Ό,τι έπρεπε πριν το ντέρμπι

Ό,τι έπρεπε πριν το ντέρμπι

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ό,τι έπρεπε πριν το ντέρμπι
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τα θετικά και τα αρνητικά της νίκης του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ.

Δεν έχω βγάλει συμπέρασμα μετά από τόσα χρόνια αν είναι καλύτερο για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να δίνει παιχνίδια με μεγάλη ανταγωνιστικότητα όπως αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ ή αν είναι προτιμότερο να παίζουν χαλαρά παιχνίδια των 25 πόντων διαφορά.

H μαγεία των Χριστουγέννων σε περιμένει στο καζίνο της Novibet!

Τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν έχει σημασία το δικό μου συμπέρασμα αλλά των ίδιων των ομάδων.

Λογικά κάπου στη μέση βρίσκεται η απάντηση...

Από τη μία ο Μπλατ χάρηκε που οι παίκτες του ήταν στην «τσίτα» για 40 λεπτά, από την άλλη δε χάρηκε που ο Πρίντεζης έπαιξε 32:59 (χωρίς να ξεκινήσει βασικός) κι ο Μιλουτίνοφ αγωνίστηκε 31:19.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να πιεστεί για να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε τους ψηλούς του. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε τον Μορέιρα στο 100%, τον Μαργαρίτη να επιστρέφει μετά από καιρό και τον Γκάρετ εκτός.

Ο Μπλατ δε θα μπορούσε να το αφήσει να περάσει έτσι αυτό και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο το 90% των επιθέσεων οι αποφάσεις παίρνονταν από «Πριντ» και «Μίλου». Οι Πειραιώτες είχαν 19 περισσότερα ριμπάουντ, βρήκαν 17 πόντους από δεύτερη ευκαιρία και αντέδρασαν όπως έπρεπε στην τελευταία περίοδο.

Μου άρεσε που μετά το προβάδισμα του ΠΑΟΚ με τρίποντο του Τέπιτς, έμειναν ψύχραιμοι στην αντίδρασή τους και δεν άρχισαν τα «μπουμπουνητά» από τα 6.75.

Επίσης στα θετικά της αναμέτρησης η παρουσία του Στρέλνιεκς ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν αποφασιστικός στις επιλογές του και βοήθησε αρκετά στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

Φυσικά υπήρξαν και αρνητικά στο ματς, αλλά ακόμη και μέσα από αυτά, κάτι χρήσιμο θα υπάρξει τις επόμενες μέρες για τον Μπλατ.

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος ήταν ένα από αυτά (τα αρνητικά). Ειλικρινά δε με πειράζει καθόλου να μη σκοράρει 15 πόντους ή να είναι άστοχος. Απλά και κόντρα στον ΠΑΟΚ έψαχνε να βρει ρυθμό ΜΟΝΟ μέσω τους σκορ.

Ο Αμερικανός τελείωσε με 0/6 δίποντα και 2/5 τρίποντα σε 19' συμμετοχής. Τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν βιαστικές επιλογές στις οποίες δεν έβαζε κανέναν συμπαίκτη του στην κίνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο τέλος του δεκαλέπτου που πήρε τρεις σερί κατοχές και αστόχησε και στις τρεις.

Θα πρέπει να αναζητεί κι άλλους τρόπους για να βρίσκει ρυθμό σε ματς που είναι άστοχος.

Ο Μάντζαρης μετά από καιρό έπαιξε αρκετά (16') κι αποδείχτηκε ξεκάθαρα πως είναι πολύ επηρεασμένος ψυχολογικά. Αν και ξεκίνησε άσχημα στην άμυνα, βάζοντας σε ρυθμό τον Φιλ Γκος με δύο σερί τρίποντα, συνέχισε καλύτερα στα αμυντικά του καθήκοντα, πήρε 4 ριμπάουντ κι έδωσε 3 ασίστ. Αστόχησε όμως σε τέσσερα ανενόχλητα τρίποντα. Αυτά που του αρέσουν με στατική θέση. Κι εδώ έρχεται η ψυχολογία που ανέφερα νωρίτερα.

Μπορεί να έκανε πολλά στραβά στο παρκέ, αλλά 0/4 spot σουτ δεν το θυμάμαι. Ψυχολογία πρέπει να βρει λοιπόν.

ΥΓ: Ο ΠΑΟΚ θυσίασε τα τρίποντα του Ολυμπιακού προκαλώντας τους Πειραιώτες να σουτάρουν με την αμυντική τακτική που ακολούθησε. Απόλυτα λογικό νούμερο τα 34 που εκτέλεσαν.

ΥΓ 2: Κάθε παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι διαφορετικό. Δεν παίζει το παραμικρό ρόλο η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δυο ομάδες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.