Μπουτάρης: «Αγαπώ το μπάσκετ μέχρι... τρέλας»!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μπουτάρης: «Αγαπώ το μπάσκετ μέχρι... τρέλας»!

bet365

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μίλησε για την διοργάνωση του ΕΚΟ All-Star Game στο «Nick Galis Hall» και δήλωσε λάτρης του μπάσκετ.

Ο Μπουτάρης ανέφερε στη Συνέντευξη Τύπου: «Είναι γνωστή η αγάπη μου, μέχρι τρέλας, για το μπάσκετ. Αξίζει τον κόπο, γιατί δείχνει τη δυνατότητα του μπάσκετ να εισχωρήσει σε όλα τα επίπεδα. Είχα την τύχη να ζήσω από κοντά την περίφημη ομάδα του μπάσκετ από τη δεκαετία του ’80 έως το ’90, που ανέβασε το μπάσκετ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η ομάδα ήταν δεμένη, ήταν αδέρφια. Παρότι ήταν προσωπικότητες, όπως ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φιλίππου, ο Ρωμανίδης, ήταν παιδιά που όταν κατέβαιναν στην προπόνηση ήταν ένα σώμα. Αυτό είναι μια ομάδα. Από μικρός, όταν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματος γίνονταν στο ανοιχτό της ΧΑΝΘ, μια εποχή στην οποία έπαιζαν παίκτες-προσωπικότητες με σπουδαίες ομάδες, όπως ο Πανελλήνιος, ο Τρίτωνας. Το μπάσκετ παιζόταν σε τσιμεντένια γήπεδα, αλλά από τότε υπήρχε μια μεγάλη αγάπη, η οποία έφθασε στο σημείο εξέλιξης της Θεσσαλονίκης σε μπασκετομάνα. Μετά, λόγω χρημάτων μεταφέρθηκε το μπάσκετ στις ομάδες του κέντρου. Κι αυτό καλό ήταν, γιατί βοήθησε στην καθιέρωση του μπάσκετ. Θεωρώ ότι στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα φυτώρια».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟ, Ρομπέρτο Καραχάννας, σχολίασε: «Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ και να καταφέρνουμε σε δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας να κάνουμε σημαντικά γεγονότα. Ταυτόχρονα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια του μπάσκετ. Ξέρουμε όλοι μας ότι η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα καθώς πολλοί σπουδαίοι καλαθοσφαιριστές ξεκίνησαν από εδώ. Πριν από έναν χρόνο ήταν στο γραφείο μου ο Γιάννης Μπουρούσης μαζί με τον Γιώργο Καλαφατάκη. Είχε ειπωθεί ότι οι κοντοί παίζουν περισσότερα χρόνια μπάσκετ. Και απάντησα ότι… "ευτυχώς που εμείς οι κοντοί έχουμε ένα πλεονέκτημα" και μου απάντησε ο Καλαφατάκης ότι… "μπασκετικά οι κοντοί είναι 1.90". Ο θεσμός επανήλθε πριν από έναν χρόνο κι εμείς στην ΕΚΟ αναλάβαμε την πρωτοβουλία να βαφτίσουμε το μωρό. Γιατί στη χώρα μας, αν κάποιος δεν αναλάβει ένα γεγονός, δεν γίνεται και είναι κρίμα. Θεωρώ ότι θα πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε αυτές τις εκδηλώσεις. Η φετινή διοργάνωση έχει κι άλλους αναδόχους. Θέλω να ευχαριστήσω και τους υπόλοιπους χορηγούς, γιατί ένας θεσμός σταθεροποιείται όταν υπάρχει εγγύηση. Και του χρόνου, εμείς θα είμαστε δίπλα στον ΕΣΑΚΕ και στον ΠΣΑΚ και θα γίνει το ΕΚΟ All Star Game. Στη σημερινή Ελλάδα συνηθίζουμε να λέμε… "δεν βρίσκουμε χορηγούς". Οι συνεργασίες πρέπει να είναι πολύ δυνατές και πρέπει να ξέρεις ότι εκεί που έχεις μπει, έχεις μια τεράστια αξία. Είμαστε μια εταιρία καυσίμων, γνωστοί για το πρόγραμμα εγγύηση και θέλουμε να δείξουμε στον καταναλωτή το κοινωνικό μας πρόσωπο κι έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε στην κοινωνία ένα κομμάτι που δίνει ο καταναλωτής. Το event του EKO All Star Game δεν είναι μόνο αθλητικό. Θα υπάρχει μια κερκίδα 700 παιδιών από ηλικίες 7 έως 17 ετών. Και πέρυσι έγινε επίσης ένας αγώνας με αμαξίδια. Θυμάμαι κάποτε ο μακαρίτης ο πατέρας μου, όταν είχα διαμαρτυρηθεί ότι δεν είχα παπούτσια, μου απάντησε ότι κάποιος άλλος δεν έχει πόδια. Στον αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο, είδα αθλητές που είχαν μεγαλύτερη ψυχή από εμάς. Η καριέρα ενός αθλητή μπορεί να σταματήσει κάποια στιγμή, αλλά η ψυχή του για πρωταθλητισμό θα παραμένει».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υποστήριξε: «Το μπάσκετ επιστρέφει στο σπίτι του. Εκατό χρόνια πριν, το 1919, στους αγώνες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, το μπάσκετ ήρθε στην Ελλάδα. Η ΧΑΝΘ ήταν αυτή που το καλλιέργησε πρώτη. Η Θεσσαλονίκη στο πέρασμα των εκατό χρόνων, έδωσε πολλά στο άθλημα και στον χώρο του μπάσκετ. Ιστορικές ομάδες και σπουδαίες προσωπικότητες με μεγάλες διακρίσεις. Συναρπαστικές στιγμές για όλους εμάς με τους αθλητές και τα σωματεία και κυρίως για τον κόσμο. Είναι τόσοι πολλοί οι σπουδαίοι παίκτες, προπονητές και παράγοντες που αναδείχθηκαν από τη Θεσσαλονίκη. Άνθρωποι που έγιναν πρότυπα και ξεχώρισαν όχι μόνο για τις αθλητές επιδόσεις τους, αλλά για την αφοσίωση και επιμονή τους, αλλά κυρίως για τον χαρακτήρα τους. Είναι λοιπόν μια κορυφαία μπασκετική γιορτή».

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας Betshop, Φερενίκη Μαραθωνίτου, πρόσθεσε: «Πόσες φορές το μπάσκετ μας δώρισε έντονα συναισθήματα και ινδάλματα; Πόσες φορές μας πρόσφερε κάτι το απρόσμενο; Στα 100 χρόνια είναι πάρα πολλές αυτές οι στιγμές. Το μπάσκετ διαθέτει τη μαγεία να ξεπερνάει τα όρια του παρκέ και να επεκτείνεται στην κοινωνία. Έχει μοναδικό χάρισμα να μας ενώνει, να δημιουργούμε και να υποστηρίζουμε. Εκ μέρους της Betshop, σας ευχαριστούμε που μας δίνεται την ευκαιρία να υποστηρίξουμε τη διοργάνωση. Υπηρετούμε αξίες με συνέπεια. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Ο εκπρόσωπος ΣΕΠΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, τόνισε: «Ο ΣΕΠΚ χειροκροτεί την απόφαση του ΕΣΑΚΕ για την επιλογή της Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή του ΕΚΟ All Star Game. Καιρός ήταν για τη Θεσσαλονίκη. Η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί θα γίνει στη μητρόπολη του ελληνικού μπάσκετ, εδώ όπου έγιναν οι πρώτοι αγώνες μπάσκετ πριν από 100 χρόνια. Το EKO All Star Game είναι ένας πρεσβευτής του αθλήματος, μια εκδήλωση που προσφέρει συναισθήματα στον κόσμο αλλά και στους αθλητές και τους προπονητές ώστε να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Είναι εξίσου σημαντικό να βλέπεις στις κερκίδες χαρούμενα πρόσωπα από το θέαμα που θα προσφέρουν οι κορυφαίοι. Έχω δει νεαρά άτομα να εκστασιάζονται από τις ενέργειες των αθλητών και να αναρωτιούνται «πώς το έκανε ο αθλητής;». Αυτό είναι το νόημα αυτής της διοργάνωσης».

Ο εκπρόσωπος της ΧΑΝΘ, Διονύσης Ανανιάδης, συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλη συγκίνηση για μας, ειδικά αυτή τη χρονιά όπου γιορτάζουμε τα 100 χρόνια μπάσκετ στην Ελλάδα. Γιατί η ΧΑΝΘ ήταν το σωματείο που φρόντισε για να διδαχθεί και να εμπεδωθεί το άθλημα του μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα. Ένα μεγάλο ευχάριστο το γεγονός ότι το ΕΚΟ All Star Game θα γίνει στην Ελλάδα και πολύ μεγάλη τιμή που συνδυάζεται με τα 100 χρόνια από τον ερχομό του μπάσκετ στην Ελλάδα. Στη ΧΑΝΘ θα γίνουν αγώνες τριπόντου, 3X3 και με μεγάλη αντιπροσωπεία η ΧΑΝΘ με τις ακαδημίες της, θα συμμετέχει στο τριήμερο των αγώνων. Είμαι χαρούμενος για το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνει ο ΕΣΑΚΕ παρότι πρόκειται για επαγγελματικό οργανισμό».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα