Τελείωσαν τα ψέματα

Τελείωσαν τα ψέματα

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Τελείωσαν τα ψέματα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος εξηγεί γιατί η άρση του ban είναι ο μονόδρομος επιβίωσης του Άρη…

Το αγωνιστικό πείραμα του καλοκαιριού απέτυχε παταγωδώς. Και δεν χρειάζεται - τουλάχιστον στη συγκεκριμένη στήλη - να μπούμε σε λεπτομέρειες γιατί είναι πράγματα που έχουμε καταγράψει σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Είναι ανώφελο να περιμένει κανείς από τους συγκεκριμένους παίκτες να βγάλουν την ομάδα από το τούνελ γιατί στερούνται ποιότητας και όπως αποδείχθηκε (και) στον αγώνα με τον Χολαργό, κάποιοι έχουν κακή νοοτροπία. Η τακτική των ημίμετρων οδήγησε τον Άρη στο σημερινό σημείο και η μάταιη εμπιστοσύνη στο υπάρχον υλικό. Παίκτες δοκιμάστηκαν σε ηγετικό ρόλο, απέτυχαν, δεν έχουν την προσωπικότητα να ανταποκριθούν… τέλος.

Καιρός είναι επίσης να σταματήσει το μοιρολόι, σαν αυτό που έγινε χθες το βράδυ στα γραφεία της ΚΑΕ και να προχωρήσει ο Δημήτρης Γουλιέλμος σε πράξεις οι οποίες θα δικαιώσουν την προσπάθειά του. Μέχρι στιγμής έχει βάλει στην ομάδα πάνω από 600-700 χιλιάδες ευρώ, πιστωτές μιλούν για τη συνέπειά του, άλλοι για την σκληρότητα που τον χαρακτηρίζει στις διαπραγματεύσεις. Έχει προσφέρει και την ψυχή του αλλά αδικεί τον εαυτό του και τις εκατοντάδες ώρες που έχει ξοδέψει για να βάλει μια τάξη. Αλλά…

Αν δεν γίνει άρση της απαγόρευσης του ban, ο Άρης θα παίξει στο μπαρμπούτι την επιβίωσή του. Πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις που γίνονται… για να γίνονται, κανείς πλέον δεν νιώθει βέβαιος ότι η ομάδα μπορεί να εξασφαλίσει (100%) την παραμονή της με αυτό το υλικό. Κι όταν σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα έχεις αμφιβολίες, γυρίζεις τον κόσμο ανάποδα για να βρεις λύσεις.

Πάμε στους αριθμούς. Αυτή τη στιγμή τα ban στη FIBA (συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων 55.000 ευρώ του Ουίλ Κάμινγκς) ανέρχονται στο ποσό των 650.000 ευρώ. Προτάσεις του τύπου 50% κούρεμα και πληρωμή σε βάθος 4-5 χρόνων δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αποδεκτές. Αν ο Άρης είχε χρόνο να διαπραγματευτεί πριν από περίπου 6-7 μήνες, πλέον αυτός γύρισε αντίστροφα. Άρα, είναι υποχρεωμένος να ρίξει νερό στο κρασί του και μπροστά στον κίνδυνο του υποβιβασμού, να μεγαλώσει το διάστημα της εξυγίανσης.

Αυτή τη στιγμή χρειάζονται 100-150 χιλιάδες ευρώ για να επιτευχθούν συμφωνίες, να καταβληθούν οι προκαταβολές και να γίνει άρση της τιμωρίας. Αν ο Δημήτρης Γουλιέλμος δεν τα διαθέτει, ας καλέσει άμεσα επιχειρηματίες από την ευρύτερη οικογένεια του Άρη (σ. σ. ξέρει καλά ποιοι έχουν την οικονομική δυνατότητα), ας τους εξηγήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και να ζητήσει τη βοήθειά τους. Με λόγια ξεκάθαρα, με αντρίκιες κουβέντες γιατί κανείς δεν θέλει να δει τον Άρη σε άλλη κατηγορία. Αν συναντήσει… τοίχο, ας βγει να το πει αλλά και πάλι θα πρέπει να πετύχει την άρση του ban. Είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πάει σε ημίμετρα. Η ξένη αγορά δεν προσφέρει τίποτε περισσότερα από περιπτώσεις όπως οι Ουέαρ, Μόρισον. Θα είχε αξία να ασχοληθεί ο Άρης με την περίπτωσή τους πριν από περίπου τρεις μήνες. Τώρα είναι αργά. Η ελληνική αγορά έχει τον Βασίλη Τολιόπουλο (όταν κι αν μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό) και τον Βαγγέλη Σακελλαρίου (αν μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό). Ωστόσο, ο Άρης χρειάζεται δύο παίκτες οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά και θα «παρασύρουν» τους υπόλοιπους.

Τα ημίμετρα και η επιμονή σε επίπεδο αφέλειας και άγνοιας της πραγματικότητας οδήγησαν τον Άρη στο σημερινό σημείο. Οι περιστάσεις απαιτούν δραστικά μέτρα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.