Ολυμπιακός - Χολαργός 88-78

Ολυμπιακός - Χολαργός 88-78
Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό μπάσκετ μόνο στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο τα έκανε «θάλασσα» όμως επικράτησε του Χολαργού με 88-78.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ο Χολαργός έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και τον πίεσε αρκετά (67-61, 28’). Στο τέλος όμως ήρθαν οι λύσεις κυρίως από τα χέρια του Σέρβου σέντερ (24π., 7ρ., 2ασ.) και διαμορφώθηκε το τελικό 88-78.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εξαιρετικά την αναμέτρηση και με τον Μιλουτίνοφ να σκοράρει με ευκολία έφτασαν γρήγορα στο 13-4 (5’). Μετά το τάιμ άουτ του Άρη Λυκογιάννη ο Χολαργός έτρεξε περισσότερο και με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς με εκφραστή κυρίως τον Λοβ ισοφάρισε στους 13 πόντους. Η είσοδος του Μάντζαρη άλλαξε την εικόνα και το ρυθμό της αναμέτρησης και 5 δικούς του πόντους και 2 ασίστ έκλεισε το δεκάλεπτο με 27-22.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήθελαν να αφήσουν περιθώρια στον αντίπαλο και του το έδειξαν αμέσως όταν και προηγήθηκαν με διψήφια διαφορα πόντων. Ο Χολαργός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ακολούθησε καταιγίδα πίσω από τα 6.75. Τουπάν, Ουιλιαμς Γκος (2), Τίμα και ΛεΝτέι ευστόχησαν σε πέντε σερί τρίποντα και η διαφορά ανέβηκε στο +22 (58-36).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού αποφάσισαν να παίξο9υν άμυνα με τα μάτια κι έτσι οι Φιτσπάτρικ, Γιάνκοβιτς και Λοβ βρήκαν χώρο και με συνεχόμενα καλάθια μείωσαν σε 63-56 (26’). Στη συνέχεια το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε απλά άλλαξε πρωταγωνιστής αφού ο Καμπερίδης με 2/2 τρίποντα έριξε κι άλλο τη διαφορά (70-64).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού έκανε τη διαφορά για λογαριασμό της ομάδας του, την ώρα που ο Σπυριδωνίδης με 4/4 τρίποντα κρατούσε την ομάδα του σε απόσταση μονοψήφιας διαφοράς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός επικράτησε λόγω περισσότερων λύσεων και φυσικά χάρη στα 8/14 τρίποντα του ημιχρόνου που του έδωσαν διαφορά 22 πόντων.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ σε 28:23 είχε 24 πόντους (8/10δ., 8/12β.), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γιάνις Τίμα ήταν πολύ κακός στην άμυνα ενώ ο Βασίλης Σπανούλης μοίρασε 6 ασίστ, αλλά ήταν άστοχος με 0/6 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Η δεύτερη περίοδος περιελάμβανε 6/7 τρίποντα και ουσιαστικά ήταν το διάστημα στο οποίο κρίθηκε ο νικητής.

Όταν ο Χολαργός πλησίασε στους 6 πόντους ο Μιλουτίνοφ ήταν εκεί να σκοράρει και να επαναφέρει την ηρεμία.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος ολοκλήρωσε με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 λάθη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η άλεϊ ουπ συνεργασία των Φιτσπάτρικ και Αγκμπελέσε για το κάρφωμα του τελευταίου στην δεύτερη περίοδο.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός την απαράδεκτη αμυντική του εικόνα στο τρίτο δεκάλεπτο που δέχτηκε 28 πόντους. Ο Χολαργός κάποια βιαστικά σουτ στο τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 27-22, 58-36, 70-64, 88-78

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα