ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο 81-64 (pics)

ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο 81-64 (pics)

bet365

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε την παραμικρή δυσκολία απέναντι στο Ρέθυμνο, επικράτησε στο PAOK SPORTS ARENA με 81-64 πατώντας πάνω σ’ ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πεντάλεπτο αλλά και στην ευστοχία του έξω από τα 6.75 (10/22τρ.).

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι παρότι προηγήθηκε με 10-5 στα μισά της πρώτης περιόδου. Στόχος του ήταν να κρατήσει το Ρέθυμνο εκτός ρακέτας, το κατάφερε, αλλά δεν μπόρεσε να ελέγξει το μακρινό σουτ του αντιπάλου. Από εκεί άντλησαν σκορ οι φιλοξενούμενοι – πάτησαν πάνω στην καλή εμφάνιση του Στιβ Μπαρτ – και με 4/9 τρίποντα έφτασαν να προηγηθούν με 12-15. Εκεί ο ΠΑΟΚ έβαλε περισσότερη λογική στο παιχνίδι του κι ενώ στο προηγούμενο διάστημα κατευθύνθηκε από τον Τζαμάλ Τζόουνς, πέρασε την μπάλα στο καλάθια και μέσα από τα post του Μαργαρίτη ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα (23-20, 10’).

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι (περίπου) τα μισά της δεύτερης περιόδου (34’28, 17’). Εκεί ο Ουίλιαμ Χάτσερ άλλαξε τις ισορροπίες, έδωσε ταχύτητα και συνεργασία στον ΠΑΟΚ, ταυτόχρονα βελτιώθηκαν τα ποσοστά ευστοχίας έξω από τη γραμμή και με 10-2 επιμέρους σκορ η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πάτησε πάνω σε διαφορά 14 πόντων (44-30) στο τέλος του ημιχρόνου. Το δε Ρέθυμνο από τα 4/8 τρίποντα που είχε στα μέσα της πρώτης περιόδου στο ημίχρονο είχε 4/16!

Το επιθετικό κρεσέντο του Γιανίκ Μορέιρα στα πρώτα δύο λεπτά της 3ης περιόδου εγκατέστησαν τη διαφορά στα επίπεδα των 20 πόντων (50-30) κι εκεί και ουσιαστικά «τελείωσε» η υπόθεση νίκης. Το Ρέθυμνο προσπάθησε να αντιδράσει μέσα από άμυνα ζώνης, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε τις λύσεις έξω από τα 6.75 με τον Κόνιαρη, γενικώς είχε ρυθμό στην επίθεση και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ (69-51).

Το Ρέθυμνο έψαξε αλλά δεν βρήκε δρόμο επιστροφής στο παιχνίδι καθώς το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τη διαφορά στους 14-15 πόντους (77-62, 37’). Παρότι ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα με τους παίκτες του απλά να περιμένουν να κυλήσουν τα λεπτά και τον Ηλία Παπαθεοδώρου να μην κρύβει τον εκνευρισμό του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο ομάδων, ο ΠΑΟΚ πάτησε πάνω στο βάθος αλλά και στην ποιότητα των παικτών του, ενώ απλοποιήθηκαν τα πράγματα λόγω και της ευστοχίας του στο μακρινό σουτ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζαμάλ Τζόουνς πέτυχε δέκα πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, συνολικά όμως είχε εξαιρετική παρουσία. Ο Γιανίκ Μορέιρα έσβησε τον Κλάντον και στις δύο πλευρές του παρκέ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Κιθ Κλάντον χαρακτηρίστηκε από την έλλειψη ταχύτητας ΚΑΙ μη συμμετοχής στο παιχνίδι της ομάδας του, πέραν του ότι απέναντί του ο Μορέιρα έκανε… πάρτι απέναντί του. Επίσης, πολύ ακίνδυνος παίκτης ο Γκάιτον.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Τα πέντε αγωνιστικά λεπτά (τελευταία τρία του πρώτου ημιχρόνου και τα δύο πρώτα του δευτέρου) όπου ο ΠΑΟΚ με επιμέρους σκορ 16-2 έστειλε τη διαφορά στο +20 (50-30) και τελείωσε το παιχνίδι.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Ουίλιαμ Χάτσερ. Εκεί που η ομάδα του ήταν αργή σε σκέψη και εκτέλεση, της έδωσε ταχύτητα και δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα του Ρεθύμνου.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η αντίδραση του Στιβ Μπαρτ. Ο Αμερικανός χρησιμοποίησε κατά λάθος το χέρι του στην προσπάθεια να αποφύγει τον Κόνιαρη. Τον χτύπησε στο πρόσωπο, σταμάτησε το παιχνίδι, ζήτησε συγνώμη απ’ όλους και ο κόσμος τον αποθέωσε για τη συμπεριφορά του.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ καθυστέρησε να βρει ρυθμό στην επίθεση και ήταν δυσκίνητος για τουλάχιστον 15 λεπτά. Το Ρέθυμνο δεν έχει τρόπο έκφρασης στην επίθεσης και με τρεις ασίστ σ’ ένα ημίχρονο έδειξε το έλλειμμα συνεργασιών.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 44-30, 69-51, 81-64

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα