Παπαθεοδώρου: «Ο Τσόχλας είναι ηγέτης μας»

Gazzetta team
Παπαθεοδώρου: «Ο Τσόχλας είναι ηγέτης μας»

bet365

Συγκινημένος από την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος αλλά και λόγω του τραυματισμού του Απόλλωνα Τσόχλα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αφιέρωσε τη νίκη στον παίκτη του.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στην Cosmote TV μετά τη νίκη της ομάδας του στο ΟΑΚΑ και αρχικά ρωτήθηκε για την παρουσία του Αμερικανού Γιούντο στο γήπεδο λέγοντας… «με τον Παναθηναϊκό είμαστε πλήρης, αν είναι να μπει στο rotation για την ερχόμενη σεζόν». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αγώνα.

«Είχαμε μεγάλη επιθυμία να περάσουμε στην επόμενη φάση, μεγάλο κίνητρο απέναντι σε μια ομάδα η οποία έκανε εξαιρετική χρονιά με δύο τεράστιες επιτυχίες. Τα καταφέραμε και το αξίζαμε και στα δύο παιχνίδια. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Η σημερινή μέρα είναι σημαντική γιατί είναι η επέτειος γενοκτονίας των Ποντίων και αναμετρήθηκαν δύο προσφυγικά σωματεία. Θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον Απόλλωνα Τσόχλα ο οποίος είναι ο ηγέτης μας και θα έλεγα ότι μας έχει επηρεάσει ο τραυματισμός του».

Ρωτήθηκε επιμέρους για τον όρο «ηγέτης» και απάντησε: «Ηγέτης δεν είναι αυτός που βάζει τριάντα πόντους σε κάθε αγώνα. Στην πρώτη μου χρονιά κατάλαβα ότι ο Απόλλων είναι ένας εξαιρετικά ποιοτικός άνθρωπος, με ηρεμία, συγκέντρωση και όποτε χρειάστηκε ήταν έτοιμος. Είναι η ήρεμη δύναμη της ομάδας από την οποία μαθαίνουμε όλοι μας».

Ερωτηθείς για τους 93 πόντους που σημείωσε η ομάδα του και για το αν ο αγώνας κερδίσθηκε μέσα από την επίθεση, είπε: «Δεν είναι εύκολο να σταματήσεις μια ομάδα όπως η ΑΕΚ ειδικά όταν οι παίκτες της είναι σε καλή μέρα στην επίθεση. Εμείς θέλαμε να την περιορίσουμε κάτω από τους 75 πόντους. Η άμυνά μας ήταν μέτρια αλλά στο κρίσιμο πεντάλεπτο όπου κρίθηκε ο αγώνας συνδυάσαμε την καλή άμυνα με τα μεγάλα σουτ».

Πλέον ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι η ομάδα του έχει υψηλό κίνητρο. «Είναι μεγάλο το κίνητρο γιατί θα αντιμετωπίσουμε τους Πρωταθλητές και την καλύτερη ομάδα βάσει της βαθμολογίας. Θέλουμε να έχουμε καλή παρουσία», είπε.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα