Ο Ολυμπιακός ρισκάρει επικίνδυνα!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο Ολυμπιακός ρισκάρει επικίνδυνα!
Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για το ματς του Ολυμπιακού με τον Χολαργό και πως έπαιξε με την... φωτιά.

Μιλγουόκι Μπακς - Ντάλας Μάβερικς με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Όσα ακολουθούν δεν γράφονται με αφορμή την απόδοση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Χολαργό αλλά με βάση τις ανάγκες της ομάδας όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στην πορεία των παιχνιδιών εντός και εκτός συνόρων! Κυρίως όμως εκτός.

Γιατί στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται συνεχώς σε ανταγωνιστικό επίπεδο , ενώ στα καθ’ ημάς θα δοκιμαστεί μόνο στην τελική φάση των play-offs.

Γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου η αναμέτρηση με τον Χολαργό αλλά και τον κάθε …Χολαργό δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την δυναμικότητα του ρόστερ αλλά κυρίως για ζητήματα νοοτροπίας και εν γένει αγωνιστικής συμπεριφοράς.

Τα παιχνίδια αυτά φωτίζουν μόνο ένα κομμάτι των αδυναμιών αλλά αδυνατούν να αναδείξουν το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Γιατί τρία λεπτά μπάσκετ να παίξει ο Ολυμπιακός, όπως και έγινε για να λέμε τα πράματα με το όνομα τους, τον έχει τον Χολαργό, οπότε η όποια συζήτηση αφορά καθαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την νοοτροπία και τον χαρακτήρα!

Η εμφανέστατη διαφορά δυναμικότητας στο ελληνικό πρωτάθλημα σκεπάζει το πρόβλημα ή τα προβλήματα στην δομή του ρόστερ.

Και το πρόβλημα σύμφωνα με την διαπίστωση του Μπλάτ είναι στα γκαρντ. Εκεί ο Ολυμπιακός χρειάζεται άμεση ενίσχυση. Εκεί εστιάζει την συμβολή ενός παίκτη που θα μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι, να μαρκάρει σωστά και φυσικά να έχει συμμετοχή στο σκοράρισμα.

Το τελευταίο όσο περνάει ο καιρός κρίνεται και πιο αναγκαίο.

Δείτε τις επιδόσεις των παικτών στην περιφέρεια στις πρόσφατες αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας.

Χωρίς υπερβολές ο Ολυμπιακός στην διοργάνωση, για ομάδα… ανακαινισμένη, μέχρι στιγμής, τα πάει περίφημα, αλλά από εδώ και πέρα θα φανεί πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η ομάδα.

Με βάση την πείρα τους όλα αυτά τα χρόνια τα μεγάλα κλάμπ και αναφέρομαι σ’ αυτά με τα εξασφαλισμένα συμβόλαια, γνωρίζουν πολύ καλά ότι από την 19 αγωνιστική και μετά το τοπίο αλλάζει.

Για άλλους προς το καλύτερο προμηνύοντας ότι η άνοιξη δεν αργεί, για άλλους προς το χειρότερο υπενθυμίζοντας τους ότι με τον χειμώνα δεν ξεμπερδεύεις εύκολα.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στις επόμενες 7 αγωνιστικές. Κάπου στα μέσα του Μάρτη η υπόθεση κατάκτησης της τέταρτης προνομιούχας θέσης θα έχει κριθεί.

Ο Ολυμπιακός έχει κατά σειρά , την Φενέρ εκτός , στο Σεφ την Μπαρτσελόνα , δυο ταξίδια μαζί για να αντιμετωπίσει Μακάμπι και Εφές , επιστροφή στα πάτρια εδάφη για να υποδεχθεί τη ΤΣΚΑ και μετά βαλίτσες για Ποτγκόριτσα και Μιλάνο!

Στην αντίπερα όχθη ούτε το πρόγραμμα της Εφές την οποία καταδιώκουν οι ερυθρόλευκοι αντικειμενικά δεν θεωρείται εύκολο.

Δυο συνεχόμενα ταξίδια στην Μαδρίτη και στην Αθήνα , μετά στην έδρα της με Γκράν Κανάρια και Ολυμπιακό , εκτός στα κοντινά με Φενέρ , μέσα με Μπαρτσελόνα και εκτός με Μακάμπι. Έχει και η Εφες τον Γολγοθά της!

Το θέμα όμως είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός.

Η εικόνα μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα δείχνει και πείθει ότι το σκαρφάλωμα στην τρίτη θέση θεωρείται εφικτό.

Αλλά για να διατηρήσει αυτή την εικόνα στην δοκιμασία των 7 κρίσιμων αγωνιστικών που ακολουθούν , συν ο ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, θα πρέπει να συνεχίσει να μασκάρει την αδυναμία του στα γκαρντ.

Εκτός αν ενισχυθεί και φυσικά η προσθήκη αποδειχθεί αξιόπιστη.

Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Όσο μάλιστα προχωρά η διοργάνωση και οι δυσκολίες μεγαλώνουν οι ερυθρόλευκοι δείχνουν να αδυνατούν να βρουν σταθερά σημεία αναφοράς στην περιφέρεια.

Μια ο ένας ,μια ο άλλος. Μια ο ένας περισσότερο , μια ο άλλος λιγότερο. Ένας στην δημιουργία , ένας στο σκοράρισμα και υπόλοιποι χλωμοί! Ο πιο σταθερός είναι ο Σπανούλης αλλά ο φετινός του ρόλος επιβάλλει να παίζει λιγότερο.

Δεν γίνεται επίσης να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να εισπράττει σταθερά σε μεγαλύτερο βαθμό δημιουργία και σκορ μόνο από το χαμηλό ποστ.

Ούτε τα ανεβοκατεβάσματα με τον Τουπάν δυάρι και άλλου είδους πειραματισμοί θα οριστικοποιήσουν την λύση του προβλήματος.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται επειγόντως γκαρντ έχει αργήσει να το αποκτήσει και αν συνεχίσει να μακιγιάρει το πρόβλημα , το ρίσκο θα είναι μεγάλο!

Γιατί τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία και τώρα θα παιχθεί «πραγματικό» μπάσκετ!

Όπως το ρίσκο μεγαλώνει αν έρθει τώρα παίκτης από Αμερική χωρίς προϋπηρεσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γιατί λογικά θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής ο οποίος χρόνος θα συμπέσει με τα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται.

Οπότε μάλλον θα ήταν καλύτερα να προτιμηθεί παίκτης γνώστης της πιάτσας.

Με τον χρόνο να κυλά και την απόφαση για την απόκτηση παίκτη να εκκρεμεί ο Ολυμπιακός ρισκάρει σε μεγάλο βαθμό να μην καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει σε απόλυτη αξία τα κέρδη της μέχρι τώρα απόδοσης του στην διοργάνωση.

Ξέρω ότι είναι πολλοί οι φίλοι του Ολυμπιακού που ζητούν την ενίσχυση της ομάδας στην θέση 5. Δεν έχουν άδικο όσον αφορά την δεύτερη επιλογή μετά τον Μιλουτίνοφ.

Προτεραιότητα με βάση την λογική του προπονητή, αλλά και με βάση τον προϋπολογισμό ο οποίος είναι συγκεκριμένος, έχουν οι θέσεις (περιφέρεια) που παρουσιάζουν σοβαρή αδυναμία έκφρασης και λειτουργίας και όχι οι θέσεις (χαμηλό ποστ) που εμφανίζουν παραγωγή αλλά καλό θα ήταν να υπήρχαν περισσότερες επιλογές!

Είναι αδύνατον όταν παρουσιάζεις αδυναμίες να παρακάμψεις την ανάγκη για την …πολυτέλεια!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!