Είδαμε και τα …λυκόπουλα

Είδαμε και τα …λυκόπουλα

Είδαμε και τα …λυκόπουλα

bet365

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος εξηγεί γιατί η ηλικία του Λάσμε δεν είναι πρόβλημα και ποιους τομείς μπορεί να καλύψει με την εμπειρία και τα προσόντα του. Για τον Καλάθη, τα πράγματα ήταν και παρέμειναν ξεκάθαρα.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Αγγλία - Βέλγιο, αν o Κέβιν Ντε Μπρούιν σκοράρει το 1ο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Για τον Καλάθη τα είπαμε. Δεν νομίζω να χρειάζεται να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε τίποτα από όσα συζητήσαμε την προηγούμενη φορά. Η παραμονή του λύσει τα χέρια και του Πασκουάλ και της διοίκησης, κυρίως γιατί δεν τους βάζει στη διαδικασία να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις στην περιφέρεια από την ξένη αγορά και γιατί αφήνει χώρο για επιλογές ξένων σε άλλες θέσεις. Σκεφτείτε μόνο τί μπελάς θα ήταν να έπρεπε να αλλάξει μια τόσο αξιόπιστη σταθερά και στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στον συσχετισμό Ελλήνων-ξένων.

Ο Στεφάν Λάσμε είναι μια ειδική περίπτωση. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι, στην προηγούμενη θητεία του, πάνω τα δικά του χαρακτηριστικά και στην συνεργασία του με τον Γκιστ ο Παναθηναϊκός βασίστηκε για να αντιμετωπίσει τα βασικά ατού του Ολυμπιακού (Σπανούλη, Πρίντεζη) στον εσωτερικό ανταγωνισμό. Υπάρχει η θεωρία ότι ο Γκαμπονέζος είναι «ξαναζεσταμένο φαγητό» και έχει μεγαλώσει κατά τέσσερα χρόνια, όμως υπάρχει και αντίλογος: πέρυσι, στην Ούνιξ τουΠρίφτη έκανε καταπληκτική χρονιά, έδειξε εμπράκτως (την ζήτησε και η Εφές) ότι επιθυμούσε να επιστρέψει και συν τοις άλλοις: κατά τέσσερα χρόνια έχουν μεγαλώσει και τα ατού του «αιώνιου» αντιπάλου.Επίσης, είδαμε πώς κάλυψαν οι "πράσινοι" τη θέση στα τέσσερα αυτά χρόνια που μεσολάβησαν και πόσα χρόνια έμειναν τα... λυκόπουλα (σε ηλικία) που δοκίμασαν να καλύψουν τη θέση.

Με την προϋπόθεση ότι έχει ξεφύγει από τις κακές συνήθειες και ότι υπέγραψε μόνο για ένα χρόνο, αποτελεί ποιοτική προσθήκη με δεδομένο ότι είδαμε και τα …χαΐρια των νεώτερων που πέρασαν από αυτή τη θέση, από τότε που έφυγε. Οι ξένοι δεν είναι παίκτες πάνω στους οποίους «χτίζεις». Το μόνο που θέλεις να ξέρεις είναι ότι μπορείς να βασιστείς και ο Λάσμε είναι τέτοια περίπτωση, ειδικά μέσα στην ρακέτα (κυρίως στο ριμπάουντ) που ήταν ένα από τα αδύναμα στοιχεία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη.

Το bonus που προσφέρει είναι ότι ξέρει το περιβάλλον, είναι αγαπητός και ο τρόπος που έδειξε την επιθυμία του να γυρίσει τον έκανε ακόμη πιο δημοφιλή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλη περίοδο προσαρμογής (δίπλα στον Γκιστ) και ούτε θα περάσει περίοδο αμφισβήτησης. Τελικά , μήπως δεν ήταν και τόσο κακό το υλικό της ομάδας του 2012-13 και 2013-14 όσο πήγε να παρουσιαστεί τότε;.

Με την ένδεια που υπάρχει στην αγορά, θα ήταν δύσκολο να βρεθεί καλύτερη λύση (έστω για έναν χρόνο), ειδικά αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά που προφανώς θα χαθούν αν αποχωρήσει οριστικά ο Σίνγκλετον. Την μαχητικότητα και την σκληρότητα. Για το σουτ με πρόσωπο θα πρέπει οπωσδήποτε να αναζητηθεί άλλη επιλογή.

Όπως πάνε τα πράγματα, ο Πασκουάλ, φαίνεται να έχει στο μυαλό του μια εξάδα ξένων με Ντένμον, Λάσμε, Γκιστ (αν δεν γίνει Έλληνας) και ψάχνει ένα «τριάρι» (σουτέρ), ένα «τεσσάρι»(με πρόσωπο στο καλάθι) και αν δεν κρατήσει τον Λεκάβιτσιους, έναν σκόρερ combo guard από την περιφέρεια, όπως ο Τζέιμς, αν δεν είναι ο Τζέιμς, που έχει ψηλές προσφορές και ανεβάζει ψηλά το μπάτζετ αν ξαναυπογράψει. Επίσης ζητάει και φρεσκάδα, για να μην ανέβει πολύ ο μέσος όρος ηλικίας, άρα και καταπόνησης στον «μαραθώνιο» που αναγκάζεται να τρέξει κάθε ομάδα, ειδικά στην Euroleague. Αλλά αυτά είναι ζητήματα που προχωράνε και συζητιόνται υπό το πρίσμα του ….βλέποντας και κάνοντας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Γιάννης Ντεντόπουλος