Προσπέρασε Σιγάλα και Χατζή ο Σπανούλης!

Προσπέρασε Σιγάλα και Χατζή ο Σπανούλης!

Gazzetta team
Προσπέρασε Σιγάλα και Χατζή ο Σπανούλης!
Σε δύο milestones έφτασε ο Βασίλης Σπανούλης στο ματς με τον Πανιώνιο καθώς προσπέρασε τον Γιώργο Σιγάλα όσον αφορά τις περισσότερες συμμετοχές στην Basket League και τον Νίκο Χατζή στα περισσότερα εύστοχα τρίποντα!

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΕΣΑΚΕ «δεν χρειάστηκε να μείνει στο παρκέ για περισσότερα από 17,5 λεπτά όμως ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε δύο ξεχωριστά, ατομικά επιτεύγματα μέσα από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο. Έγινε ο 7ος παίκτης σε συμμετοχές Πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής ξεπερνώντας τον Γιώργο Σιγάλα και 3ος σε εύστοχα τρίποντα στα χρόνια της Betshop Basket League, αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Χατζή.

Πιο συγκεκριμένα…

*Ο Σπανούλης πραγματοποίησε την 486η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα ενώ ο Σιγάλας είχε 485. Έτσι ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι στην 7η θέση της λίστας της Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Πολύ σύντομα μάλιστα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα!

Μπροστά του βρίσκονται πλέον ο Γιώργος Καλαϊτζής και ο Παναγιώτης Γιαννάκης που αποσύρθηκαν, μετρώντας 490 και 493 παιχνίδια Πρωταθλήματος αντίστοιχα.

*Ο 36χρονος γκαρντ με τα δύο εύστοχα τρίποντα που είχε στο σημερινό παιχνίδι, έφτασε τα 618 στην καριέρα του στο Πρωτάθλημα και «σκαρφάλωσε» στην 3η θέση της σχετικής λίστας της Betshop Basket League, αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Χατζή που είχε 616.

*Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος έκανε το πιο παραγωγικό επιθετικά παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα σημειώνοντας 17 πόντους, δύο λιγότερους από τα παιχνίδια με τον Χολαργό και την Κύμη.

*Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -11 κι έφτασε με άνεση στη νίκη, βρίσκοντας εύκολο σκορ στο transition παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν 32 πόντους από αιφνιδιασμούς, επίδοση που συνιστά ρεκόρ για τη φετινή Betshop Basket League αφού το προηγούμενο ήταν οι 27 που είχε ο Άρης στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.

*Η σημερινή ήταν η 600ή ήττα της ιστορίας του Πανιωνίου από καταβολής Α’ Εθνικής, σε συνολικά 1.250 παιχνίδια.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα