«Βράζουν» στον Άρη με τον ΕΣΑΚΕ

Βασίλης Βλαχόπουλος
«Βράζουν» στον Άρη με τον ΕΣΑΚΕ

bet365

Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε αίτημα μετάθεσης του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής, ο Άρης αρνήθηκε και ο ΕΣΑΚΕ έστειλε το θέμα στην επιτροπή Πρωταθλήματος.

Νέα επεισόδια στις ούτως ή άλλως τεταμένες σχέσεις του Άρη με τον ΕΣΑΚΕ θα «παιχθούν» στο επόμενο 48ώρο. Η διαδικασία που ακολουθεί η «Ένωση» επί της αιτήματος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τη μετάθεση του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Betshop Basketleague είναι η αιτία. Ο Δικέφαλος ζήτησε εγγράφως τη μετάθεση του ντέρμπι από τις 24/11/2018 όπως έχει οριστεί, να πραγματοποιηθεί 24 ώρες αργότερα (25/11).

Στο αίτημά του, ο ΠΑΟΚ σημειώνει ότι α) η αποστολή της ομάδας θα επιστρέψει από την Τενερίφη (σ.σ. την οποία αντιμετωπίζει στις 21/11, 21:30) το βράδυ Πέμπτης (22/11) με συνέπεια τον περιορισμό του χρόνου προετοιμασίας και β) το Σάββατο (24/11) η ποδοσφαιρική ομάδα θα φιλοξενήσει στις 19:30 την Ξάνθη στο γήπεδο της Τούμπας, πράγμα που θα αποτρέψει φίλους της ομάδας να βρεθούν στο PAOK SPORTS ARENA στο ντέρμπι (18:00) του μπάσκετ και γ) η διακοπή του Πρωταθλήματος προσφέρει τη δυνατότητα αυτής της μετάθεσης.

Η ΚΑΕ Άρης δεν αποδέχθηκε το αίτημα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, γιατί η ίδια δεν είχε εξυπηρετηθεί στον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου όταν είχε καταθέσει σχετικό αίτημα. Για την ακρίβεια, είχε ζητήσει τη μετάθεση του αγώνα με τον Κολοσσό στη Ρόδο κατά μία ημέρα - το παιχνίδι διεξήχθη στις 10/11 - λόγω του δύσκολου ταξιδιού της επιστροφής από τη Φινλανδία μετά τον αγώνα με την Κατάγια. Θυμίζουμε ότι η αποστολή δεν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, αλλά μετέβη στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης (8/11) ούτως ώστε να κερδίσει χρόνο. Εκείνο το αίτημα που είχαν καταθέσει οι Θεσσαλονικείς απορρίφθηκε από τον Κολοσσό Ρόδου κι όταν ο Άρης αποτάθηκε στον ΕΣΑΚΕ, έλαβε την απάντηση ότι, από τη στιγμή που μεσολαβεί διάστημα 48 ωρών, βάσει κανονισμών, δεν μπορεί να παρέμβει.

Ωστόσο, ο ΕΣΑΚΕ ακολουθεί διαφορετική διαδικασία επί του αιτήματος μετάθεσης του ντέρμπι κι ενώ και στη συγκεκριμένη περίπτωση μεσολαβεί διάστημα 48 ωρών μεταξύ των αγώνων Τενερίφη-ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ-Άρης. Μετά την άρνηση της ΚΑΕ Άρης, ο ΕΣΑΚΕ παρέπεμψε το θέμα στην επιτροπή Πρωταθλήματος. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την ΚΑΕ Άρης, η διαδικασία της σύσκεψης επρόκειτο να γίνει τηλεφωνικά, αλλά με παρέμβαση του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ, Δημήτρη Γουλιέλμου, απαιτήθηκε να τηρηθεί το καταστατικό το οποίο προβλέπει σύσκεψη με φυσική παρουσία όλων. Κι αυτό θα γίνει την Πέμπτη (15/11). Ο Άρης έχει να διατυπώσει το εξής ερώτημα: Γιατί ο ΕΣΑΚΕ ακολούθησε εντελώς διαφορετική διαδικασία σε δύο όμοιες περιπτώσεις;

Η διαφωνία για τα τηλεοπτικά

Εδώ βρίσκεται μια ακόμη μεγάλη εστία διαφωνίας, προβληματισμού και καχυποψίας της ΚΑΕ Άρης. Ο Άρης είχε καταθέσει τις ενστάσεις του για τον τρόπο κατανομής των χρημάτων του τηλεοπτικού συμβολαίου και με επίσημη ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι, ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί στο Δ. Σ. του ΕΣΑΚΕ η συνεργασία με ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρία με σκοπό τον προσδιορισμό του τρόπου διανομής των χρημάτων, τελικώς απορρίφθηκε. Η ουσία είναι ότι ο Άρης υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν πρόκειται να δεχθεί αυτή τη συμφωνία.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα