Παρουσίασε την νέα του ομάδα ο Προμηθέας (pics)

Παρουσίασε την νέα του ομάδα ο Προμηθέας (pics)

Gazzetta team
Παρουσίασε την νέα του ομάδα ο Προμηθέας (pics)

bet365

Στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, η ΚΑΕ Προμηθέας έκανε την παρουσίαση της νέας της ομάδας, ενώ το «παρών» έδωσαν και οι ομάδες Παίδων κι Εφήβων του συλλόγου.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος παρέλαβε βραβείο από τους ανθρώπους της ομάδας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τοπικοί φορείς της Πάτρας, όπως και ο Μητροπολίτης Πατρών.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Λιόλιος, σχολίασε σχετικά: «Πλέον έχουμε το σπίτι μας και ό,τι κι αν γίνει, θα υπάρχει ομάδα και μετά από εμάς. Είναι σημαντικό να νιώθω τόσο κόσμο να είναι μαζί μας. Μια ομάδα που είναι στην πρώτη κατηγορία και θα παίζει ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά εγώ νιώθω όπως πριν από 10 χρόνια. Είναι οικογένεια και συνεχίζει να είναι έτσι και έχουμε αφοσίωση. Πλέον η ομάδα για πρώτη φορά θα παίζει Ευρώπη και ανοίγει ένας νέος κύκλος. Την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη την έκανε η ομάδα των εφήβων πέρυσι. Έτσι θέλουμε να συνδέσουμε το νέο πέρασμα με ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να ήταν ένας από εμάς. Αυτός είναι ο Κώστας Τσαρτσαρής. Είναι αθλητής που εκπροσωπεί όσα πιστεύουμε».

Ο Νίκος Γκίκας πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο μέρος πρεπει να είναι γούρικο για εμάς, οπότε δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο. Πέρυσι κεντρικός ομιλητής ήταν ο κόουτς Μπλατ, όμως τώρα θα συμβιβαστείτε με Γκίκα και Σαλουστρο! Θα κάνω μια μικρή αναδρομή. Η περσινή χρονιά ήταν κάτι φανταστικό. Ξεκινήσαμε με 6 νίκες σε 7 ματς με διπλά κόντρα σε ΠΑΟΚ και Πανιώνιο και αποκορύφωμα την εμβληματική νίκη κοντρα στον Άρη και όσα ακολούθησαν στα μπουζούκια. Αυτές είναι στιγμές που μένουν. Ήταν το κερασάκι. Εκεί κάτι χάλασε στην ομάδα. Για 3 αγωνιστικές είχαμε ήττες. Κάτι βραχυκύκλωμλσε και η μετάβαση έδειξε το είναι η ομάδα. Ο Προμηθέας έδιωξε έναν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Αυτό ήταν κάτι το ριζοσπαστικό. Μας έδειξαν με την κίνηση αυτή πως η ομάδα είναι πάνω απ όλους. Υπήρξε συσπείρωση ανάμεσα σε όλα τα μέλη της ομάδας. Φάνηκε αυτό με τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ και τελειώσαμε τον δεύτερο γύρο με τρεις ήττες μόνο και με το καλύτερο μπάσκετ στην κατηγορία. Κερδίσαμε το Λαύριο στα πλέι οφ και μετά κουστουμάτοι πήγαμε στη συνέντευξη τύπου των τελικών. Εκεί καταλάβαμε ότι είχαμε κουραστεί και οι τραυματισμοί μας πόνεσαν. Τα παιδιά που μείναμε, τα δώσαμε όλα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ενώ πήγαμε να κάνουμε ένα τεράστιο μπαμ στο ΣΕΦ, καταλήξαμε τέταρτοι στην τελική κατάταξη. Αυτό μας άφησε μια πίκρα. Είναι εχέγγυο για τη συνέχεια και δεν θέλουμε να χάσουμε ξανά όσα κερδίσαμε. Παλέψαμε, ματωσαμε, κάναμε τα πάντα για την ομάδα και να ξέρετε πως η ομάδα αυτή θα έχει συνέχεια».

Ο Χρήστος Σαλούστρος συμπλήρωσε: «Η αμηχανία είναι μεγάλη, ζήτω συγγνώμη για όποιο λάθος. Ανήκω εδώ και έναν χρόνο στην ομάδα. Θα πει κανείς ομάδα; Όχι είναι οικογένεια, κάτι πολύ παραπάνω! Σε αυτή την ομάδα ανήκει το νέο πρωτοποριακό αθλητικό κόσμημα της πόλης, το προπονητικό κέντρο στον Καστελόκαμπο. Ένα έργο που συζητιέται απ' όλο τον κόσμο και συνδέεται με το πρόγραμμα ΝΟΥΣ. Είναι η 5η χρόνια του προγράμματος και πολλά παιδιά έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται εδώ. Έφτασα στα 28 μου να δω κάτι τέτοιο και όταν έφτασα να συζητάω για αυτό, ζήλεψα με την καλή έννοια. Το πρόγραμμα αυτό δεν έχει σαν αποτέλεσμα μόνο στόχο τη στελέχωση της εθνικής στο μέλλον. Στόχος του Προμηθέα είναι να είναι καλύτεροι άνθρωποι τα παιδιά αυτά και αυτό είναι το πιο δύσκολο. Το πρόγραμμα θα είναι πραγματικά επιτυχημένο όταν βοηθάει τα παιδιά να βρουν τον δρόμο τους. Αν δεν ονειρευτείς πως θα το ζήσεις όλο αυτό; Το αθλητικό κέντρο ανήκει σε όλη την Πάτρα και διέπεται με τις αρχές του συλλόγου. Επιτρέψτε μου να προσθέσω το ήθος, το πάθος και την επιμονή».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα