Δεν είναι καιρός για δηλώσεις

Δεν είναι καιρός για δηλώσεις

Δεν είναι καιρός για δηλώσεις

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος εξηγεί γιατί στον Άρη η εποχή δεν είναι κατάλληλη για επίσημες δηλώσεις…

Παίξε νόμιμα live στοίχημα στις μεγάλες διοργανώσεις από κινητό & τάμπλετ με τις συνταγές της Θείας Βίστα!

Πολλές φορές η σιωπή είναι χρυσός. Σε κάποιες περιπτώσεις όπως αυτή του μπασκετικού Άρη, η αξία της είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η επικοινωνιακή πολιτική μιας (χρεωκοπημένης) ανώνυμης εταιρίας δεν είναι κάτι απλό. Απαιτεί βαθιά σκέψη και επίσημη τοποθέτηση όταν το επιτάσσουν οι συνθήκες. Είναι προφανές λοιπόν ότι στον Άρη δεν έχουν δημιουργηθεί. Και δεν θα μπορούσαν μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Γιατί μέχρι τις αρχές του Μάη, το ζητούμενο ήταν η αγωνιστική επιβίωση.

Χρησιμοποίησα τον όρο «χρεωκοπημένη» γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Όπως και να δεις την αλήθεια, είναι μία και μοναδική. Στον Άρη θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες διαδικασίες και στη συνέχεια να εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Γουλιέλμος μπροστά στα μικρόφωνα. Εκτός κι αν θελήσει να μεμψιμοιρήσει και να πει αυτά που ξέρει το 99% των φιλάθλων του Άρη περί του ύψους των χρεών.

Η αγωνία του κόσμου είναι δικαιολογημένη, απαιτεί να μάθει το σχέδιό του. Ειλικρινά, μόνο ένας αφελής σε επίπεδο βλακείας θα δημοσιοποιούσε τις σκέψεις του εν μέσω διαπραγματεύσεων. Διότι αυτό γίνεται στον Άρη εδώ και πολλές εβδομάδες. Ανν ρίξει κανείς μια ματιά στη λίστα των πιστωτών της ΚΑΕ θα βρει από παίκτες μέχρι και μεταφραστές κι αυτοί θα πρέπει να πληρωθούν και κυρίως να πειστούν ότι είναι προς όφελός τους να δεχθούν τις προτάσεις της ΚΑΕ. Γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος πληρωμής του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων τους. Είναι άδικο; Ασφαλώς, αλλά για τον Άρη δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, υπάρχουν φορές που παραπλανούν αλλά επί της προκειμένης υπόθεσης είναι ενδεικτικοί. Αν τα χρέη είναι πέντε εκατομμύρια (εκ των οποίων περίπου τα δύο στο Δημόσιο) θα πρέπει να γίνουν 2.5εκ.- 3εκ.. Αυτή η διαδικασία είναι επίπονη, απαιτεί γερό στομάχι και σίγουρα… όχι συνεντεύξεις Τύπου. Πρώτα πετυχαίνεις τους οικονομικούς στόχους σου, βάζεις το καράβι στη σωστή ρότα και μετά βγαίνεις στην αγορά και κυρίως εξηγείς με ακρίβεια το σχέδιό σου. Αν το εγχείρημα θα πετύχει ή όχι θα φανεί στο… χειροκρότημα και αναλόγως θα κριθούν οι πάντες.

Διαβάζω επίσης ότι ο Άρης δεν μπορεί να κρατήσει ούτε έναν Έλληνα παίκτη. Μισό λεπτό. Ο περσινός Άρης υπέγραψε ή διατήρησε συμβόλαια με συνέπεια να προστεθεί (περίπου) ένα εκατομμύριο στο χρέος του. Γιατί το συμβόλαιο έχει την υψηλότατη εφορία του και παράλληλα θα πρέπει να πληρωθούν σπίτια, αυτοκίνητα και πολλά ακόμη. Το συνολικό μπάτζετ της περσινής ομάδας πλησίασε τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Το επόμενο θα πρέπει να περιοριστεί στο ένα εκατομμύριο. Κάποιοι ονομάζουν αυτήν την πολιτική «μνημονιακή». Προσωπικά την χαρακτηρίζω αναγκαία για την επιβίωση.

Οι περισσότεροι από τους Έλληνες παίκτες της περσινής ομάδας αποχώρησαν οικειοθελώς. Κάποιοι για οικονομικούς λόγους και άλλοι γιατί έφτασαν στα όριά τους με πιο τρανό παράδειγμα τον Σπύρο Μούρτο. Παρένθεση: Εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα τον αθλητή και κυρίως τον άνθρωπο Σπύρο Μούρτο. Αγανάκτησε με όλα όσα έζησε κυρίως στα τελευταία χρόνια, γι’ αυτόν τον λόγο παρουσιάστηκε ενώπιον του Βαγγέλη Αγγέλου και ζήτησε την αποδέσμευσή του. Ορθώς επίσης ζήτησε την πληρωμή του ποσού που του οφείλεται, αλλά μετά των 65.000 ευρώ και των 200.000 της προσφυγής υπάρχει μεγάλη απόσταση. Αυτό δεν θα έπρεπε να το επιτρέψει και το κλείνω εδώ.

Εν τέλει, ο Άρης της επόμενης χρονιάς δεν θα μπορούσε να δώσει 70.000 ευρώ στον Μούρτο, 80.000 ευρώ στον Τσαϊρέλη και 90.000 ευρώ στον Αθηναίου. Ο καθένας επέλεξε τον δικό του τρόπο αποχώρησης. Ο Άρης δεν είχε τη δυνατότητα της επιλογής.

Πάμε στον Βαγγέλη Αγγέλου. Όσοι τον γνωρίζουν, μπορούν να υποθέσουν τον τρόπο λειτουργίας του. Τα πλάνα του (είτε με άρση του ban είτε με διατήρηση της τιμωρίας μεταγραφών) είναι «κλεισμένα» σε αρκετά υψηλό επίπεδο για την εποχή. Περιμένει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές και το «κλειδί» της όλης ιστορίας είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής στην ευρωπαϊκή διοργάνωση (BCL) γιατί έτσι θα γίνει πιο ελκυστικός ο σύλλογος για τους ξένους παίκτες. Στον δε αγωνιστικό σχεδιασμό, η παραμονή των Μποχωρίδη-Μπελ είναι ο βασικός άξονας με την ταυτόχρονη απόκτηση είτε του Λάκι Τζόουνς είτε του Λένζελ Σμιθ. Η γραμμή των ψηλών θα εξαρτηθεί από το ban.

Για να μην ξεφύγουμε, πλησιάζει η στιγμή όπου η τωρινή (απόμακρη, όπως χαρακτηρίζεται) διοίκηση της ΚΑΕ θα προχωρήσει σε γενικό προσκλητήριο. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση αφορισμών, δεν το αντέχει εξάλλου ο σύλλογος. Πρώτα όμως θα πρέπει να επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι. Και ο Δημήτρης Γουλιέλμος θα κριθεί, όπως κρίθηκαν εξάλλου και οι προκάτοχοί του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.