Plan B χωρίς Κατσίβελη, στο προσκήνιο ο Σάικς

Plan B χωρίς Κατσίβελη, στο προσκήνιο ο Σάικς

Plan B χωρίς Κατσίβελη, στο προσκήνιο ο Σάικς

bet365

Ο Δημήτρης Κατσίβελης δείχνει να βρίσκεται μεταξύ… Πάτρας και Ανδόρας, ο ΠΑΟΚ είναι γνώστης επί του ενδεχομένου αποχώρησης του Έλληνα γκαρντ και εξετάζει την περίπτωση του 25χρονου Κίφερ Σάικς.

Ξεκινώντας από την περίπτωση του Δημήτρη Κατσίβελη, μέχρι την 30η του μήνα έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση του όρου αποδέσμευσής του από το συμβόλαιό του στον ΠΑΟΚ. Οι επιτελείς του Δικεφάλου γνωρίζουν ότι ο παίκτης είναι σε διαδικασία συζητήσεων τόσο με τον Προμηθέα Πατρών όσο και με την Ανδόρα και ουσιαστικά έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή το εναλλακτικό πλάνο. Αυτό περιλαμβάνει την απόκτηση Αμερικανού point guard και μάλιστα είναι πιθανό να μη γίνει η επιλογή μετά το ταξίδι των Ηλία Παπαθεοδώρου, Νίκου Σταυρόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πιο συγκεκριμένα στο Λας Βέγκας.

Στον ΠΑΟΚ ήδη υπάρχει μια λίστα point guard των οποίων οι περιπτώσεις είχαν εξεταστεί ενδελεχώς το περσινό καλοκαίρι ενώ στη διάρκεια της χρονιάς οι επιτελείς της ομάδας παρακολουθούσαν την πορεία των αθλητών. Ένας εξ’ αυτών είναι ο 25χρονος Κίφερ Σάικς. Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου Green Bay είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Δικεφάλου και πέρυσι, τελικώς προτιμήθηκε ο Κέβιν Ντίλαρντ. Πλέον όμως, ο Σάικς τους απασχολεί καθώς πέρυσι κατέγραψε μια ακόμη εξαιρετική σεζόν.

Για την ακρίβεια, αγωνίστηκε στην Α2 Τουρκίας, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 28.7 πόντους κατά μέσο όρο και παράλληλα είχε πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ ανά αγώνα. Πρόκειται για έναν εκρηκτικό παίκτη με ικανότητα τόσο στην εκτέλεση όσο και στη δημιουργία. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι στην τελευταία του χρονιά στο κολέγιο ήταν ο μοναδικός παίκτης της Horizon League που ξεπέρασε (συνολικά) τους 2.000 πόντους, τις 500 ασίστ και τα 400 ριμπάουντ. Ο ύψος 1.83μ. Σάικς προσπάθησε τρεις φορές να εξασφαλίσει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Έφτασε πολύ κοντά το καλοκαίρι του 2015, αλλά ήταν ένα από τα τελευταία «κοψίματα» των Σαν Αντόνιο Σπερς. Έτσι αγωνίστηκε στην G League (Austin Spurs) και είχε 12.4 πόντους κατά μέσο όρο. Την περίοδο 2016-17 βρήκε πολύ καλό συμβόλαιο στο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας, για να ακολουθήσει η συνεργασία του με την Belediye Ankara την περσινή χρονιά.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα