Άρης - Κολοσσός 75-81

Άρης - Κολοσσός 75-81

bet365

Ο Κολοσσός Ρόδου έβαλε… φωτιά στη μάχη της παραμονής καθώς επικράτησε (75-81) του Άρη στο Παλέ σε μια σπουδαία ανατροπή από το -17. Άξιοι της μοίρας τους οι «κίτρινοι» καθώς χαλάρωσαν και πλήρωσαν βαρύ τίμημα.

Ο Άρης βασίστηκε στην άμυνά του σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου ελλείψει Δημήτρη Μαυροειδή ήταν προβλέψιμος στον τρόπο εκτέλεσης καθώς στηρίχθηκε στα σουτ έξω από τα 6,75. Αυτά μπήκαν στο πρώτο δεκάλεπτο (4/8 τρίποντα) κι έτσι οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν από το -9 (15-6, 6’) και μείωσαν σε 19-17 στο τέλος του δεκαλέπτου. Ο Άρης προσπάθησε να περάσει μπάλες στον ΜακΓκι αλλά ο Αμερικανός στις περισσότερες περιπτώσεις είχε κακή τοποθέτηση, με συνέπεια να μην εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημά του.

Ο Κολοσσός Ρόδου διατήρησε την ίδια αμυντική τακτική στο δεύτερο δεκάλεπτο, έκλεινε τη ρακέτα του κι έδινε το μακρινό σουτ στους «κίτρινους». Εκεί, ο Ραμόν Χάρις έκανε τη διαφορά για τον Άρη καθώς τρία δικά του τρίποντα ανέβασαν τη διαφορά η οποία έφτασε έως και στα επίπεδα των 15 πόντων (40-28, 18’). Γενικώς ο Άρης είχε 8/19 προσπάθειες τριών πόντων στο πρώτο ημίχρονο το οποίο έκλεισε με σκορ 43-32.

Βάζοντας τα μακρινά σουτ, ο Άρης προηγήθηκε έως και με διαφορά 17 πόντων (51-34, 23) εκεί όμως ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα καθώς σημείωσε οκτώ διαδοχικούς πόντους, για να ακολουθήσουν και δύο τρίποντα από τον Μάλκολμ Λι. Με επιμέρους σκορ 5-16, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 56-50, περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου.

Ο Κολοσσός συνέχισε να σουτάρει με τρομερά ποσοστά ευστοχίας έξω από τα 6.75 και πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 70-72 έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Σλάβεν Τσούπκοβιτς. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέχρι το 35:30 ο Κολοσσός είχε 13/25 προσπάθειες τριών πόντων. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν πολύ ισχυρό προβάδισμα 107’’ πριν το τέλος καθώς με καλάθι του Ντεμπς προηγήθηκαν με 73-79, ο Άρης δεν άντεξε την πίεση κι έτσι οι Ροδίτες πήραν μια σπουδαία νίκη η οποία είναι «χρυσάφι» στην προσπάθειά τους για παραμονή στην κατηγορία.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Παίζοντας χωρίς ψηλό, ο Κολοσσός Ρόδου επέβαλε άναρχο στιλ μπάσκετ, έβαλε όλα τα σουτ (8/11 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο) και ο Άρης έπεσε στην παγίδα της χαλάρωσης όταν προηγήθηκε με +17 (51-34).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς έκανε το παιχνίδι της ζωής του συνεπικουρούμενος από τους Μπράουνινγ, Λι και Ντεμπς.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζαβόν Πίνκστον δεν επίτρεψε στον ΜακΓκι να μπει στο παιχνίδι και τον κράτησε εκτός ρακέτας.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Γκάρι ΜακΓκι κατέστρεψε ένα σωρό επιθέσεις της ομάδας του και στην άμυνα ήταν κακός. Ομοίως και ο Κάιζερ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα τρίποντα του Τσούπκοβιτς.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης ξέχασε την ταυτότητά του και δεν έπαιξε άμυνα. Ο Κολοσσός έχει μόνο να κρατήσει από αυτό το παιχνίδι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η συνεργασία μεταξύ Νταλό και Κάιζερ και το εντυπωσιακό κάρφωμα του δεύτερου στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 43-32, 62-57, 75-81

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα