Μπλατ: «Δεν είχαμε σουτέρ και φροντίσαμε να πάρουμε»

Μπλατ: «Δεν είχαμε σουτέρ και φροντίσαμε να πάρουμε»

Gazzetta team
Μπλατ: «Δεν είχαμε σουτέρ και φροντίσαμε να πάρουμε»
Ο Ντέιβιντ Μπλατ μιλώντας σε μέσο της Ρωσίας, στάθηκε στο νέο προφίλ του Ολυμπιακού, τις προτάσεις που είχε ο ίδιος από το ΝΒΑ, αλλά και τα στοιχεία που θέλει να βελτιώσει στην ομάδα.

Συγκεκριμένα, ο νέος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» μίλησε στην «Izvestia» και έκανε επίσης ειδική αναφορά στους σουτέρ που δεν είχε πέρυσι ο Ολυμπιακός.

«Το πλάνο μας είναι να φτιάξουμε μια νεανική, γρήγορη ομάδα που θα παίζει μοντέρνο μπάσκετ. Πέρσι, κατά τη γνώμη μου, από την ομάδα έλειπαν οι σουτέρ που μπορούσαν να απειλήσουν από μακριά. Ο σκοπός μας ήταν να βρούμε τέτοιους παίκτες» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Μπλατ.

Για την επιλογή του να συνεχίσει στον Ολυμπιακό: «Πρώτα απ' όλα, ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να κοουτσάρω ξανά μία ομάδα που θα παλεύει για τους μεγαλύτερους τίτλους της σεζόν. Σχεδόν έτσι κυλά όλη μου η καριέρα. Ήμουν πολύ τυχερός που βρήκα αυτή τη δουλειά στον Ολυμπιακό. Δεν θα το κρύψω. Προσπάθησα να επιστρέψω στο ΝΒΑ, αλλά δεν τα κατάφερα»

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Για τις προτάσεις που είχε από το ΝΒΑ: «Είχα τέσσερις συνεντεύξεις και νομίζω πως σε δύο περιπτώσεις ήμουν κοντά στο να πάρω τη δουλειά. Ωστόσο, τελικά επιλέχθηκαν άλλοι προπονητές. Δεν θα ήθελα να αναφέρω τα ονόματα των ομάδων. Δεν στάθηκα τυχερός, αλλά κοιτάζω μπροστά».

Για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό: «Ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ, η Μακάμπι, η Ρεάλ και Φενέρμπαχτσε χτίζονται πάντα για να κατακτήσουν όλους τους τίτλους. Δεν νομίζω πως έχει νόημα να μιλήσουμε για κάποιον συγκεκριμένο στόχο. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Νομίζω πως θα έχω την ευκαιρία να φτιάξω μία πολύ καλή ομάδα».

Για τα στοιχεία που χρειάζεται να βελτιώσει ο Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός έχει μία εξαιρετική βάση γηγενών παικτών. Από τους ξένους, κρατήσαμε τον Μιλουτίνοφ και τον Στρέλνιεκς. Έχουμε υπογράψει παίκτες όπως ο Βεζένκοφ και ο Τουπάν. Το πλάνο μας είναι να φτιάξουμε μια νεανική, γρήγορη ομάδα που θα παίζει μοντέρνο μπάσκετ. Πέρσι, κατά τη γνώμη μου, από την ομάδα έλειπαν οι σουτέρ που μπορούσαν να απειλήσουν από μακριά. Ο σκοπός μας ήταν να βρούμε τέτοιους παίκτες».

Για το αν είχε συζητήσεις με την ΤΣΣΚΑ: «Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Δεν είχα ποτέ καμία άμεση κουβέντα με την διοίκηση της ΤΣΣΚΑ. Κράτησαν τον Δημήτρη Ιτούδη κι έτσι δεν χρειάστηκε να μιλήσουν μαζί μου. Άκουσα κι εγώ τα σενάρια, αλλά μάλλον προκύπτουν από ανθρώπους που ήθελαν να δουν αυτή την εξέλιξη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα