοί. Έτσι το Περιστέρι απέφυγε τη… ζημιά, βρήκε δύο μακρινά σουτ και επανέφερε τη διαφορά στο +15 (51-36, 27’). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 59-46.

Ο Γιάννης Καστρίτης διατήρησε το χαμηλό σχήμα (σ. σ. με τον Τζόουνς στη θέση «4») στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ελπίζοντας στην ανατροπή, παραμένοντας όμως απελπιστικά άστοχος έξω από τα 6.75 ουσιαστικά διευκόλυνε το Περιστέρι (63-47, 32:30). Ξαφνικά, 7:09 λεπτά πριν το τέλος σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων με ανταλλαγή αντικειμένων αλλά και καρεκλών. Συνέπεια αυτού ήταν η τουλάχιστον 45πτη διακοπή του αγώνα και η απόφαση για την εκκένωση του γηπέδου.

Στην επανέναρξη του αγώνα, δύο καλάθια από τον Μποχωρίδη έδειξαν σημάδια ζωής από τον Άρη, αλλά το Περιστέρι είχε απαντήσεις (68-52, 35’) και ουσιαστικά θωράκισε τη νίκη του η οποία εξασφαλίστηκε με σχετική ευκολία, καθώς ο Άρης παρέδωσε… πνεύμα στα τελευταία λεπτά με συνέπεια να φτάσει και η διαφορά στα επίπεδα του τελικού σκορ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το Περιστέρι έπαιξε εξαιρετική άμυνα, ανάγκασε τον Άρη σε πολλές επιθέσεις απελπισίας και οι ξένοι παίκτες του είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από αυτούς του Άρη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Χάροου, Μουρ και Γκρέι ήταν οι πιο αξιόπιστοι παίκτες για το Περιστέρι στην επίθεση. Ο πρώτος ήταν άστοχος αλλά και πολύ δημιουργικός για τους συμπαίκτες του.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μπέντιλ έβγαλε πολλές καλές άμυνες και με την ικανότητά του στην άμυνα του σε κοντούς παίκτες, κατέστρεψε αρκετές επιθέσεις του Άρη.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Βασιλόπουλος ήταν μακριά από τα στάνταρ του. Μπελ, Χάρις και Τζόουνς δεν ανταποκρίθηκαν στις ευθύνες τους. Ο Μακ Γκι απλά... έσπρωχνε.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα δύο τρίποντα που βρήκε το Περιστέρι στα μέσα της 3ης περιόδου όταν ο Άρης έκανε απόπειρα επιστροφής μειώνοντας τη διαφορά στους 10 πόντους.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Το Περιστέρι έχασε αρκετά αμυντικά ριμπάουντ, ο Άρης γενικώς δεν έχει κάτι να κρατήσει από το παιχνίδι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εξαιρετική πάσα του Χάροου στον Σκορδίλη και το κάρφωμα του τελευταίου στο 3ο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 44-28, 59-46, 81-61

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα