ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Πρόεδρος Μπουντούτσνοστ: «Ο Ολυμπιακός θα ανεβάσει το επίπεδο της Αδριατικής Λίγκας»

Πρόεδρος Μπουντούτσνοστ: «Ο Ολυμπιακός θα ανεβάσει το επίπεδο της Αδριατικής Λίγκας»

Πρόεδρος Μπουντούτσνοστ: «Ο Ολυμπιακός θα ανεβάσει το επίπεδο της Αδριατικής Λίγκας»

Ο Ντράγκαν Μπόκαν, πρόεδρος της Μπουντούτσνοστ και μέλος του Δ.Σ της Αδριατικής Λίγκας μίλησε στο gazzetta.gr για την περίπτωση μετακόμισης του Ολυμπιακού. 

Ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος αν δεν αλλάξουν όσα θέλει στο ελληνικό μπάσκετ να μη συνεχίσει στην Basket League. 

Μία βασική εναλλακτική της ομάδας θα μπορούσε να είναι η Αδριατική Λίγκα καθώς η VTB επιβάλλει πολύωρα ταξίδια και δεν υφίσταται ως ενδεχόμενο.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Μπουντούτσνοστ ο οποίος εκτός από μέλος του Δ.Σ της Αδριατικής Λίγκας υπήρξε και πρόεδρος της πριν τρία χρόνια.

Ο Ντράγκαν Μπόκαν εξέφρασε τις προσωπικές του σκέψεις ξεκαθαρίζοντας τη διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθήσουν οι Πειραιώτες να θελήσουν να μπουν στη Λίγκα.

Καλησπέρα σας. Φαντάζομαι ως άνθρωπος του μπάσκετ έχετε ενημερωθεί για όσα συνέβησαν στον ημιτελικό Κυπέλλου και την πρόθεση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν κάποια αιτήματά του;

Φυσικά και ενημερώνομαι για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό μπάσκετ. Πριν πούμε οτιδήποτε θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου ως πρόεδρος της Μπουντούτσνοστ και μέλος του συμβουλίου των 12 ομάδων της Αδριατικής Λίγκας. Οτιδήποτε άλλο πρέπει να αποφασιστεί από το συμβούλιο που θα συγκληθεί για τέτοια θέματα.

Από εκεί και πέρα λυπάμαι πολύ προσωπικά για ότι έγινε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Λυπάμαι πολύ διότι φαίνεται ότι έχετε προβλήματα στην Ελλάδα και δεν απολαμβάνετε το μπάσκετ.

Κυκλοφορεί μία φήμη η οποία θέλει τον Ολυμπιακό να έρχεται στην Αδριατική Λίγκα. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Πως θα σας φαινόταν μία τέτοια εξέλιξη

Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι δύο πολύ μεγάλες ομάδες, ομάδες Euroleague , με τίτλους και μεγάλες πορείες. Δεδομένα εάν μία ομάδα του μεγέθους του Ολυμπιακού ερχόταν να παίξει στην Λίγκα μας θα μπορούσε να ενδυναμώσει το πρωτάθλημα. Να ανεβάσει το αγωνιστικό επίπεδο και την ποιότητα της Λίγκας.

Ναι, αλλά αυτό μπορεί να γίνει; Διαδικαστικά μιλώντας...

Τα τελευταία δύο με τρία χρόνια δεδομένα σας λέω πως δεν υπήρξαν τέτοιες κουβέντες. Δεν έγιναν δηλαδή επίσημες συζητήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από εκεί και πέρα για να μπορέσει να παίξει ο Ολυμπιακός  στην Λίγκα μας θα πρέπει να υπάρξει και η συναίνεση της Euroleague. Χωρίς το «ΟΚ» από την Euroleague δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Ωστόσο σας λέω και πάλι πως εμείς δεν έχουμε τέτοια εικόνα και ούτε έχουν συνολικά οι 12 ομάδες και δεν έχει γίνει κάποια τέτοια συζήτηση.