Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ρέθυμνο 88-64

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ρέθυμνο 88-64

bet365

Με καλύτερο τον Ματ Λοτζέσκι που επέστρεψε μετά την θλάση που τον ταλαιπώρησε, ο Παναθηναϊκός συνήλθε από το «χαστούκι» της Ζάλγκιρις και επικράτησε στο... ρελαντί του Ρεθύμνου με 88-64 κάνοντας το 4/4 στην Basket League!

Λίγο-πολύ τα αποτελέσματα στα ματς της Basket League είναι προδιαγεγραμμένα. Πολύ δύσκολα μια ομάδα του πρωταθλήματος θα βάλει δύσκολα στους «αιώνιους», κάτι που φάνηκε και στο ΟΑΚΑ. Ουσιαστικά το μεγάλο ερώτημα είχε να κάνει με την διάθεση και με το πώς θα αντιδρούσαν οι «πράσινοι» λίγα 24ωρα μετά την (κακή) ήττα που έκαναν από τη Ζάλγκιρις στο ίδιο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν χρειάστηκε ούτε να φορτσάρει, ούτε να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές μέχρι να φτάσει στην τελική επικράτηση με 88-64.

Μπορεί να έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του «must win» αγώνα στην Ποντγκόριτσα την ερχόμενη Παρασκευή (2/11) κόντρα στην Μπουντούτσνοστ, ίσως όμως και να υπήρχε ακόμα στο μυαλό όλων η προηγούμενη αναμέτρηση της EuroLeague. Το βέβαιο είναι ότι υπήρξαν στιγμές που οι «πράσινοι» έμοιαζαν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους με αποτέλεσμα να δώσουν το δικαίωμα στο Ρέθυμνο να βρίσκεται σε απόσταση... 10 πόντων μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου. Δίχως ωστόσο συνέχεια.

Φυσικά όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος επέστρεψε... δριμύτερος για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Για την ακρίβεια ήταν ο καλύτερος παίκτης των «πρασίνων» στα 20 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ (16 πόντοι με 6/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ) και έδειξε πανέτοιμος για τα επόμενα (και σαφέστατα πιο κρίσιμα) ματς της ομάδας του. Πήρε λεπτά συμμετοχής, ανέβασε στροφές και... έκανε και την διαφορά.

Ο Πασκουάλ έκανε και πάλι μεγάλο rotation, πήρε σκορ και από τους 12 παίκτες, ενώ άφησε εκτός αγώνα αυτήν την φορά τους Κιθ Λάνγκφορντ και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε πολύ «μουδιασμένα» το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, σαν να ήταν ακόμα επηρεασμένος απ' όλα όσα είχαν προηγηθεί το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και δη στο παιχνίδι με την Ζάλγκιρις. Η αστοχία ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του αγώνα, με τον Νικ Καλάθη να εξακολουθεί να παραμένει στα... ρηχά. Το 21-14 του δεκαλέπτου ήρθε χάρη στο τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος αποτελούσε την σταθερή αξία σε αυτό το διάστημα για λογαριασμό της ομάδας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη περίοδο οι «πράσινοι» είχαν μόλις 6/17 εντός παιδιάς (5/14 δίποντα και 1/3 τρίποντα) ενώ εξίσου άστοχοι ήταν και οι φιλοξενούμενοι (6/15 σουτ).

Το θετικό για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν η παρουσία του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος ξεκίνησε αρκετά καλά το ματς και έδειξε να είναι απολύτως έτοιμος μετά τη θλάση που τον ταλαιπώρησε. Με τον Λούκας Λεκαβίτσιους να αντικαθιστά και πάλι επάξια τον Νικ Καλάθη και σε συνδυασμό με την καλύτερη άμυνα του Παναθηναϊκού, το σκηνικό άρχισε να αλλάζει. Το Ρέθυμνο είχε σημειώσει μόλις 4 πόντους σε έξι λεπτά και οι «πράσινοι» μπόρεσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση και να προηγηθούν με 40-18! Ο Καλαϊτζάκης ήταν πολύ καλός όσο αγωνίστηκε σε αυτό το διάστημα, με το επιμέρους σκορ του δευτέρου δεκαλέπτου να είναι 25-14 και τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας στο +18 (46-28).

Βέβαια στο τρίτο δεκάλεπτο το Ρέθυμνο προσπάθησε να... ανησυχήσει τους «πράσινους» και εν μέρει τα κατάφερε. Με τον Καλάθη να μην μπορεί να μπει στο πνεύμα του αγώνα, οι Κρητικοί «ροκάνισαν» την διαφορά και κατάφεραν να μειώσουν σε 58-48 στο 27'. Όμως χωρίς να υπάρχει συνέχεια στην προσπάθειά τους. Με τον Παπαγιάννη να «βγάζει» καλές άμυνες, ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με ένα σερί 9-0 και έφτασε εκ νέου τον δείκτη του σκορ στο +19 (67-48) ακριβώς με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Κάπως έτσι το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε... τυπική διαδικασία, με την διαφορά να ξεπερνάει τους 20 πόντους (75-53) στο 34' και να φτάνει και στους 30 (87-57) δύο λεπτά πριν από το τέλος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά ποιότητας δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά. Οι δύο ομάδες απέχουν έτη φωτός η μία από την άλλη, με αποτέλεσμα και στο διάστημα που ο Παναθηναϊκός ήταν κακός μπορούσε να είχε διαφορά μεγαλύτερη των 10 πόντων δίχως το παραμικρό πρόβλημα. Επιπλέον ο Παναθηναϊκός μάζεψε 12 ριμπάουντ περισσότερα (44-32), υπέπεσε σε μόλις 7 λάθη, ενώ μοίρασε και 6 τάπες έναντι καμίας των Κρητικών.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ματ Λοτζέσκι έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε έχοντας 16 πόντους με 6/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, αλλά και 3 λάθη σε 20 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Οικονομόπουλος του Ρεθύμνου βρέθηκε 19 λεπτά στο παρκέ και είχε 1/4 σουτ και 4 λάθη.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου και το 19-4 του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να στείλει τον δείκτη του σκορ στο +22 (40-18).

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν και πάλι θετικός στα 12:51 που έμεινε στο παρκέ έχοντας 7 πόντους με 2/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ανεβασμένος και ο Παπαγιάννης με 7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 τάπες!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό «στοπ» του Παπαγιάννη στον Ντάνιελς, με τον Έλληνα σέντερ του Παναθηναϊκού να «τελειώνει» τη φάση με δικό του «χουκ» στην άλλη άκρη του παρκέ.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα 5/14 τρίποντα, ενώ το Ρέθυμνο το 41% στα δίποντα, το 28% στις βολές και τα 14 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 46-28, 67-48, 88-64

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα