Θέλει Ευρώπη το Λαύριο!

Θέλει Ευρώπη το Λαύριο!

Θέλει Ευρώπη το Λαύριο!

bet365

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, οι άνθρωποι του Λαυρίου εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για να βρεθούν σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση την επόμενη σεζόν.

Μέσα από την αποτελεσματική δουλειά και το αξιόλογο ρόστερ του, το Λαύριο τερμάτισε στην έκτη θέση της φετινής Basket League.

Στην 14η χρονιά του στον πάγκο της ομάδας, ο Χρήστος Σερέλης την οδήγησε για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια παρουσίας της στην Α1 στα playoffs και ήταν ο... συγγραφέας στο «παραμύθι του Λαυρίου», όπως αρέσκονταν πολλοί να λένε.

Μετά από μια τέτοια πορεία, ωστόσο, ο πήχης ανεβαίνει, όπως είναι λογικό, και οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν ακόμα μεγαλύτερες βλέψεις. Μία από αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, είναι να δουν την ομάδα τους να αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Οι ιθύνοντες του Λαυρίου εξετάζουν κάθε περίπτωση που προκύπτει και είναι «ανοιχτοί» σε όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση την επόμενη σεζόν.

Βέβαια, η περίπτωση του Eurocup που έφερε στο προσκήνιο σε σημερινό (11/06) της δημοσίευμα η σέρβικη «zurnal.rs» μοιάζει με ένα... μακρινό σενάριο, αφού οι άνθρωποί του δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο.

Η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση της Euroleague είχε στείλει αιτήσεις για προεγγραφή σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέα, ωστόσο και οι τρεις απέρριψαν αυτή την πρόταση, για να βρεθούν στο Basketball Champions League, στο οποίο είχαν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους, μετά την κατάταξη τους στον φετινό βαθμολογικό πίνακα. Οι τρεις ομάδες θα μπουν στη διοργάνωση της FIBA την σεζόν 2018-19 από το στάδιο των ομίλων.

Αυτό, βέβαια, καθιστά δύσκολη την συμμετοχή του Λαυρίου - το οποίο τερμάτισε ακριβώς πίσω από την τροπαιούχο του BCL, ΑΕΚ, στο ελληνικό πρωτάθλημα - στην εν λόγω διοργάνωση (τουλάχιστον από την φάση των ομίλων), ωστόσο όλες οι περιπτώσεις θα εξεταστούν μέχρι κεραίας, προκειμένου οι «κουκουβάγιες» να πετύχουν το στόχο τους, δηλαδή μια «έξοδο» στην Ευρώπη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα