Ποιο είναι το όφελος;

Ποιο είναι το όφελος;

Ποιο είναι το όφελος;

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος προσπαθεί να καταλάβει τις επίσημες ανακοινώσεις της ΚΑΕ Άρης με αφορμή την τελευταία για τον Δημήτρη Φλιώνη…

Έχω ξαναγράψει ότι η «επικοινωνία» μιας μεγάλης αθλητικής ανώνυμης εταιρίας δεν είναι κάτι απλό. Είναι αντικείμενο πανεπιστημιακών σπουδών, απαιτεί γνώση του αντικειμένου και κυρίως της ψυχοσύνθεσης του κόσμου στον οποίο απευθύνεται. Αντιλαμβάνομαι ότι η επικοινωνιακή πολιτική που εφαρμόζει η ΚΑΕ Άρης αντλείται μέσα από τη δυσκολία των εποχών, την αγωνιώδη προσπάθεια επιβίωσης με την ταυτόχρονη επιδίωξη της δημιουργίας μιας ομάδας η οποία θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Προφανώς οι παραπάνω καταστάσεις προκαλούν υψηλή πίεση.

Σε κάποιες περιπτώσεις όμως – με τελευταία αυτή του Δημήτρη Φλιώνη – ουσιαστικά αναδεικνύει κι ένα σύνθημα… «ή μαζί μας ή εναντίον μας». Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έγιναν διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον αθλητή όσο και τον ατζέντη του με σκοπό μια πολυετή συμφωνία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Άρη, ο αθλητής θα έπρεπε να είχε απαντήσει προχθές(30/6), αλλά δεν το έπραξε. Η εμπειρία στο ρεπορτάζ λέει ότι σπανίως οι αθλητές είναι συνεπείς στις προκαθορισμένες ημερομηνίες που θέτει μια ομάδα.

Παρόλο αυτά η ΚΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση με πρόθεση ενημέρωσης του κοινού, αλλά και «έκθεσης» του παίκτη σ’ αυτό, από τη στιγμή που κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού. Με την υποσημείωση ότι το ζήτημα θα μπει σε νέα βάση στα μέσα του Ιούλη (σ. σ. όταν θα επιστρέψει ο Βαγγέλης Αγγέλου από τις Η.Π.Α.). Δηλαδή, αναρωτιέμαι, οι δύο πλευρές θα καθίσουν και θα ξανασυζητήσουν μετά από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση; Μάλλον κοροϊδευόμαστε…

Ο Φλιώνης είναι ένα παιδί το οποίο αναδείχθηκε από τα σπλάχνα του συλλόγου. Δεν συζήτησα μαζί του, έχω την αίσθηση ότι η μοναδική φορά που μιλήσαμε πάνω από 2-3 λεπτά ήταν μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τους Έφηβους. Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι είναι ένα παιδί το οποίο ισορροπεί μεταξύ των ιατρικών σπουδών του και της αχαλίνωτης επιθυμίας του για καθιέρωση στο επαγγελματικό μπάσκετ. Έχει το δικαίωμα να εκτιμά ότι μπορεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Άρη. Όπως έχει το δικαίωμα και ο Βαγγέλης Αγγέλου να αξιολογεί ότι τούτο δεν είναι δυνατό, διότι δεν έχει τη σχετική ικανότητα.

Προσέξτε, δεν βάζω καν στη ζυγαριά ότι και ο Φλιώνης όπως οι Τσαϊρέλης, Μούρτος, Πουλιανίτης έπαιζαν απλήρωτοι επί μήνες γιατί εκεί θα χάσουμε το μέτρο του «σεβασμού». Αν πάντως οι διαφωνίες λύνονται μέσω επίσημων ανακοινώσεων, θαρρώ ότι ο Άρης στραβό δρόμο πήρε. Εκτός κι αν αποφάσισε να το «τελειώσει» το θέμα με τον τρόπο που ήθελε αυτός με σκοπό να ρίξει δίχτυα αλλού.

Ως ένα βαθμό καταλαβαίνω την ανησυχία και φυσικά το στοιχείο που είναι άξιο προβληματισμού για τις άμεσες αποχωρήσεις των υπολοίπων Ελλήνων παικτών. Γιατί, κακά τα ψέματα, αν και ο Δημήτρης Φλιώνης συνεχίσει την καριέρα του στο Λαύριο, τότε από τους Έλληνες παίκτες που είχαν πέρυσι πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει απομείνει μόνο ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Και δεν θέλω να φαντάζομαι το ενδεχόμενο μη συμφωνίας και με τον Μποχωρίδη.

Για να καταλήξω, έχω την αίσθηση ότι οι φίλοι του Άρη θα ήθελαν να ενημερωθούν (μέσω μιας επίσημης ανακοίνωσης) για θέματα που είναι πιο σοβαρά από το αν θα παραμείνει ένας παίκτης στην ομάδα. Και ο Άρης έχει ζητήματα ζωτικής σημασίας να ασχοληθεί, δίχως τούτο να στοιχειοθετεί πρόθεση υποβάθμισης της οποιασδήποτε περίπτωσης παίκτη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.