Ο Μήτογλου της Εθνικής και στον Παναθηναϊκό; Ενδιαφέρον...

Ο Μήτογλου της Εθνικής και στον Παναθηναϊκό; Ενδιαφέρον...

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Ο Μήτογλου της Εθνικής και στον Παναθηναϊκό; Ενδιαφέρον...

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την... αγγαρεία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο Λαύριο, στέκεται στο Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος πήρε «άριστα» στο διάστημα που αγωνίστηκε «πεντάρι» ενώ εξηγεί ότι με ποσοστό 26% στα τρίποντα, οι «πράσινοι» δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα στην Πόλη κόντρα στη Φενέρ.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο Ρικ Πιτίνο είχε αποφασίσει να ξεκουράσει τον Τζέιμς Γκιστ στην αναμέτρηση με το Λαύριο και να μην του δώσει καθόλου χρόνο συμμετοχής. Ουσιαστικά ήταν το αποκορύφωμα στο rotation που ήθελε να κάνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι αφού ούτε ο Καλάθης αγωνίστηκε αρκετά (15:05) αλλά ούτε και ο Παπαπέτρου (18:17). Άλλωστε ακολουθεί το πολύ δύσκολο ματς με τη Φενέρ στην Πόλη, όπου ο Αμερικανός προπονητής θέλει να έχει «φρέσκα» πόδια και μυαλά.

Με... κάποιον τρόπο εκ των έσω έπρεπε να καλύψει το «κενό» που είχε δημιουργηθεί στο «πέντε», πολλώ δε μάλλον και από τη στιγμή που απουσίαζε ο Έιντριαν Πέιν που πήρε την Δευτέρα (4/2) εξιτήριο από το νοσοκομείο και ο οποίος από την Τετάρτη θα τεθεί στην διάθεσή του για την αναμέτρηση της EuroLeague. Οι Παπαγιάννης και Βουγιούκας είναι βαριά κορμιά αλλά μοιράστηκαν τον χρόνο συμμετοχής έχοντας από 15 λεπτά στο παρκέ ο καθένας, ενώ υπολειπόταν ένα 10λεπτο όπου ο Πιτίνο έπρεπε να δοκιμάσει κάτι το διαφορετικό.

Αυτό το «κάτι διαφορετικό» ήταν ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος βρέθηκε στην ίδια πεντάδα με τον ΝτεΣόν Τόμας στο μεγαλύτερο μέρος του 3ου δεκαλέπτου. Ο Έλληνας φόργουορντ θύμισε τον παίκτη που «γέμισε» και τη «ρακέτα» της Εθνικής ομάδας στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με το Ισραήλ και την Εσθονία το περασμένο καλοκαίρι. Τα δύο παιχνίδια όπου ήταν «κυρίαρχος» από τη θέση του σέντερ, έχοντας κατά μέσο όρο σε αυτά τα ματς 19,5 πόντους, 5,5 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ με 74% στα σουτ εντός παιδιάς (17/23)! Άλλωστε το ύψος του (2.10μ.), το κορμί και η δύναμη που έχει, τον βοηθούν ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτή τη θέση.

Δεν γνωρίζω αν ο Πιτίνο σκέφτεται να πειραματιστεί αναλόγως και στις αναμετρήσεις της EuroLeague όπου θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, αλλά ο 22χρονος φόργουορντ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει όλα τα φόντα για να σταθεί ΚΑΙ σε αυτήν την θέση. Σίγουρα με τις αδυναμίες του (ειδικά στην άμυνα απέναντι σε αθλητικούς ψηλούς) αλλά και σίγουρα με τα πλεονεκτήματά του. Όπως ανέφερα και πριν, χάρη στη δύναμη αλλά και το πείσμα που τον διακατέχει στο παρκέ (σ.σ. είναι από τους παίκτες που κυνηγάει όλες τις φάσεις, όλα τα hustle plays και καλύπτει χώρους) μπορεί να πάρει ποιοτικά λεπτά συμμετοχής ως «πέντε», να σουτάρει από την περιφέρεια αφήνοντας τον αντίπαλο ψηλό μέσα στη ρακέτα και σε γενικές γραμμές να βοηθήσει όποτε και όταν το χρειάζεται η ομάδα του. Αν μη τι άλλο θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε αυτό και στην EuroLeague, ειδικά όταν υπάρχουν στο παρκέ παίκτες που... επιτρέπουν στον Αμερικανό προπονητή να το δοκιμάσει.

Από εκεί και πέρα ήταν ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήθελε να... ξεμπερδεύει με την αγγαρεία στο Λαύριο μια ώρα νωρίτερα. Δίχως να εντυπωσιάσει ή να προσφέρει θέαμα, μπόρεσε να παίξει τόσο... όσο για να κάνει το 15/15 στην Basket League και παράλληλα να φτάσει στην 600η νίκη στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος όσον αφορά τα ματς της κανονικής περιόδου. Όμως το 26% στα τρίποντα με 19 άστοχα σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα (και μάλιστα τα περισσότερα εκ των οποίων εντελώς ελεύθερα) είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ στην EuroLeague. Με τέτοιο ποσοστό ύστερα από 26 προσπάθειες τριών πόντων, ΔΕΝ πρέπει να περιμένει τίποτα απολύτως την ερχόμενη Παρασκευή στην Πόλη.

Αν και στο εν λόγω παιχνίδι ενδέχεται να βάλει αρκετά τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» από τη στιγμή που θα απουσιάζει ο Γιαν Βέσελι. Οι Λοβέρν και Ντουβερίογλου δεν αποτελούν αμυντικά φόβητρα (παρά τη δεδομένη και αναμφισβήτητη ποιότητα του Γάλλου), κάτι που σημαίνει ότι οι Γκιστ και Πέιν θα πάρουν πολλές φορές τη μπάλα στα χέρια τους. Και αν δεν τα καταφέρουν, δεν αποκλείεται να δούμε και Μήτογλου ύστερα από τις πετυχημένες εξετάσεις που πέρασε στο Λαύριο. Για να σας προλάβω. Σίγουρα άλλο Φενέρ και άλλο Λαύριο, αλλά μια... δοκιμή σε ματς υψηλού επιπέδου, θα μας πείσει.

Γι' άλλο ένα ματς ο ΝτεΣόν Τόμας (με τις όποιες αδυναμίες του) έδειξε ότι είναι τίμιος και ότι -αν μη τι άλλο- παλεύει και προσπαθεί (κάτι που έκανε και στο ματς με την Εφές) αλλά πρέπει να... βρει το χέρι του στο σουτ. Η αλήθεια είναι ότι το έχει χάσει στα τελευταία ματς. Επίσης ο Λεκάβιτσους χρειαζόταν τα 23 λεπτά για μπορέσει να πάρει πάλι ρυθμό, ενώ ο Κιλπάτρικ δεν πιστεύω ότι θα έχει ξανά έξι άστοχα τρίποντα σε ένα ματς. Άλλωστε δεν μπορεί να «κουβαλήσει» μόνος του τη θέση του σούτινγκ γκαρντ, με τον Λοτζέσκι να «ανεβοκατεβαίνει» στο «δύο» και στο «τρία». Αυτό σημαίνει ότι είτε θα επιστρέψει ο Λάνγκφορντ στα επόμενα ματς, είτε θα αποκτηθεί παίκτης στη θέση του. Δεν βγαίνει αλλιώς...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...