Οι τρεις καμπαλέρος

Οι τρεις καμπαλέρος

Οι τρεις καμπαλέρος

bet365

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος νιώθει ότι ο Τσάβι Πασκουάλ ποντάρει πολλά στην ταχύτητα της τριπλέτας Καλάθη, Τζέιμς και Λεκαβίτσιους ενόψει των τελικών με τον Ολυμπιακό, υπογραμμίζει την πρόοδο Βουγιούκα και Μήτογλου και θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερη ομάδα από αυτό που έδειξε στον πρώτο ημιτελικό.

Μόνο για λίγα λεπτά στο φινάλε του πρώτου ημιτελικού, ο Παναθηναϊκός άφησε το πόδι του από το γκάζι. Η νίκη του επί του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό των playoffs εξασφαλίστηκε από την δεύτερη περίοδο και το βασικό μέλημα του Πασκουάλ ήταν να κρατήσει ζεστούς και ορεξάτους όλους τους παίκτες του. Τόσο για το παιχνίδι του Σαββάτου, όσο και για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό, που όσο κι αν θέλουμε να σεβαστούμε την προσπάθεια του «Δικεφάλου» αλλά και του Προμηθέα, δεν φαίνεται ότι θα αργήσουν να ξεκινήσουν.

Ωστόσο, σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν κομμάτια στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς περισσότερο από κάποια άλλα, αν συμφωνήσουμε ότι το αποτέλεσμα ήταν, πάνω-κάτω, αναμενόμενο.

α. Σε ομαδικό επίπεδο ήταν η αποτελεσματικότητα της πιεστικής άμυνας που ανάγκασε μια τόσο καλή ομάδα, όπως εξελίχθηκε ο ΠΑΟΚ στο διάβα της σεζόν, να κάνει 17 λάθη, δυο - τρία από απλή επαναφορά..

γ. Στο ίδιο κεφάλαιο συμπεριλαμβάνονται τα 10 "πράσινα κλεψίματα" τα οποία μοιράστηκαν κατά κύριο λόγο οι τρεις περιφερειακοί Καλάθης, Τζέιμς και Λεκαβίτσιους (από 2) που έκαναν περισσότερα από τους μετρ του είδους, Θανάση Αντετοκούνμπο (κανένα) και Σίνγκλετον (1). Αυτή η τριπλέτα των κοντών, με την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά της είναι προφανές ότι θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος του Τσάβι Πασκουάλ στις μονομαχίες με τον «αιώνιο» αντίπαλο, ποντάροντας ότι υπερτερούν σε φρεσκάδα, ταχύτητα και αθλητικότητα των αντίστοιχων του Σφαιρόπουλου, ειδικά όταν έρχεται η στιγμή να ανοίξουν το γήπεδο και να τρέξουν στον αιφνιδιασμό.

δ. Η αξιοθαύμαστη φετινή σταθερότητα του Νικ Καλάθη, ο οποίος κάνει για πλάκα double-double και φλερτάρει αδιάκοπα με το triple –double. Το περίεργο αυτή την φορά ήταν ότι το έχασε από τον δυνατό του τομέα τις ασίστ (είχε 6), ενώ έγραψε 17 πόντους και 12 ριμπάουντ. Δικαίως είναι αυτή τη στιγμή το «νούμερο ένα» όνομα σε παίκτη (γιατί σε προπονητή είναι ο «Σάρας») που θα βγει στην αγορά, εάν και εφόσον δεν επεκταθεί το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι».

ε. Η αυξανόμενη αυτοπεποίθηση του Ίαν Βουγιούκα, η οποία φαίνεται από τον τρόπο που διαβάζει το παιχνίδι και με την δράση του στο low post δημιουργεί τις κατάλληλες αποστάσεις να κινηθούν οι περιφερειακοί. Από κοντά και ο Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος διαρκώς κερδίζει έδαφος στα πλάνα του προπονητή του. Ο διεθνής φόργουορντ, αφενός με την πρόοδό του και αφετέρου με την αντιστοιχία που δημιουργήθηκε με την αντικατάσταση του Τιλί από τον Ουίλτζερ, έδωσε στο Πασκουάλ, την στιγμή της αντιπαραβολής των match up την ευχέρεια να κόψει τον Γκάμπριελ και να δώσει έμφαση στην περιφέρεια, εκεί που όλα δείχνουν ότι θέλει να χτυπήσει τον Ολυμπιακό.

Μπορεί κάποιος να γκρινιάξει για το χαλάρωμα της τελευταία περιόδου, αλλά από τη μία έχουμε συμφωνήσει ότι σε τέτοιου είδους σειρές δεν κερδίζεις και πολλά πράγματα αν κυνηγάς μεγάλες διαφορές χωρίς νόημα κι από την άλλη γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερη ομάδα από αυτό που έδειξε μέχρι το 30’. Αν το επιβεβαιώσει στο δεύτερο παιχνίδι του «Νίκος Γκάλης», στο τρίτο της Πυλαίας και εν πάση περιπτώσει σε όσα χρειαστούν για να κρίνουν τη σειρά, μόνο καλό μπορεί να κάνει στον Παναθηναϊκό, που συνεχίζει μεν αήττητος στην φετινή Α1, αλλά αυτή η αίσθηση της υπεροχής μπορεί να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο μπούμερανγκ, την κρίσιμη στιγμή..

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Γιάννης Ντεντόπουλος