Βασίλης Σπανούλης: #VSpan4EverRed

Βασίλης Σπανούλης: #VSpan4EverRed

Αντωνία Σπανού
Βασίλης Σπανούλης: #VSpan4EverRed
O Βασίλης Σπανούλης συμφώνησε για ακόμα έναν χρόνο με τον Ολυμπιακό και ο «Kill Bill» θα πορευτεί μαζί με την ομάδα οπού αλλάξανε την ιστορία, στέλνοντας το κατάλληλα μηνύματα με τις δηλώσεις του.

«Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, συναντήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (02/07) με τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη και συμφώνησαν στην ανανέωση της συνεργασίας τους για ακόμα ένα χρόνο».

Χρειάστηκαν μόλις μερικές ώρες και μια συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων του Ολυμπιακού και του Βασίλη Σπανούλη ώστε να επεκταθεί η συνεργασία του Kill Bill με τους «ερυθρόλευκους».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα φτάσει αισίως τα εννιά χρόνια φορώντας την κόκκινη φανέλα και μάλιστα στις δηλώσεις του τόνισε ότι η διάρκεια της συμφωνίας δεν παίζει κανέναν ρόλο, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι το κλίμα που επικρατεί είναι οικογενειακό.

Ο Σπανούλης έφτασε στα γραφεία της «Arcadia» λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και ανέβηκε κατευθείαν στα γραφεία των Αγγελόπουλων.

Μερικές ώρες ήταν αρκετές για να συμφωνήσουν σε όλα και ο Βασίλης Σπανούλης να είναι για ακόμα μια σεζόν εκείνος που θα σταθεί στο πλευρό του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ και της νέας εποχής που σηματοδοτείται, μετά από τέσσερα χρόνια όπου ήταν ο Γιάννης Σφιαρόπουλος.

Ο Βασίλης Σπανούλης κατεβαίνοντας από τα γραφεία θέλησε στις δηλώσεις του να δώσει απαντήσεις σε πράγματα που ακούγονται και ήταν ξεκάθαρος με αυτό.

«Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Δεν έχει σημασία αν είναι ένας χρόνος, είτε δύο, είτε τρία. Πάλι θα είμαστε εδώ να δούμε πως θα πάει το θέμα να μιλήσουμε και του χρόνου. Σημασία έχει ότι ανανεώσαμε.

Ο ρόλος μου πρέπει να είναι να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει. Τις ευθύνες θα τις μοιράσει ο προπονητής. Υπάρχουν κακεντρεχείς που λένε ότι εγώ κάνω κουμάντο στην ομάδα. Δεν έχει σημασία η ηλικία. Μπορεί να είσαι 32 και να κάνεις ένα βήμα πίσω, να είσαι 35 και να κάνεις ένα μπροστά. Ο προπονητής βάζει τους όρους για να χτιστεί η ομάδα.

Δουλεύω σκληρά. Αυτό που αναζητώ είναι να βοηθάω την ομάδα σε ό,τι ρόλο μου ζητηθεί. Είμαι στρατιώτης του Ολυμπιακού, δεν πουλάω σταριλίκι. Αγαπάω υπερβολικά αυτό που κάνω και αγαπώ να νικάω».

Ο Λαρισαίος γκαρντ δήλωσε ξεκάθαρα στρατιώτης του Ολυμπιακού και μετά από εννιά χρόνια κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει πλέον αυτό.

Ήταν Ιούλιος του 2010 όταν ο V – Span έπαιρνε την απόφαση να βγάλει τα πράσινα και να φορέσει τα κόκκινα και να αλλάξει μαζί με τα... χρώματα και την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ήταν εκείνος που σηματοδότησε την επιστροφή του Ολυμπιακού στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης και της Ελλάδας κατακτώντας τίτλους, έγινε αρχηγός και πλέον ηγείται της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός κατάκτησε την Ευρώπη και επέστρεψε στην κορυφή της Ελλάδας με τον Σπανούλη να είναι ο καθοδηγητής αυτής της προσπάθειας μέσα στο παρκέ.

Μπορεί το συμβόλαιο του να έληξε, αλλά δεν χρειάστηκε καθόλου κόπος για να γίνει το αυτονόητο για όλους και ο Ολυμπιακός να συνεχίσει τον σχεδιασμό του και να δει την επόμενη ημέρα έχοντας την βάση του και τα θεμέλια του σταθερά.

Στα 36 του ο Βασίλης Σπανούλης έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, έχει μαζέψει όλους τους ευρωπαϊκούς τίτλους και θα βρίσκεται ακόμα μια σεζόν στο «Λιμάνι» της καρδιάς του.

Τα δεδομένα είναι κάθε χρόνο τα ίδια για τον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους την φετινή σεζόν και να μπουν στην νέα εποχή που σηματοδοτεί ο νέος καθοδηγητής του εγχειρήματος.

Σειρά παίρνουν ο Κώστας Παπανικολάου και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, όπου οι εκπρόσωποι και των δύο θα συναντηθούν με τους Προέδρους του Ολυμπιακού για να ακούσουν την πρόταση των «ερυθρόλευκων» και αν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, η ομάδα του Πειραιά ξεκινά το χτίσιμο του ρόστερ με τους ξένους που θα συμπληρώσουν το παζλ της επόμενης σεζόν για τον Ολυμπιακό του Ντέιβιντ Μπλατ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα