Άρης - Πανιώνιος 79-56

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Πανιώνιος 79-56

bet365

Ο Άρης επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 79-56, πέτυχε την 4η νίκη του στους τελευταίους πέντε αγώνες και πλέον αλλάζει στόχους καθώς έδιωξε τον κίνδυνο της επιβίωσης. Εξαιρετική η ατμόσφαιρα με 4.500 φιλάθλους αλλά και λόγω της τιμητικής εκδήλωσης της Πρωταθλήτριας ομάδας του 1979

Το χαρακτηριστικό του πρώτου δεκάλεπτου ήταν ο ρυθμός που είχαν οι δύο ομάδες στην επίθεση. Ο μεν Άρης πήρε πόντους μέσα από τα λάθη του Πανιωνίου, από το transition game αλλά και από τη γραμμή των βολών καθώς οι «κυανέρυθροι» έδιναν πολύ εύκολα τα φάουλ. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης άρχισε με εννιά πόντους στα πρώτα τέσσερα λεπτά, ενώ ο Πανιώνιος βασίστηκε στο μακρινό σουτ (4/5 τρίποντα). Μάλιστα προηγήθηκε με 10-11 (4’). Ο Μαϊκάλ Κάιζερ έδωσε λύσεις στον Άρη στο υπόλοιπο διάστημα και στο τέλος της περιόδου οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα με 30-24.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Πανιώνιο καθώς συνέχισε να κάνει λάθη (είχε 13 στο τέλος του ημιχρόνου), αλλά και να χάνει αμυντικά ριμπάουντ με χαρακτηριστικό γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν 14 στο πρώτο μέρος. Αυτά αξιοποίησε ο Άρης και με διαδοχικά καλάθια στο Transition οδηγώντας τη διαφορά στο +18 (43-25) μετά τη συμπλήρωση 3:30 αγωνιστικών λεπτών. Εκεί, έκανε πολύ εύκολα το φάουλ, αυτό εκμεταλλεύτηκε και ο Πανιώνιος. Κράτησε τους «κίτρινους» για τουλάχιστον τρία λεπτά χωρίς καλάθι και μείωσε σε 43-34 (16’), θα μπορούσε μάλιστα να είχε «μικρύνει» ακόμη περισσότερο τη διαφορά αν ήταν αποτελεσματικός από τη γραμμή των βολών (11/18). Κι αυτό γιατί ο Άρης έδειξε επιμονή στο τρίποντο (5/22 στο πρώτο ημίχρονο) ακόμη και σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 53-38 με τον Πανιώνιο να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα φάουλ καθώς ο Τζο Ντόρσεϊ «μάζεψε» 4, ενώ από τρία είχαν οι Χάρις, Παπαντωνίου, Όστιν λόγω του μικρού rotation.

Ο Άρης πάτησε και πάλι σε διαφορά 17 πόντων (57-40, 32’) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο Πανιώνιος βρήκε τον τρόπο για να επιστρέψει μειώνοντας σε 58-49 λίγο μετά τη συμπλήρωση έξι λεπτών στην 3ης περίοδο, εκμεταλλευόμενος τα διαδοχικά λάθη των «κίτρινων» αλλά και τη μάταια επιμονή τους στο τρίποντο. Το επιμέρους σκορ στο 3ο δεκάλεπτο ήταν 7-13 για τον Πανιώνιο καθώς με το τέλος του το σκορ ήταν 60-51, αλλά το χειρότερο ήταν ότι αποβλήθηκε ο Ντέβιον Μπέρι καθώς χρεώθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή, δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Ο Πανιώνιος και κυρίως ο Όστιν άρχισε με τρία διαδοχικά λάθη στην τελευταία περίοδο. Αυτά εκμεταλλεύτηκε ο Άρης φθάνοντας στο +15 (70-51, 34’) με επτά συνεχόμενους πόντους του Ραμόν Χάρις. Μάλιστα ο Τζο Ντόρσεϊ αποβλήθηκε (χρεώθηκε με τεχνική ποινή) για τους «κυανέρυθρους» για διαμαρτυρία. Η διαφορά διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα (75-54) τρία λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, τα οποία απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Πέραν του ότι ο Άρης ήθελε περισσότερο τη νίκη και το απέδειξε με την άμυνά του, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πήρε α) 26 πόντους από τα λάθη του Πανιωνίου, β) 19 πόντους από τα επιθετικά ριμπάουντ και γ) 11 πόντους στον αιφνιδιασμό.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Λευτέρης Μποχωρίδης και Μαϊκάλ Κάιζερ ήταν σταθερές αξίες για τον Άρη, ενώ παρουσία του Δημήτρη Φλιώνη στο παρκέ ο Άρης είχε καλύτερη κατεύθυνση με τις τελικές πάσες (σ. σ. 7) του νεαρού γκαρντ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μάλλον ο Ραμόν Χάρις με τους επτά συνεχόμενους πόντους που σημείωσε σ’ ένα λεπτό στην τελευταία περίοδο, όταν το σκορ ήταν 63-51, γιατί αυτοί τελείωσαν το παιχνίδι

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Για τον Άρη, ο Γκάρι ΜακΓκι δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι. Ο Ελ Αμίν ήταν εκτός ρυθμού, ενώ ο Όστινα μάζεψε μεν ριμπάουντ αλλά τα τρία λάθη του στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ήταν καταδικαστικά.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Οι περισσότερες κατοχές για τον Άρη μέσα από τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ και τα λάθη (σ. σ. 24) του Πανιωνίου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Πανιώνιος έδωσε το τρίποντο στον Άρη ο οποίος όμως απέκτησε εμμονή στο μακρινό σουτ. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλά λάθη

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το… αυτοκαλάθι του Λευτέρη Μποχωρίδη στην προσπάθειά του να μαζέψει το αμυντικό ριμπάουντ (σε προσπάθεια του Μπέρι) στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 30-24, 53-38, 60-51, 79-56

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα