Είπαν «όχι» στον Ολυμπιακό. Κέρδισαν ή έχασαν; (polls)

Είπαν «όχι» στον Ολυμπιακό. Κέρδισαν ή έχασαν; (polls)

Είπαν «όχι» στον Ολυμπιακό. Κέρδισαν ή έχασαν; (polls)
Με αφορμή το «όχι» του Ιωάννη Παπαπέτρου στον Ολυμπιακό, το gazzetta.gr θυμάται τι έγινε όταν συνέβη το ίδιο με τους Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα και αν δικαιώθηκαν. Ψηφίστε.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση του Ολυμπιακού και να αναζητήσει άλλη «στέγη» για την καριέρα του. Ο Έλληνας φόργουορντ πήγε στον Πειραιά 19 ετών και αποχώρησε στα 24 του.

Με αυτή την αφορμή το gazzetta.gr θυμάται τις περιπτώσεις παικτών που «απαρνήθηκαν» τους Πειραιώτες, μετακόμισαν σε άλλη ομάδα και εξετάζει αν δικαιώθηκαν ή όχι.

Το gazzetta.gr σας δίνει την ευκαιρία να ψηφίσετε για τον καθένα ξεχωριστά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Ήταν Ιούλιος του 2009 όταν η Μάλαγα ανακοίνωνε την απόκτηση του Έλληνα φόργουορντ με τον Γιώργο Πρίντεζη να δηλώνει μεταξύ άλλων πως, «νιώθω πως στη Μάλαγα ο ρόλος μου θα είναι πιο σημαντικός από ότι στον Ολυμπιακό».

Οι διαπραγματεύσεις με του αδερφούς Αγγελόπουλους δεν εξελίχθηκαν θετικά κι έτσι ο «Πριντ» μετακόμισε στην Ανδαλουσία.

Μετά από μιάμιση σεζόν που ο Έλληνας φόργουορντ δεν έπαιζε, επέστρεψε στον Ολυμπιακό με μορφή δανεισμού και έκτοτε δεν το έχει κουνήσει... ρούπι.

Μάλιστα σχεδόν σε κάθε ανανέωση του συμβολαίου του, ο Πρίντεζης απέρριπτε πολύ καλύτερες οικονομικά προτάσεις για να μείνει στον Ολυμπιακό.

Συμπέρασμα: Ο Πρίντεζης δεν κέρδισε κάτι από την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στην περίπτωση του Έλληνα φόργουορντ τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά αφού δεν αρνήθηκε κάποια πρόταση των Αγγελόπουλων, απλά πλήρωσε το buy out η Μπαρτσελόνα και τον έκανε δικό της.

Ο Ολυμπιακός είχε μόλις κάνει το back2back στην Euroleague και οι Καταλανοί ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις τόσο με του «ερυθρόλευκους» όσο και με τον Παπανικολάου. Οι τρεις πλευρές τα βρήκαν κι έτσι έγινε πράξη η επιθυμία του παίκτη να μετακομίσει στην Βαρκελώνη.

Μετά από τρία συνολικά χρόνια εκ των οποίων ένα αρκετά μεγάλο διάστημα το πέρασε στο ΝΒΑ (Ρόκετς, Νάγκετς) χωρίς να παίζει, επέστρεψε στην ομάδα που αγαπάει.

Συμπέρασμα: Ο Παπανικολάου δεν έκανε αξιόλογη καριέρα ούτε στη Βαρκελώνη ούτε στις ΗΠΑ, ωστόσο έζησε τη σημαντική εμπειρία του ΝΒΑ.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ

Το καλοκαίρι του 2015 ο Έλληνας γκαρντ αποφάσισε να μετακομίσει στη Φενέρμπαχτσε και να αρνηθεί μία πολύ καλή οικονομική πρόταση του Ολυμπιακού της τάξης των 3.000.000 για τριετές συμβόλαιο.

Ο Κώστας Σλούκας είχε πάρει όμως την απόφασή του από την οποία βγήκε απόλυτα δικαιωμένος!

Ο διεθνής γκαρντ έκτοτε έχει κατακτήσει μία φορά την Euroleague, ενώ έχασε σε δύο ακόμη τελικούς που αγωνίστηκε. Επίσης έχει πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα Τουρκίας, έχει αυξήσει αρκετά τον τραπεζικό του λογαριασμό και εξελίχθηκε στον ηγέτη της τουρκικής ομάδας, κάτι το οποίο αναζητούσε πριν φύγει από τον Πειραιά.

Συμπέρασμα: Απλά, ρητά και κατηγορηματικά, δικαιώθηκε για την απόφασή του.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα