Ολυμπιακός - Ρέθυμνο 84-60

Ολυμπιακός - Ρέθυμνο 84-60
Ο Ολυμπιακός νίκησε το Ρέθυμνο με 84-60 με τον Ντέιβιντ Μπλατ να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες κόντρα στο Ρέθυμνο το οποίο νίκησαν με 84-60.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλύτερα την αναμέτρηση κι έχοντας πλουραλισμό στην επίθεσή του βρέθηκε γρήγορα με διψήφια διαφορά πόντων (17-7, 6’) χάρη στους Ουίλιαμς-Γκος και Στρέλνιεκς. Μπαρτ και Κλάντον όμως βρήκαν ρυθμό κι επαφή με το καλάθι μειώνοντας για το Ρέθυμνο σε 22-18 (9’).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες ήταν πιο συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα κι έτσι εκμεταλλευόμενοι τα κέφια του Πρίντεζη βρέθηκε στο +17 (39-22, 14’). Αυτή τη φορά ο Μπαρτ δε βρήκε σύμμαχο κάποιον συμπαίκτη του κι έτσι δεν υπήρξε αντίδραση από τους φιλοξενούμενους. Στην άλλη πλευρά ο Παπανικολάου με τρίποντο μεγιστοποίησε για το ημίχρονο, τη διαφορά κάνοντας το 49-30 (18’).

Ο Παπανικολάου μαζί με το Πρίντεζη ήταν αυτοί που σκόραραν όταν βγήκε ο Ολυμπιακός από τα αποδυτήρια και με κάρφωμα του Έλληνα φόργουορντ στον αιφνιδιασμό η διαφορά πήγε στο +20 (58-38, 25’). Ο ρυθμός πάντως δεν είχε ουδεμία σχέση με την προηγούμενη διάρκεια του αγώνα με τους παίκτες και των δύο ομάδων να είναι αρκετά άστοχοι. Ο Μιλουτίνοφ επέστρεψε στο παρκέ και δεν είχε αντίπαλο με αποτέλεσμα τα συνεχόμενα καρφώματα του να ξεσηκώσουν τα πιτσιρίκια στην εξέδρα και να κάνουν το 68-43 (30’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μπλατ έκανε πολλές και συχνές αλλαγές, κάτι το οποίο επηρέασε κάπως την επίθεση αλλά όχι και την άμυνα. Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα πάντως διατηρώντας τη διαφορά μόνιμα πάνω από τους 20 πόντους μέχρι την κόρνα της λήξης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Πολύ μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός είχε 50% στα τρίποντα, 57% στα δίποντα και πήρε 42 ριμπάουντ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιώργος Πρίντεζης σε 17:58 πρόλαβε να κάνει double double με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Άαρον Τζόουνς σε 13’ είχε 4 πόντους με 1/5 σουτ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος τελείωσε με 14 πόντους, 8 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Λίγα λεπτά μετά το τζάμπολ κρίθηκε το αποτέλεσμα αφού η διαφορά πήγε γρήγορα σε διψήφιο επίπεδο πόντων.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το πολύ όμορφο κάρφωμα του Ελάιζα Τζόνσον στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τα 8 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (πολλά για τη δυναμικότητα του αντιπάλου). Το Ρέθυμνο τα 7/30 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 49-35, 68-43, 84-60

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα