Κόντρα σε όλους και σε όλα

Κόντρα σε όλους και σε όλα

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κόντρα σε όλους και σε όλα
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τις μέρες που περνούν και τον Ολυμπιακό που επιμένει να φτάσει στα άκρα με πολύτιμο σύμμαχο τον κόσμο του.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Το πρώτο 24άωρο πολλοί θεώρησαν πως η απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από το παρκέ του ΟΑΚΑ ήταν εν βρασμώ.

Μετά από 2-3 μέρες πολλοί θεώρησαν ότι δεν ήταν εν βρασμώ, αλλά μία μπλόφα.

Εχει περάσει σχεδόν μία εβδομάδα και οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν μετακινηθεί εκατοστό από την αρχική τους τοποθέτηση και τις 3 αλλαγές που επιθυμούν (ξένους διαιτητές στα ντέρμπι, εξαίρεση των τριών από όλα τα παιχνίδια και να μην πάει στο ΣΕΦ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος).

Ίσα ίσα που όσο κυλάει ο χρόνος ακόμη κι οι ελάχιστες φωνές εντός «τειχών» που αμφιταλαντευόντουσαν, πλέον φωνάζουν δυνατά: «μην κάνουμε πίσω ούτε στο ελάχιστο».

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος από τα απόνερα της απόφασης μέτρησαν «εχθρούς» και «φίλους» και η ζυγαριά στην πλευρά του «μαζί σας μέχρι τέλους» έσπασε το πάτωμα από τη δύναμη.

Η μεγαλύτερη δύναμη κάθε συλλόγου δεν είναι ο πρόεδρος, δεν είναι ο παίκτης, δεν είναι το γήπεδο... Η μεγαλύτερη δύναμη κάθε συλλόγου είναι ο κόσμος του και από όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες μιλάμε για ποσοστό «υπέρ» ανάλογο με αυτό που παίρνει ο Βασιλακόπουλος μόνιμα στις εκλογές (σ.σ μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αν ο Ολυμπιακός δεν συμμετέχει στην Basket League την επόμενη σεζόν θα υποστεί οικονομική ζημιά. Ξεκάθαρο.

Ξεκάθαρο όμως είναι πως και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι θα υποστούν οικονομική ζημιά. Είτε αναφερόμαστε στον ΕΣΑΚΕ, στην ΕΟΚ, στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Προμηθέα.

Τα τηλεοπτικά συμβόλαια θα μειωθούν, οι διαφημιστές θα ρίξουν την αξία των προϊόντων τους και φυσικά το ενδιαφέρον θα μετριαστεί σε τεράστιο βαθμό.

Εκτός αν πιστεύει κανείς πως θα παρακολουθεί κάποιος την Basket League χωρίς τον Ολυμπιακό (εννοείται το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό).

Η EUROLEAGUE ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

Απορώ με όσους ισχυρίζονται πως η Euroleague θα κλείσει την πόρτα στους Πειραιώτες σε περίπτωση που δεν παίξουν στην Basket League. Στο δικό μου μυαλό μάλλον ο Μπερτομέου κρυφογελά με τη συγκεκριμένη εξέλιξη αφού η ιδέα μίας κλειστής ευρωπαϊκής Λίγκας στα πρότυπα του ΝΒΑ μάλλον βρήκε την πρώτη θετική ψήφο.

Η δεύτερη και η τρίτη ίσως θα ανήκουν σε Αναντολού Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης αφού η «επανάσταση» του Ολυμπιακού βρήκε αμέσως χώρο σε δηλώσεις ανθρώπων των δύο αυτών ομάδων ύστερα από την απώλεια των Κυπέλλων τους.

Φυσικά δεν πρέπει να πάμε και στο άλλο άκρο. Δηλαδή όποια ομάδα χάνει έναν εγχώριο τίτλο να αποχωρεί από τη Λίγκα της. Παν μέτρον άριστον.

Η ουσία όμως είναι άλλη. Η ουσία είναι πως μέσα σε 4 μέρες η κίνηση του Ολυμπιακού βρήκε συμπαραστάτες δύο σημαντικά «γρανάζια» της Euroleague. Στο επόμενο δίμηνο μπορεί οι τρεις ομάδες να γίνουν πέντε και μετά να πάρει άλλη μορφή το πρόβλημα.

ΥΓ: Αν δε μας αρέσει η εικόνα 4500 παιδιών να αποθεώνουν κάθε προσπάθεια και των δύο ομάδων και προτιμάμε από 200 οπαδούς στην εξέδρα, υπάρχει πρόβλημα.

ΥΓ 2: Ωραίες οι δηλώσεις του Υφυπουργού. Να περάσει κάποια στιγμή και στις πράξεις.

ΥΓ 3: Καμπανάκι ξανά για να μπει καλά στο μυαλό: Το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός δεν είναι καλό. Ας διορθώσουν τα προβλήματα και μην τα βάλουν κάτω από το χαλάκι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.