Σήμερα είμαστε όλοι Ήφαιστος Λήμνου!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Σήμερα είμαστε όλοι Ήφαιστος Λήμνου!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον Ηφαιστο Λήμνου και την μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να παίξει η ομάδα στην Α1 του μπάσκετ και καλεί όλους, να γίνουν έστω και για λίγο, Ηφαιστος!

Και που θα παίζει ο Ήφαιστος φέτος; Στη Λήμνο! Στη Λήμνο; Ναι στη Λήμνο!!!

Αυτό το «ναι» στην Λήμνο είναι η μαγκιά στο εγχείρημα της οικογενείας Μπούμπουρα. Της οικογένειας που το εμπνεύστηκε και το πραγματοποιεί.

Για ατελείωτη δράση, παίξε νόμιμα live στοίχημα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις! (21+)

Γιατί αυτό το «ναι» δείχνει την απεριόριστη θέληση να μην νερώσεις το όραμα. Να το υλοποιήσεις χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις κερδίζοντας πρώτα απ’ όλα τους δικούς σου ενδοιασμούς και φοβίες.

Ενδοιασμοί και φοβίες που γεννιούνται, δικαιολογημένα τις περισσότερες φορές, μέσα στην σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε όλοι μας σ’ αυτή την χώρα.

Αυτή εκτιμώ ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη της οικογένειας. Ότι καθυπόταξε χωρίς δεύτερες σκέψεις τις αμφιβολίες.

Η πυξίδα του μυαλού καθοδηγούμενα από τα μαγνητικά πεδία του συναισθήματος σημάδεψαν την Λήμνο -εκεί που βρίσκονται οι ρίζες της οικογένειας Μπούμπουρα- και έτσι τ’ όνειρο απέκτησε ρότα.

Το μεγάλο ταξίδι μόλις είχε ξεκινήσει! Γιατί, ξέρετε, το μισό τουλάχιστον για ένα ταξίδι το καλύπτει η απόφαση να ταξιδέψεις.

Στέκομαι σ’ αυτή την παράμετρο την τόσο σημαντική , γιατί δεν θα υπήρχε τίποτα πιο φυσιολογικό, σ’ αυτή την υπόθεση , από την επιβολή του παράδοξου!!!

Και το «φυσιολογικό» θα ήταν-στην χώρα που ζούμε- η ομάδα να αναφέρεται και να αναγράφεται στα χαρτιά ως Ήφαιστος Λήμνου , αλλά να αγωνίζεται , στην Θεσσαλονίκη ή στην Καβάλα όπου υπάρχει και ακτοπλοϊκή σύνδεση ή στην Αθήνα , όπου θα βόλευε άπαντες τους ενδιαφερόμενος. Τους παίκτες, τους αντιπάλους (για να τα έχουμε με όλους καλά) , το προπονητικό τιμ, τους δημοσιογράφους.

Αλλά δεν ήταν το μόνο φυσιολογικό που αποφάσισαν να εφαρμόσουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Αν θέλουμε να λέμε τα πράματα με το όνομα τους και να μην στρουθοκαμηλίζουμε, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας Μπούμπουρα το φυσιολογικό θα ήταν να μπει στο μπάσκετ αγοράζοντας ή συμμετέχοντας στην διοίκηση μια έτοιμης κραταιής ΚΑΕ και μάλιστα πρώτης γραμμής. Απ’ αυτές που συνδυάζουν την βαριά φανέλα με την δυναμική.

Μια απόφαση με μικρότερο το δίχως άλλο ρίσκο αλλά και με μεγαλύτερη προβολή του εγχειρήματος και κατ’ επέκταση στο πρόσωπο τους.

Τα φώτα της δημοσιότητας αυτόματα θα έπεφταν πάνω τους. Οι νέοι επενδυτές που θα αναστήσουν την ομάδα, ο κόσμος που θα αγκάλιαζε την προσπάθεια και μόνο στο άκουσμα της είδησης. Τα χτυπήματα στα πρωτοσέλιδα τα είχαν σίγουρα!

Γιατί μην μου πείτε ότι δεν υπάρχουν ομάδες εντός και εκτός των τειχών της πρωτεύουσας, ιστορικές, βαριά ονόματα στο μπάσκετ, που αναζητούν λεφτάδες προέδρους μπας και ξεφύγουν από την μιζέρια και την αφάνεια.

Και αν θέλετε , το πάμε και λίγο πιο μακριά. Αν το ζητούμενο ήταν το επικοινωνιακό , η επιλογή μιας ποδοσφαιρικής ομάδας θα εκτόξευε αυτόματα την αναγνωρισιμότητα τους και το κυριότερο θα είχαν τουλάχιστον την ελπίδα ότι από την επένδυση τους θα βγάλουν κάτι.

Από το μπάσκετ τι να βγάλουν; Εδώ δεν έχουν βγάλει οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι των πρωταθλημάτων, των ευρωπαϊκών κυπέλλων και των φάιναλ φόρ, με τόσους χορηγούς και έσοδα τηλεοπτικά, η οικογένεια Μπούμπουρα από τον Ήφαιστο θα βγάλει;

Το μπάσκετ είναι τράπεζα χωρίς ταμείο και αποδόσεις. Ότι δίνεις τα χάνεις! Άλλο όμως είναι να τα πληρώνεις στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό και άλλο στον Ήφαιστο.

Στην πρώτη περίπτωση αν μη τι άλλο το αναγνωρίζει σχεδόν όλη η Ελλάδα και το χειροκροτεί, στην δεύτερη, άντε, θα σε χειροκροτήσει η Λήμνος.

Αλλά για σταθείτε! Μήπως και στην δεύτερη περίπτωση οφείλουμε να χειροκροτήσουμε όλοι μας!

Γιατί το ζεστό χειροκρότημα της τοπικής κοινωνίας, το χτύπημα στην πλάτη για το κουράγιο από τους ανθρώπους του νησιού, το χαμόγελο στα πρόσωπα τους σαν βουβό ευχαριστώ αποτελούν ανεκτίμητες αξίες που δεν συγκρίνονται με όλα τα χειροκροτήματα του πλανήτη.

Αλλά όλοι εμείς οι απλοί παρατηρητές και καταγραφείς των γεγονότων , μακριά από την γεωγραφική περιφέρεια στην οποία λαμβάνει χώρα το γεγονός, όλοι εμείς που αγαπάμε το άθλημα και νοιαζόμαστε για την διάδοση και εξάπλωση του , δεν οφείλουμε τουλάχιστον ένα χειροκρότημα;

Γιατί εδώ δεν μιλάμε για επένδυση και λογιών-λογιών ανταποδοτικότητες. Εξάλλου οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Μπούμπουρα εδράζουν στο εξωτερικό! Εδώ μιλάμε για προσφορά και αγαθοεργία.

Μια προσφορά και μια αγαθοεργία τις οποίες η οικογένεια Μπούμπουρα έχει αποφασίσει να παντρευτεί! Γιατί είναι ο τόπο τους και από τον τόπο σου δεν ξεφεύγεις!

Γιατί πως αλλιώς να ονομάσεις την προσπάθεια να φτιαχτεί σχεδόν από το μηδέν μια ομάδα (μπάσκετ παρακαλώ) στην Λήμνο σε ένα νησί άγνωστο στον αθλητικό χάρτη της χώρας , να ανακαινισθεί το γήπεδο, να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις, να δημιουργηθούν τμήματα υποδομής που για την ώρα μετρούν πάνω από εκατό παιδιά!

Δεν ξέρω να υπάρχει τρόπος να επιβραβεύσεις το γεγονός ,ότι σήμερα, στο εναρκτήριο παιχνίδι του Ηφαίστου με τον Πανιώνιο, ένα τσούρμο από πιτσιρίκια στις κερκίδες θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας για πρώτη φορά στην ζωή τους αυτούς του «γίγαντες» μπροστά τους ολοζώντανους σε αγώνα Α1;

Γεγονός που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη τους, θα τους σημαδέψει για πάντα , και το κυριότερο , θα τους κάνει να λατρέψουν το άθλημα!

Ίσως και το χειροκρότημα να μην αρκούσε απ’ όλους όσους αγαπάμε το μπάσκετ. Ίσως το ωραιότερο όλων, ως μικρή αναγνώριση της τιτάνιας αυτής προσπάθειας θα ήταν την ιστορική αυτή μέρα να γίνουμε όλοι Ήφαιστος!

Και μάλιστα Ήφαιστος Λήμνου!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!