Αν δεν είχε τον Σπανούλη, θα έχανε

Αν δεν είχε τον Σπανούλη, θα έχανε

Αν δεν είχε τον Σπανούλη, θα έχανε
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τον αρχηγό του Ολυμπιακού που έσωσε την ομάδα του και για τα σημάδια «Κύμης» του δευτέρου ημιχρόνου.

Αν έλειπε ο Βασίλης Σπανούλης από την αναμέτρηση με τον Άρη, ο Ολυμπιακός θα γνώριζε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» είχε 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 λάθη.

Αυτό από μόνο του αποτελεί πρόβλημα για τον Ολυμπιακό αφού δε γίνεται να βασίζεται και στα εύκολα ματς στην κλάση του Σπανούλη. Δε γίνεται να τον έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη και σε αυτά τα παιχνίδια.

Οι παίκτες του Μπλατ εμφάνισαν στο δεύτερο ημίχρονο στο Αλεξάνδρειο σημάδια «Κύμης». Κι αν κάποιοι τότε χρησιμοποίησαν τη δικαιολογία του ταξιδιού στη Μόσχα, τώρα δεν υπήρχε ταξίδι πριν.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και εσφαλμένων συμπερασμάτων από μέρους σας, ο μοναδικός που δε φταίει για μένα είναι ο Μπλατ.

Αυτό που μου προκαλεί απορία είναι πως κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο να παίξουν πάρα πολύ καλό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου και στο δεύτερο να μην κάνουν τίποτα.

Στην άμυνα Παπανικολάου και Τίμα κοίταζαν τον Λάκι Τζόουνς να ευστοχεί σε 5 σερί τρίποντα σε διάστημα 7 λεπτών.

Στην επίθεση είχαμε... στρατιωτάκια ακούνητα. Πολύ σωστά ο Μπλατ είχε δώσει εντολή να πηγαίνει η μπάλα στο low post, αλλά μετά τίποτα.

Όποιος πόσταρε έβλεπε τέσσερις ακούνητους συμπαίκτες του. Μια φορά έκοψε ο ΛεΝτέι και κέρδισε φάουλ.

Ο Μπλατ είναι δεδομένο πως επιμένει έντονα στην κίνηση μακριά από τη μπάλα, όμως δεν το είδε να γίνεται πράξη στο δεύτερο 20άλεπτο.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα βρέθηκε στο +16 διότι πολύ απλά υπήρχε συνεχής ροή, συνεχής κίνηση στην επίθεση στο πέντε εναντίον πέντε. Γιατί βρήκε τέσσερα τρίποντα και γιατί βρήκε 10-12 πόντους στον αιφνιδιασμό

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (το τελευταίο το έβαλε στο 18' της αναμέτρησης) και δεν εκδήλωσε ούτε έναν αιφνιδιασμό.

Σε αυτό το σημείο να αναφερθώ και στον Άρη ο οποίος αρέσκεται σε επιθέσεις 20+ δευτερολέπτων και κατάφερε να παρασύρει στο ρυθμό του και τους Πειραιώτες.

Το γεγονός ότι σε ματς Άρη – Ολυμπιακού, για 20 λεπτά ο Άρης είχε τον έλεγχο του ρυθμού, είναι ένα ακόμη θέμα προς συζήτηση. Αυτόν τον εκνευρισμό να μην έβγαζε ο Αγγέλου στον πάγκο και ίσως να είχε μεγαλύτερη τύχη η ομάδα του.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑ

Ο Άρης είχε επίθεση με το σκορ στο 64-68 έχοντας 55% στις βολές και 34% στα δίποντα. Άθλια και τα δύο. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήταν ελάχιστα πιο εύστοχος.

Ο Τίμα κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να παίξει σε αυτό το παιχνίδι μόλις 4:43. Για το μικρό διάστημα που αγωνίστηκε αποκλειστικά υπεύθυνη ήταν η δική του απόδοση.

Αρκετές φορές ο ΛεΝτέι έχει στο μυαλό του να κερδίσει το φάουλ κι όχι να σκοράρει. Καλό είναι το αλλάξει γιατί όταν αντιμετωπίσει κάποιον έξυπνο αντίπαλο αυτός θα κάνει ένα βηματάκι πίσω και θα πέφτει κάτω ο Αμερικανός.

Τρία λάθη σε επαναφορά.

Οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού είχαν 3/16 σουτ.

ΥΓ: Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Αγγέλου σε ένα χαρακτήρα (κυρίως) και σε έναν παίκτη όπως ο Βεργίνης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.