Στείλτε τον Ήφαιστο στον εισαγγελέα!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Στείλτε τον Ήφαιστο στον εισαγγελέα!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν μετά το ματς του Ηφαιστου με τον ΠΑΟΚ που κρίθηκε στην τελευταία φάση...

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Πραγματικά δεν μου προξένησε καμία εντύπωση ο ντόρος που δημιουργήθηκε μετά την αναμέτρηση του Ηφαίστου με τον ΠΑΟΚ! Η μιζέρια είναι πληγή που δύσκολα επουλώνεται. Κάτι ξέρουν οι Ιταλοί και την βρίζουν, την αναθεματίζουν με την πρώτη ευκαιρία. Porca miseria λένε και γεμίζει το στόμα τους αηδία. Γιατί όντως η μιζέρια είναι αηδιαστική.

Κέρδισε ο Ήφαιστος τον ΠΑΟΚ, μια σημαντική και συνάμα ιστορική νίκη για μια ομάδα που συμμετέχει για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία και αντί να γιορτάζουν τρείς μέρες και τρείς νύχτες το γεγονός στην Λήμνο, τρείς μέρες και τρείς νύχτες μετά, συνεχίζουν μερικοί να γκρινιάζουν και να ασχολούνται με την τελευταία επίμαχη φάση του παιχνιδιού.

Έπρεπε να μετρήσει το καλάθι, αντικανονικό το κόψιμο του Σμιθ, η μπάλα ακουμπά στο ταμπλό, αναπηδά στο ταμπλό κάνει δυο γκελ, κάνει τρία… να κάνει η μάνα!

Αν δεν μας φτάνουν τρία-τέσσερα ριπλέι για να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα -γιατί επιβάλλεται μιας και ο αγώνας ήταν υψίστης σημασίας και από το αποτέλεσμα του κρινόταν ο πρωταθλητής- τότε να στείλουμε καρέ καρέ την φάση σε μικροβιολόγο και αν πάλι δεν βγάλουμε άκρη να την στείλουμε να περάσει από αξονικό τομογράφο!

Έτυχε να δω το παιχνίδι , το παρακολούθησα όπως παρακολουθώ συστηματικά όλες σχεδόν τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος κι γι’ αυτό προσπαθώ να αντιμετωπίσω την όλη κατάσταση διασκεδάζοντας.

Όσοι εδώ και μέρες επιμένουν να στέκονται επιμελώς στην τελευταία φάση, διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο μιας και λίγα δευτερόλεπτα πριν το επίμαχο επεισόδιο έχουμε τον ορισμό των αντιαθλητικών φάουλ σε δυο περιπτώσεις μάλιστα με πρωταγωνιστή τον ίδιο παίκτη από μεριάς ΠΑΟΚ , τον Τέπιτς.

Και η διύλιση του κώνωπα συνεχίζεται με ανάρτηση βιντεο της επίμαχης φάσης στο διαδίκτυο. Εντελώς συμπτωματικό το γεγονός- και μην πάει ο νους σας στο πονηρό- ότι από τα βιντεάκια απουσιάζουν τα αντιαθλητικά φάουλ που προηγήθηκαν.

Στο οπτικό υλικό σύμφωνα με την υπεύθυνη γνώμη των εκθετών φαίνεται καθαρά πως το κόψιμο του Σμιθ είναι αντικανονικό!!!

Αλλά το φοβερό είναι άλλο. Αυτοί που αναρτούν το βίντεο κρίνουν πως ο Τόμι Σχοινάς ο διαιτητής που πήρε την φάση επάνω, ήταν μακριά, οπότε ήταν αδύνατον να έχει καθαρή εικόνα και πλήρη έλεγχο ενώ η λήψη που «αποδεικνύει» την παράβαση, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, είναι πιο μακρινή από την θέση που είχε ο ρέφερι στο γήπεδο!!!!

Γι’ αυτό σας λέω αυτές τις περιπτώσεις μόνο με χιούμορ μπορείς να τις αντιμετωπίσεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπίσεις την μιζέρια!

Αν θέλαμε να μιλήσουμε για μπάσκετ και όχι να αναλωθούμε στις μικροβιολογικές εξετάσεις των επίμαχων φάσεων τότε θα βλέπαμε όσο εμφανίζονται μπροστά μας δια γυμνού οφθαλμού.

Πως δηλαδή στο παιχνίδι αυτό ο Ηφαιστος έχει έξι παικτες με διψήφιο αριθμό πόντων, πως έχει κυριαρχήσει στα ριμπάουντ και μετρά περισσότερες ασίστ από τον αντίπαλό του.

Κι όλα αυτά δεν έχουν ανάγκη την συνδρομή κανενός βίντεο για να τα διαπιστώσεις!

Είναι αδύνατον να αγαπάς το άθλημα και να μην θέλεις οι μικροί να κάνουν την υπέρβαση, να μην θέλεις να κοιτούν στα μάτια τους μεγάλους και να τους αντιμετωπίσουν σαν ίσος προς ίσο.

Είναι αδύνατον να αγαπάς το μπάσκετ και να υποστηρίζεις ότι οι μικροί δεν κερδίζουν ποτέ. Μόνο οι μεγάλοι χάνουν!!!

Είναι αδύνατον να αγαπάς το μπάσκετ και να σέρνεις στον εισαγγελέα τον Ήφαιστο και τον κάθε Ήφαιστο επειδή είχε το θράσος να πετύχει μια ξεχωριστή νίκη μια νίκη που δημιούργησε αίσθηση.

Να τον καθιστάς υπόλογο για το επίτευγμα του, να προσπαθείς με όλα τα μέσα που έχεις σαν ισχυρός, να αμαυρώσεις το κατόρθωμα του εμφανίζοντας το στην φίλαθλη κοινή γνώμη ως προϊόν κλοπής.

Μακάρι ο Ήφαιστος να κερδίσει όλους τους μεγάλους στην έδρα του! Μόνο έτσι θα αποκτήσει επιτέλους ενδιαφέρον ένα πρωτάθλημα εδώ και χρόνια μονοπώλιο δυο ομάδων.

Ας χάσουν και ας λένε ότι θέλουν οι αναμάρτητοι! Έτσι αλλιώς σε επικοινωνιακό επίπεδο έχουν την δύναμη να το κάνουν!

Ζω λοιπόν για την στιγμή που θα διαβάζω από τα λογής λογής φερέφωνα για κλοπές, για ληστείες για σφαγές όλων των μικρών απέναντι στους κραταιούς μεγάλους του αθλήματος.

Μακάρι να φτάσουν μέχρι το σημείο να φτιάξουν και μαύρες επετείους μετά από κάθε ήττα-σκάνδαλο, μεγάλης ομάδας. Έτσι κι αλλιώς αυτοί οι μικροί έχουν μαγαρίσει το άθλημα τα τελευταία χρόνια με τις ραδιουργίες τους .

Υπεύθυνοι γι’αυτές τις μαύρες επετείους ο Ήφαιστος, ο Προμηθέας-που πέρσι οι αντικειμενικοί καλοθελητές προσπάθησαν να του βγάλουν τ’ όνομα- το Λαύριο, ο Κολοσσός, ο Χολαργός!

Μόνο που οι διοικήσεις σ’αυτούς τους συλλόγους έχουν ρίξει χρήματα ανιδιοτελώς, γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να τα πάρουν πίσω , προσπαθούν με πολύ ρομαντισμό να οικοδομήσουν το άθλημα σε άγονες αθλητικά περιοχές, όπως ο Ήφαιστος, φροντίζουν να φτιάξουν υποδομές να δημιουργήσουν μπασκετική κληρονομία και παρακαταθήκη.

Αξίες ξεχασμένες για τους περισσότερους μεγάλους του αθλήματος.

Και κάτι επίσης σημαντικό που διαφεύγει ενδεχομένως από πολλούς ή που πολλοί φροντίζουν να παραβλέπουν.

Οι μικροί - αυτοί οι τιποτένοι που κλέβουν παιχνίδια με την ανοχή και τις πλάτες των διαιτητών- κάνουν στην έδρα τους sold out την ίδια ώρα που αρκετοί από τους μεγάλους ούτε τους συγγενείς πρώτου βαθμού δεν καταφέρνουν να φέρουν στο γήπεδο. Γι’ αυτό σας λέω η μιζέρια, θολώνει το μυαλό. Θες δεν θες σε μικραίνει όσο μεγάλος και να παρουσιάζεσαι!

«Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την μεγάλη σφαγή στην Λήμνο»!!! Τέτοιους τίτλους θέλω να βλέπω απ’ εδώ και πέρα και να μην είναι τρόλ. Τέτοιους πηχυαίους τίτλους βουτηγμένους στο δάκρυ μετά από κάθε κάζο μεγάλης ομάδας.

Άντε και εις ανώτερα….

ΥΓ: Η απόφαση της τιμωρίας των διαιτητών στο παιχνίδι Ήφαιστος-ΠΑΟΚ δικαιώνει απόλυτα την άποψη μου. Οι διαιτητές τιμωρήθηκαν όχι για εσφαλμένη απόφαση στο κόψιμο του Σμίθ , αλλά για τον μη καταλογισμό των εξόφθαλμών αντιαθλητικών φάουλ.

ΥΓ1: Αυτό το κολπάκι με τους διαιτητές είναι από την εποχή που η Σαπουντζάκη εθεωρείτο sex symbol και ράγιζε καρδιές.

Κάνω λεκτικό τραμπούκο μέσω site στους διαιτητές του προηγούμενου παιχνιδιού για να το λάβει υπόψη η ΚΕΔ και αυτοί που θα σφυρίξουν το επόμενο, που κατά διαβολική σύμπτωση είναι το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ!

Έλα χαμπάρι δεν πήραμε, παρόλο που πέρσι και πρόπερσι πάλι τα ίδια είχαμε.

Και γιατί ρε παλικάρια δεν την πέφτετε κατ’ ευθείαν και πάτε δια της τεθλασμένης με αποτέλεσμα να την πληρώνει ο Ήφαιστος!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!