Καστρίτης: «Μεγάλη ευθύνη, μικρό ρίσκο»

Καστρίτης: «Μεγάλη ευθύνη, μικρό ρίσκο»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Καστρίτης: «Μεγάλη ευθύνη, μικρό ρίσκο»

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης έπιασε δουλειά στον Άρη και στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των «κίτρινων» μίλησε για την υπευθυνότητα που απαιτεί η θέση αλλά και την ανάγκη βελτίωσης της ψυχολογίας.

Η Euroleague παίζει στη Novibet με συναρπαστική προσφορά* για τα μέλη! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο 36χρονος τεχνικός έφτασε σήμερα (18/12) το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη όπου τον υποδέχθηκε ο τζένεραλ μάνατζερ της ΚΑΕ, Θωμάς Ντούλης και στη συνέχεια πήγε στο Nick Galis Hall για να πιάσει δουλειά. Στις πρώτες δηλώσεις του είπε… «καταρχήν, ευχαριστώ τον κ. Γουλιέλμο και τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναλαμβάνοντας τη θέση του προπονητή σε μια τόσο μεγάλη και ιστορική ομάδα. Θεωρώ ότι όλοι καταλαβαίνουμε την υπευθυνότητα που απαιτεί αυτή η θέση και γενικά. Βρισκόμενοι στο μέσο του Πρωταθλήματος και μ’ ένα κρίσιμο παιχνίδι μπροστά μας, νομίζω ότι δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Θα πρέπει ο καθένας να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να κερδίσουμε το Σάββατο και η ομάδα να μπει στον δρόμο των επιτυχιών».

Για το γεγονός ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές στην ομάδα λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών, είπε: «Αυτό είναι γνωστό από το καλοκαίρι. Έχοντας αυτό στο μυαλό η διοίκηση και ο κόουτς Αγγέλου έχτισαν την ομάδα και νομίζω ότι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Είναι μια αντικειμενική και υπάρχουσα δυσκολία, άρα εμείς θα πρέπει να πορευτούμε με τις υπάρχουσες συνθήκες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει κι αν διαπίστωσε το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας, είπε: «Είναι πολύ νωρίς για να πιούμε πράγματα που πρέπει να αλλάξουν. Το σημαντικότερο είναι να αποκτήσει η ομάδα αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Ο Άρης έβγαλε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, θεωρώ ότι από άποψης συγκρότησης του ρόστερ έγινε καλή δουλειά βάσει των συνθηκών. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε τους παίκτες να νιώσουν όσο το δυνατόν πιο άνετα για να βγάλουν στο γήπεδο το πραγματικό πρόσωπο τους».

Για το αν θα προχωρήσει σε τομές ενόψει του επόμενου αγώνα, είπε: «Δεν είναι ρεαλιστικός στόχος να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Είναι πολύ κοντά το επόμενο παιχνίδι δεν θα δούμε τεράστιες αλλαγές».

Σχετικά με το αν αναλαμβάνει ρίσκο στην καριέρα του, είπε: «Η αλήθεια είναι δεν το σκέφτομαι αυτό. Είναι τεράστια ευθύνη να αναλαμβάνεις τη θέση του προπονητή. Αν θέλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα, κάθε δουλειά εμπεριέχει ρίσκο κι αν δεν πάρεις ρίσκα δεν προχωράς. Θεωρώ ότι είναι το ελάχιστο δυνατό ρίσκο είτε είσαι παίκτης του Άρη, είτε προπονητής, έχεις περισσότερα να κερδίσεις μέσα από την παρουσία σ’ έναν μεγάλο σύλλογο».

Από τον Γιάννη Καστρίτη ζητήθηκε να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο και απάντησε… «είναι περιττό να επαναλάβουμε ότι η μεγάλη δύναμη αυτής της ομάδας είναι ο κόσμος της. Είναι στεναχωρημένος, έχει απαιτήσεις από την ομάδα και είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε καλύτερο εαυτό για να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο και για να επιστρέψει δίπλα μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα