Διευθυντής Αδριατικής Λίγκας: «Ποια ευρωπαϊκή Λίγκα δε θέλει τον Ολυμπιακό;»

Διευθυντής Αδριατικής Λίγκας: «Ποια ευρωπαϊκή Λίγκα δε θέλει τον Ολυμπιακό;»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Διευθυντής Αδριατικής Λίγκας: «Ποια ευρωπαϊκή Λίγκα δε θέλει τον Ολυμπιακό;»
Ο διευθυντής της Αδριατικής Λίγκας, Κρέζιμιρ Νόβοσελ μίλησε στο gazzetta.gr για το πόσο πιθανή είναι η συμμετοχή του Ολυμπιακού στη διοργάνωση.

Η Αδριατική Λίγκα έχει μπει για τα καλά στο μυαλό αρκετών τις τελευταίες μέρες ύστερα από την απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από τον ημιτελικό Κυπέλλου.

Η λύση να καταφύγουν οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτή τη διοργάνωση δεν έχει πάρει ουδεμία επίσημη μορφή, ωστόσο είναι κάτι το οποίο υπάρχει στο μυαλό τους.

Το gazzetta.gr μετά τον πρόεδρο της Μπουντούτσνοστ και μέλος του Δ.Σ της Αδριατικής Λίγκας επικοινώνησε και με τον Διευθυντή της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Ο Κρέζιμιρ Νόβοσελ ήταν σαφέστατος στις τοποθετήσεις του εξηγώντας τι θα συμβεί αν ο Ολυμπιακός ζητήσει να αγωνιστεί στην Αδριατική Λίγκα.

Γεια σας. Προφανώς έχετε ακούσει τη φημολογία για επιθυμία του Ολυμπιακού να αγωνιστεί στην Αδριατική Λίγκα. Ποια είναι η άποψη σας για αυτό;

Ναι πράγματι το έχω ακούσει κι εγώ, αλλά δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ή ανεπίσημη κουβέντα με κάποιον άνθρωπο από τον Ολυμπιακό. Δηλαδή δεν έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί μας.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι ο Ολυμπιακός να συμμετέχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση;

Κοιτάξτε να δείτε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κανονισμός ο οποίος αναφέρει πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας (σ.σ. Κροατία, Σερβία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, ΠΓΔΜ). Συνεπώς το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι το Δ.Σ των ομάδων να ψηφίσουν την αλλαγή του συγκεκριμένο νόμου ή να ψηφίσουν μία εξαίρεση στον κανόνα. Από τη στιγμή που όπως σας ανέφερα και πριν δεν έχουμε την παραμικρή ενόχληση από τον Ολυμπιακό, δεν έχουμε μπει σε κάποια διαδικασία τέτοιας σκέψης.

Η Μακάμπι πως έπαιξε το 2014;

Η Αδριατική Λίγκα άλλαξε δομή τη σεζόν 2015-16 και μέσα στις διαφοροποιήσεις που έγιναν ήταν και αυτή που σας ανέφερα για τα κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Είστε διευθυντής της διοργανώτριας Αρχής. Πιστεύετε πως θα γίνει δεκτός ο Ολυμπιακός αν επισημοποιήσει το ενδιαφέρον του;

Κοιτάξτε δε μπορώ να εκφέρω άποψη εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. Δεν υπάρχει Λίγκα στην Ευρώπη που να μη θέλει τον Ολυμπιακό στη διοργάνωσή της. Μιλάμε για μία από τις καλύτερες ομάδες της Euroleague. Θα χρειαστεί όμως να ακολουθήσουμε κάποιες διαδικασίες διότι εμείς κάνουμε προγραμματισμό για μία σεζόν μπροστά ως προς τις ημερομηνίες κλπ. Σίγουρα αν προκύψει θέμα με τον Ολυμπιακό θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές και να ακολουθήσουμε τη νόμιμη διαδικασία.

Υπάρχει κάποια καταληκτική ημερομηνία που θα πρέπει να σας στείλει το αίτημά του;

Οχι. δεν υπάρχει. Εμείς συνεδριάζουμε πάντα μετά το τέλος του πρωταθλήματος και ουσιαστικά τέλη Ιουνίου συζητάμε όλα τα θέματα που μας απασχολούν ενώ τον Ιούλιο προγραμματίζουμε τις ημερομηνίες του επόμενου πρωταθλήματος και όποιες ανακατατάξεις χρειάζεται να γίνουν σε επίπεδο προσώπων στη δομή της Αδριατικής Λίγκας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα