Πρώτο κέρδος: Ο Λάνγκφορντ αποδέχτηκε ήδη τον ρόλο του!

Πρώτο κέρδος: Ο Λάνγκφορντ αποδέχτηκε ήδη τον ρόλο του!

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Πρώτο κέρδος: Ο Λάνγκφορντ αποδέχτηκε ήδη τον ρόλο του!

bet365

Με αφορμή τις δηλώσεις του Κιθ Λάνγκφορντ κατά την άφιξή του στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης εξηγεί για ποιους λόγους ο Τσάβι Πασκουάλ θα πρέπει ήδη να είναι ικανοποιημένος από την απόκτηση του Αμερικανού σκόρερ.

«Φυσικά είμαι έτοιμος να προσαρμοστώ στον νέο μου ρόλο και θα αποδείξω σε τι επίπεδο είμαι και ότι μπορώ να παίξω μαζί με σπουδαίους παίκτες. Υπήρξε πολλή κριτική, αλλά δεν είμαι ο παίκτης που θα βγει στο γήπεδο και θα σουτάρει εκατό φορές την μπάλα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κιθ Λάνγκφορντ λίγο μετά την άφιξή του στην Αθήνα προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού.

Η αλήθεια είναι ότι έπεσε πολλή σπέκουλα αμέσως μετά την είδηση της απόκτησής του από τους πρωταθλητές. Ότι «δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό», ότι «δεν μπορεί παίκτης των 20 πόντων και με τη μπάλα συνέχεια στα χέρια του να παίξει σε ομάδα που έχει υψηλούς στόχους», ότι «δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί να είναι δεύτερος». Να, όμως, που τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ή για να ακριβολογούμε έτσι φαίνονται. Τουλάχιστον μέχρι το πρώτο επίσημο τζάμπολ της νέας σεζόν.

Ο Λάνγκφορντ γνωρίζει πολύ καλά που ήρθε, όπως γνωρίζει και τον ρόλο που θα έχει στον Παναθηναϊκό, κάτι που του είχε ξεκαθαρίσει ο Καταλανός τεχνικός από την πρώτη τους συνομιλία! Ένας ρόλος ο οποίος θα είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που είχε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τον... ξεχάσει τελείως. Σίγουρα πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς ωστόσο στην αφετηρία της νέας σεζόν θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο σκεπτικό από τον Πασκουάλ και τα πράγματα θα μπουν σε συγκεκριμένη βάση.

Όπερ και σημαίνει ότι ο Λάνγκφορντ δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ο παίκτης των 30-35 λεπτών, όπως επίσης και ότι δεν θα μονοπωλεί τις επιθέσεις της ομάδας του. Κάτι το οποίο γνωρίζει πολύ καλά αν λάβουμε υπόψιν μας και τις δηλώσεις που έκανε λίγο μετά την άφιξή του. Και αν ένας σκόρερ ολκής όπως είναι ο Λάνγκφορντ έχει αποδεχτεί ήδη αυτόν τον ρόλο, τότε ο Παναθηναϊκός μόνο... κερδισμένος θα πρέπει να αισθάνεται. Την «εκτελεστική» του δεινότητα και την ικανότητά του να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα καλάθια, σίγουρα δεν την έχει ξεχάσει. Άλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος έχει αναδειχθεί δύο φορές πρώτος σκόρερ της EuroLeague, έτσι; Κάτι που σημαίνει ότι στα λεπτά που θα κληθεί να βρεθεί στο παρκέ (τα 15'; τα 20';) θα έχει τις απαραίτητες ανάσες για να δίνει λύσεις και να είναι εξίσου (και ακόμα περισσότερο) αποτελεσματικός.

Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να «γεμίσει» τα παπούτσια του Μάικ Τζέιμς αλλά εάν και εφόσον με ρωτούσε κάποιος «ποιον παίκτη θα ξεχώριζα για να τον αντικαταστήσει» η πρώτη σκέψη θα πήγαινε στον Κιθ Λάνγκφορντ. Αφενός έχει τεράστια εμπειρία και αμέτρητες παραστάσεις από την EuroLeague. Αφετέρου διαθέτει ηγετικές ικανότητες να πάρει τη μπάλα όταν «καίει» στις λεγόμενες «late game situations» ενώ μπορεί να κάνει τα πράγματα που έκανε και ο Τζέιμς στην επίθεση έχοντας ποικιλία κινήσεων, post παιχνίδι για το ύψος και τη θέση του και καλό σουτ.

Και αν θέλετε την άποψή μου, μπορεί να τα κάνει και... καλύτερα. Είναι πιο συγκροτημένος παίκτης, με λιγότερη... τρέλα αν και χάνει στην έκρηξη και στην άμυνα. Όμως δεν θα είναι ο παίκτης από τον οποίο θα τα περιμένει... όλα ο Πασκουάλ. Άλλωστε, όπως έχουμε πει, αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει αποδείξει ότι παίζει τελείως διαφορετικά και σαφέστατα δύο επίπεδα πιο... πάνω όταν έχει χρόνο και αποκτά ρυθμο.

Για να ξαναγυρίσω στον Λάνγκφορντ. Με μια πρώτη ματιά και με μια πρώτη ανάγνωση της μεταγραφής σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του, ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό. Το αν θα δικαιώσει ή όχι τις προσδοκίες ή αν θα βγάλει ασπροπρόσωπους τους «πράσινους» για την επιλογή τους θα φανεί στο παρκέ... Άλλωστε εκεί κρίνονται όλοι. Ανεξαιρέτως!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...