Κύμη - Άρης 75-57

Βασίλης Βλαχόπουλος
Κύμη - Άρης 75-57

bet365

Η Κύμη (2-9) επέστρεψε από το -17 και επικράτησε του Άρη (2-9) με 75-57 κάνοντας επιμέρους σκορ 47-12 από το 24’ έως το τέλος του αγώνα. Απόλυτος διασυρμός για τους «κίτρινους» οι οποίοι αργοπεθαίνουν στο παρκέ και κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Χρειάστηκε να περάσει διάστημα περίπου τεσσάρων αγωνιστικών λεπτών για να βρει ο Άρης τους πρώτους πόντους του απέναντι στην Κύμη, αλλά ακολούθησε ένα αντίστοιχο 180 δευτερολέπτων στο οποίο οι «κίτρινοι» είχαν λύσεις τόσο μέσα από τη ρακέτα όσο και από την περίμετρο και προηγήθηκαν με 4-17 (7’). Εκεί, το rotation του Γιάννη Καστρίτη ήταν μεν υποχρεωτικό αλλά οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν είχαν σωστή αντίδραση. Η Κύμη αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 9-1 μείωσε σε 13-18 στο τέλος της περιόδου.

Ο Άρης πήρε πολλά στο πρώτο ημίχρονο από τον Ραμόν Χάρις κι έχοντας σταθερή την άμυνά του άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ από τη στιγμή που η Κύμη μείωσε στο καλάθι (16-18). Ένα 6-0 σερί των φιλοξενούμενων ανέβασε τη διαφορά στο +8 (16-24, 13’) και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι (26-35, 20’).

Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν εξαιρετικά το δεύτερο ημίχρονο καθώς με επιμέρους σκορ 2-10 και με τους Τζόουνς, Μπελ να δίνουν λύσεις, προηγήθηκαν με 28-45 (24’). Εκεί άλλαξαν τα πάντα. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη δεν απάντησε στη δύναμη που έβαλε η Κύμη στο παιχνίδι, αλλά είχε δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία των Μάνου-Παναγιώτου με τα κριτήρια που είχαν στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η Κύμη βρήκε λύσεις από τους Τουτζιαράκη, Σαγκς, απάντησε με 15-0 σερί και μείωσε σε 43-45 περίπου ένα λεπτό πριν το φινάλε. Εκεί ήρθαν και τα χειρότερα για τον Άρη. Ο Λάκι Τζόουνς χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ και στη συνέχεια με τεχνική ποινή και αποβλήθηκε από τον αγώνα. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 46-48.

Η Κύμη έκανε την απόλυτη ανατροπή έπειτα από ένα λεπτό στην τελευταία περίοδο καθώς προηγήθηκε με 50-48 αλλά και με 56-50 (33:30) καθώς ο Άρης δεν είχε καθαρό μυαλό και πλήρωσε το τίμημα των λαθών του στην επίθεση. Τα τρίποντα του Ουάσινγκτον έκαναν τη διαφορά για την Κύμη, ενώ από την άλλη πλευρά ο Γκάρι Μπελ δεν τον μιμήθηκε. Η Κύμη βρέθηκε στο +10 (63-53, 36:30) και στον εναπομείναντα χρόνο απλά διαχειρίστηκε αυτή τη διαφορά έχοντας την ψυχολογία του αγώνα, σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος από το +17 και μετά… εξαφανίστηκε στο γήπεδο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Κύμη έβαλε δύναμη στο παιχνίδι της και ο Αρης δεν απάντησε. Κι όταν άρχισε να μειώνει τη διαφορά απέκτησε το μομέντουμ του αγώνα για να ακολουθήσουν και τα μεγάλα τρίποντα που «τελείωσαν» το παιχνίδι.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Σαγκς και Τουτζιαράκης ήταν οι πρωταγωνιστές για την Κύμη τόσο στη μεγάλη επιστροφή από το -17 όσο και στο να μπουν οι βάσεις για τη νίκη.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λε Κουάν είχε εξαιρετική παρουσία σε εκτέλεση αλλά κυρίως ανάγνωση παιχνιδιού με τις εννιά τελικές πάσες που έδωσε.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Μπορίς Νταλό και Μαϊκάλ Κάιζερ ήταν σε άλλο γήπεδο για τον Άρη. Ο Λάκι Τζόουνς λειτούργησαν αφελώς όταν χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ και η τεχνική ποινή που δέχθηκε λειτούργησε καταστροφικά για την ομάδα του.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα μεγάλα σουτ της Κύμης στο δεύτερο ημίχρονο τα οποία την βοήθησαν στο να επιστρέψει από το -17.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Κύμη είχε καταστροφική λειτουργία στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο. Ο Άρης… είναι ο χειρότερος Αρης όλων των εποχών

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 26-35, 46-48, 75-57

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα