Οι πέντε αξίες του Ντέιβιντ Μπλατ (vids)

Οι πέντε αξίες του Ντέιβιντ Μπλατ (vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Οι πέντε αξίες του Ντέιβιντ Μπλατ (vids)
Ο Ντέιβιντ Μπλατ καθήλωσε τους προπονητές που παρακολούθησαν ττο σεμινάριο της Κρήτης. Αποστολή-Ηράκλειο: Κων/νος Μελάγιες

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν εκ των κεντρικών ομιλητών στο σεμινάριο που έγινε στο πλαίσιο του τουρνουά του Ηρακλείου.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέπτυξε τη φιλοσοφία του την οποία βασίζει σε πέντε συγκεκριμένες αξίες.

Ρεάλ Μαδρίτης – Εσπανιόλ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ξεκίνησε τη διάλεξη με μία ιστορία... «όταν έπαιζα επαγγελματικό μπάσκετ προσπαθούσα να σκεφτώ τις διαφορές ενός παίκτη από έναν προπονητή. Πλέον έχω καταλήξει ότι ο προπονητής κοιμάται λιγότερες ώρες, ανησυχεί περισσότερο και από τη στιγμή που θα πάρει μία δουλειά, όλοι οι άλλοι ξέρουν καλύτερα και περισσότερα από αυτόν».

Οι πέντε αξίες του Μπλατ:

1. Πρέπει να ξέρετε το παιχνίδι. Να διαβάζετε, να ενημερώνεστε. Το μπάσκετ προχωράει και πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα για αυτό.

2. Να έχετε τη φιλοσοφία σας όπου κι αν πάτε. Να είστε πιστοί στις μασκετικέ αρχές σας. Πρέπει να προσπαθείτε τις ικανότητες των παικτών σας να τις βάζετε στη δικη σας φιλοσοφία.

3. Να είστε δάσκαλοι. Δεν αρκεί να γνωρίζετε το παιχνίδι πρέπει να ξέρετε και να το μεταδώσετε στους πάικτες σας. Ήμουν τυχερός διοτι η μητέρα μου ήταν δασκάλα και μου έμαθε κάποιους τρόπους.

4. Να είστε ο εαυτός σας κάθε μέρα. Όλοι έχουν πρότυπα και καλά κάνετε. Δεν πρέπει αν μιμηθείς τον Μπλατ. Κρατήστε κάποια στοιχεία, αλλά μην προσπαθήσετε να γίνεται Μπλατ. Οι παίκτες είναι σαν τα παιδιά σε μικρή ηλικία. Ξέρουν πότε λέτε ψέματα και θα το καταλάβουν.

5. Να είστε άνθρωποι με αρχές και αισθήματα. Ειστε καθοδηγητές και ηγέτες ενός συνόλου. Οφείλετε να είστε ειλικρινείς απέναντι σε όλους ακόμη κι αν τους στεναχωρήσετε. Πρέπει να έχετε ήθος. Στην τελευταία άμυνα που πρέπει να βγάλετε πρέπει να σας δουν στα μάτια και να το κάνουν για σας.

Ο κόουτς Μπλατ εν συνεχεία αναφέρθηκε στις διαφορές του ΝΒΑ με το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ποιο προτιμάει, «Προτιμάω αυτό που βρίσκομαι τώρα. Δε μου αρέσει να χάνω στιγμές σκεπτόμενος κάτι άλλο. Στο ΝΒΑ οι προπονητές δεν έχουν τον απόλυτο έλεγχο των ομάδων. Γύρω από ένα ματς ΝΒΑ συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα που πολλές φορές είναι μεγαλύτερα από το ίδιο το παιχνίδι».

Ακολούθως μίλησε και για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, «δε φεύγω από πουθενά χωρίς να με ρωτήσουν για τον ΛεΜπρόν (γελάει). Εϊναι ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, αλλά όπως σας είπα και πριν είναι άνθρωπος. Απλός, δουλεύει σκληρά και σέβεται όλους στον οργανισμό».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα