ΠΑΟΚ - Προμηθέας 81-56

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΟΚ - Προμηθέας 81-56

bet365

Ποιο ντέρμπι; Ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Προμηθέα Πατρών στο PAOK SPORTS ARENA καθώς επιβλήθηκε με 81-56 για την 3η αγωνιστική της Basket League.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι μπορεί να παίξει και άμυνα καθώς έβγαλε τον Προμηθέα από τα νερά του και τον περιόρισε στους μόλις τρεις πόντους μετά και τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα. Επιθετικά, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Λίνο Χρυσικόπουλο ο οποίος σημείωσε 11 πόντους στην πρώτη περίοδο κάνοντας τη διαφορά για το +10 (21-11, 10’) του ΠΑΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Προμηθέας βρήκε τους επτά από τους 11 πόντους του από τη γραμμή των βολών.

Η απόφαση του Μάκη Γιατρά για την εφαρμογή άμυνας ζώνης με zone press σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αποδείχθηκε ευεργετική για τον Προμηθέα. Ο ΠΑΟΚ καθυστέρησε πολύ να διαβάσει το παιχνίδι και οι φιλοξενούμενους με επιμέρους σκορ 4-12 μείωσαν σε 25-23 (16’). Εκεί ο Δικέφαλος βασίστηκε στην έξτρα πάσα του Ουίλιαμ Χάτσερ, στο μακρινό σουτ αλλά και στο επιθετικό ριμπάουντ. Απάντησε με δικό του επιμέρους σκορ (15-5) και στο ημίχρονο προηγήθηκε με 40-28.

Διαδοχικά λάθη, κακές επιλογές στην επίθεση, άσχημα ποσοστά ευστοχίας… Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά των δύο ομάδων στο τρίτο δεκάλεπτο με τους δύο προπονητές να γκρινιάζουν για τη μη μετουσίωση της αμυντικής προσπάθειας. Ως εκ τούτου, τα δεδομένα δεν άλλαξαν, ο ΠΑΟΚ διατήρησε την πρωτοπορία στο σκορ (51-39, 27:20) και με επιμέρους σκορ 6-2 έως το τέλος της περιόδου πάτησε σε διαφορά 15 πόντων (57-42).

Το παιχνίδι… τελείωσε λίγο πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά στην τελευταία περίοδο. Ο Προμηθέας δεν μπορούσε να βάλει ούτε τα lay up, ο ΠΑΟΚ βρήκε δύο μακρινά σουτ από τους Ζάρα, Αθηναίου και με τη διαφορά στο +19 (66-47), το μόνο που απέμενε ήταν η τελική διαφορά με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να σουτάρουν δίχως πίεση στέλνοντας τη διαφορά στα επίπεδα του +25.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ είχε σταθερή την άμυνά του, αυτή ήταν η… πατερίτσα του ακόμη και στο διάστημα που σούταρε με άσχημα ποσοστά ευστοχίας κι έτσι δεν ένιωσε ποτέ την ανάσα του Προμηθέα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Στο πρώτο ημίχρονο ο Λίνος Χρυσικόπουλος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και τη διαφορά στο σκορ. Συνολικά στο παιχνίδι, ο Ντάριους Γκάρετ ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια. Ο Ουίλιαμ Χάτσερ ήταν ο μοναδικός από τους γκαρντ που έβλεπε την έξτρα πάσα.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Θόδωρος Ζάρας έδωσε το μακρινό σουτ στον ΠΑΟΚ και αθόρυβα τελείωσε το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων (10), ομοίως και ο Γιάννης Αθηναίου ο οποίος είχε 4/4. Οι δύο παίκτες είχαν 6/6 έξω από τα 6.75 και η υπόλοιπη ομάδα 6/22.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Η περιφερειακή γραμμή του Προμηθέα Πατρών. Γκίκας, Κασελάκης, Χολ και Λίποβιι τελείωσαν το παιχνίδι με 1/28 σουτ!

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η αντίδραση του ΠΑΟΚ όταν ο Προμηθέας πλησίασε (30-27) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Το επιμέρους σκορ 10-1 μέχρι την ανάπαυλα έδειξε ξεκαθάρισε τον ρόλο του καθενός στο παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ οφείλει να πετάξει τα 18 λάθη και το ποσοστό στα δίποντα. Ο Προμηθέας, στην επίθεση, δεν έχει να κρατήσει κάτι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η τάπα του Κόνιαρη στον Μέιερ λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 40-28, 57-42, 81-56

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα