Ιδανικός σχεδιασμός πλην της θέσης «4»

Ιδανικός σχεδιασμός πλην της θέσης «4»

Ιδανικός σχεδιασμός πλην της θέσης «4»
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τις μέχρι τώρα μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού παραθέτοντας και τον προβληματισμό του για τη θέση «4».

Ο Ολυμπιακός σιγά σιγά ολοκληρώνει το ρόστερ της ερχόμενης περιόδου αφού πλέον απομένει μόνο μία μεταγραφική κίνηση. Ο Ντέιβιντ Μπλατ ψάχνει για έναν ξένο παίκτη που θα αγωνίζεται στη θέση «3» και σε ορισμένες συνθήκες θα βοηθάει και στη θέση «4».

Τα χαρακτηριστικά ταιριάζουν πλήρως σε αυτά του Γιάνις Τίμμα, ωστόσο το συμβόλαιο με το οποίο δεσμεύεται με την Μπασκόνια κάνει την περίπτωση αρκετά δύσκολη.

Ο Χοσεάν Κερεχέτα θέλει να απαλλαγεί από το βαρύ συμβόλαιο του Λετονού (θα πάρει του χρόνου 1.000.000), αλλά ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσει ελεύθερο.

Στον Ολυμπιακό θα μπουν σε διαδικασία ουσιαστικής κουβέντας ΜΟΝΟ αν μείνει ελεύθερος, έχοντας τη διάθεση να ικανοποιήσουν οικονομικά τον παίκτη ο οποίος θα πάρει και μία μικρή αποζημίωση από τους Βάσκους οπότε θα φτάσει και το συμβόλαιο που είχε υπογράψει.

ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ

Θέλω τώρα να γυρίσω το χρόνο λίγο πίσω και να γράψω κάποιες σκέψεις μου για τις καλοκαιρινές κινήσεις της ομάδας…

Η λέξη «υπέρβαση» ακούγεται καθημερινά, αλλά για μένα αυτή η περιβόητη υπέρβαση έγινε όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε τον καλύτερο προπονητή που κυκλοφορούσε στην αγορά και έναν από τους καλύτερους συνολικά.

Με τον Ντέιβιντ Μπλατ έγινε υπέρβαση.

Από εκεί και πέρα αυτό δε σημαίνει πως έχει το αλάθητο του Πάπα ο κόουτς (και ο κάθε κόουτς).

Ο Αμερικανοισραηλινός έχει αναδείξει στο παρελθόν δεκάδες παίκτες που τους πήρε από την ανυπαρξία και τους έξανε σταρ της Euroleague και πλούσιους.

Κάποτε ήταν «στοίχημα» οι Πάργκο, Κλάιμπερν, Ουίλμπεκιν κλπ… τώρα σε αυτό το μοτίβο πήρε τους Γκος και ΛιΝτέι.

Μπορεί να βγουν, μπορεί όμως και όχι. Βέβαια είδαμε και τι έγινε με τους παίκτες που αποκτήθηκαν και ήταν εγνωσμένης αξίας και όχι… στοίχημα.

Ο Γκος έπαιξε θαυμάσια, αλλά σε μία ομάδα που ήταν τραγική κι έδωσε μόλις 9 αγώνες στο Eurocup. Για να τον θέλουν Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ σημαίνει πάντως πως κάτι καλό κάνει.

Για τον ΛιΝτέι δεν έχω την παραμικρή άποψη.

Οπότε ας περιμένουμε για αυτούς τους δύο χωρίς ενθουσιασμό ή μηδενισμό.

Τροφή για σκέψη: Αν ο Σφαιρόπουλος είχε φέρει αυτούς τους δύο, ξέρουμε όλοι τι άκουγε.

ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ Ο ΤΟΥΠΑΝ

Ο Μπλατ είχε βρει από νωρίς τον Γάλλο γκαρντ/φόργουορντ όπως σας είχε ενημερώσει μόνο το gazzetta.gr.

Η περίπτωσή του «πάγωσε» κάποιες μέρες λόγω του Πιέρια Χένρι και όταν οριστικά χάλασε του Αμερικανού γκαρντ ολοκλήρωσαν το deal με τον Άξελ Τουπάν.

Ο Γάλλος είναι μεγάλο κορμί, πολύ αθλητικός και το σημαντικότερο όλων… παίζει άμυνα σε τέσσερις θέσεις. Στην επίθεση απέχει αρκετά από το «killer», αλλά έχει μία συνέπεια.

Πάντως για να μιλάει με τόσο κολακευτικά λόγια ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για αυτόν, μάλλον καλή μεταγραφή πρέπει να είναι…

Αυτό που με ξάφνιασε ήταν μία μικρή αλλαγή της λογικής του Μπλατ. Δηλαδή από τον Πιέρια Χένρι που είναι «ασόδυο», πήγε στον Άξελ Τουπάν που είναι «δυαροτριάρι».

Έχω τεράστια εκτίμηση στον Χένρι από πέρυσι που έπαιζε στην Τόφας και τον ήθελα στην ομάδα. Η αργοπορία του να απαντήσει οδήγησε τους Πειραιώτες στο να αποσυρθούν από την διεκδίκησή του.

Να το καταλάβω και να το δεχτώ για κάποιον που θέλει να ψαχτεί στο ΝΒΑ μετά το καταπληκτικό Summer League που είχε, αλλά όταν τον αποκτά η Ούνικς Καζάν με.. χαλάει (προσωπικά μιλάω).

Όταν ο Χενρι έστω και μετά από 3 μέρες αποφάσισε ότι δεν βρήκε ομάδα στο ΝΒΑ, πηγαίνεις και του ξαναχτυπάς την πόρτα και τον φέρνεις.

Εξάλλου καθημερινά αλλάζουν τα πράγματα στις διαπραγματεύσεις.

ΑΡΓΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΡΑΚΕΤΑΣ

Ο Σάσα Βεζένκοβ είναι ένας καλός παίκτης, είναι έξυπνος κι έχει αξιόπιστο σουτ τριών πόντων. Αυτό δε σημαίνει πως «κολλάει» στον συγκεκριμένο Ολυμπιακό.

Στον Ολυμπιακό του Πρίντεζη και του Αγραβάνη χρειάζεσαι ένα αθλητικό «τεσσάρι» και όχι έναν παίκτη με ανύπαρκτη αθλητικότητα.

Επαναλαμβάνω. Δεν είναι κακός παίκτης ο Βεζένκοβ, αλλά δε θεωρώ πως ταιριάζει σε αυτή την ομάδα.

Και να είχες δύο αθλητικά «πεντάρια» να το καταλάβω, θα τα μπάλωνες κάπως.

Αμ δεν έχεις. ΜΙλουτίνοφ, Μπόγρης δεν διαθέτουν αθλητικότητα και μένει μόνο ο ΛιΝτεί.

Σε έξι παίκτες ρακέτας λοιπόν ένας μόνο διαθέτει αθλητικά προσόντα.

Προσωπικά (ξανά) δε μπορώ να το κατανοήσω και πιστεύω ο Ολυμπιακός θα ψάχνει παίκτη τον Δεκέμβριο με αθλητικά προσόντα για τη ρακέτα του. Και άντε να βρει…

ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Κατά πόσο θα είναι απώλεια ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα φανεί σε βάθος χρόνου.

Σίγουρα πάντως η αποχώρησή του χάλασε έναν πιο λογικό σχεδιασμό.

Αυτή τη στιγμή θα ήταν η ομάδα όπως είναι τώρα (με Γκος, ΛιΝτέι, Τουπάν πλην Βεζένκοβ), στη θέση «3» θα ήταν ο Έλληνας φόργουορντ και θα έψαχναν ένα ξένο αθλητικό «τεσσάρι» στη θέση του Βεζένκοβ.

ΥΓ: Η καλύτερη εξέλιξη για τον Μίλαν Τόμιτς ήταν η ανάληψη του πάγκου του Ερυθρού Αστέρα. Είχε φτάσει η δική του ώρα και όπως είπαν οι Αγγελόπουλοι «μπήκε μία άνω τελεία». Καλή επιτυχία να έχει και εις το επανιδείν.

ΥΓ 2: Ομάδα που παίρνει Παπαπέτρου, Λάνγκφορντ, Λάσμε και Παπαγιάννη δεν μπορεί να λέμε πως έκανε κακές μεταγραφές. Τα 35 χρόνια του Λάσμε δεν είδα να τον προβληματίζουν πέρυσι στο Καζάν και το μοναδικό ερωτηματικό είναι η σωματική κατάσταση του Λάνγκφορντ γιατί πριν 5 μήνες δε θύμιζε αθλητή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.