Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 96-65

Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 96-65

bet365

Ο Παναθηναϊκός ήταν για άλλο ένα ματς σαρωτικός στην Basket League και με την εύκολη νίκη του κόντρα στον Κολοσσό με 96-65 έκανε το 1-0 στη σειρά για την Α' φάση των playoffs.

Τι... regular season, τι... playoffs! To ίδιο και το αυτό για τον Παναθηναϊκό!

Οι «πράσινοι» συνέχισαν με... σπασμένα τα φρένα και στο πρώτο παιχνίδι της postseason κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση τον Κολοσσό Ρόδου με 96-65.

Το 1-0 είναι γεγονός για τον Παναθηναϊκό που χρειάζεται άλλη μία νίκη το ερχόμενο Σαββάτο 19/5 στη Ρόδο προκειμένου να «σκουπίσει» τον Κολοσσό και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του φετινού πρωταθλήματος όπου θα αναμετρηθεί με μία ομάδα εκ των ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ.

Όπως τα περισσότερα ματς των «πρασίνων» στην Basket League, έτσι και αυτό, δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής. Ο Παναθηναϊκός ήταν το αφεντικό από την αρχή μέχρι το τέλος, έχοντας στείλει την διαφορά και στους 48 πόντους (78-30) στο τρίτο δεκάλεπτο. Άλλωστε το τελικό σκορ μαρτυράει από μόνο του όλα όσα συνέβησαν το... ήσυχο (από πλευράς προσέλευσης κόσμου) απόγευμα στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Από τα σημεία που μπορεί να υπογραμμίσει κάποιος είναι το rotation που έκανε ο Καταλανός τεχνικός δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους και λιγότερο στα βασικά του ατού, το γεγονός ότι πήρε σκορ και από τους 12 παίκτες, όπως επίσης και την επιθετική αφύπνιση του Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος σημείωσε 12 μαζεμένους πόντους στην 3η περίοδο.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο από το πρώτο λεπτό και ουσιαστικά... τελείωσε πριν καν αρχίσει! Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τον ίδιο φρενήρη ρυθμό κόντρα στον Κολοσσό μετά τις εύκολες νίκες με ΑΕΚ και Λαύριο «καθαρίζοντας» με την υπόθεση της νίκης από πολύ νωρίς. Κατά την... προσφιλή του -φέτος- συνήθεια, το μόνο που έκανε ήταν να αυξάνει τον δείκτη του σκορ και να δίνει μεγάλες διαστάσεις στην διαφορά η οποία είχε φτάσει στο +28 (51-23) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Ένα διάστημα όπου οι «πράσινοι» έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, με τον Νίκο Παππά να επιβεβαιώνει την αγωνιστική του άνοδο και να ηγείται της ομάδας του με 13 πόντους (4/4δίπ., 1/3τρ., 2/2β.), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε μόλις εννέα λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν σκοράρει οι 11 από τους 12 «πράσινους» (σ.σ. μόνο ο Ρίβερς είχε μείνει στο 'μηδέν') την ώρα που ο Κολοσσός είχε μόλις 7/26 εντός παιδιάς, 16 ριμπάουντ λιγότερα (25-9!!!) ενώ οι παίκτες του Λυκογιάννη είχαν υποπέσει και σε 12 λάθη.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός σπάνια αστοχούσε σε δίποντο (20/26 στο πρώτο ημίχρονο) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια διαφορά του ημιχρόνου και τις βάσεις για την εύκολη νίκη και το 1-0 στη σειρά της α' φάσης των playoffs. Οι Ροδίτες από την άλλη δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους 12 πόντους σε καμία από τις δύο πρώτες περιόδους του ματς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Τα 36/48 δίποντα του Παναθηναϊκού (75%), τα σχεδόν διπλάσια ριμπάουντ (46-25) και οι τριπλάσιες ασίστ (29-13) δίνουν την απάντηση για τον... λόγο τον οποίο επικράτησε εύκολα του Κολοσσού.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νίκος Παππάς (16π., 5/6διπ., 1/5τρ., 3/5β.) δείχνει να είναι σε ανοδική πορεία, ενώ... σταθερά καλός είναι και ο Λούκας Λεκαβίτσιους (12π., 6/6δίπ., 4ασ.)

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Όλος ο Κολοσσός ήταν εκτός ματς με εξαίρεση την τελευταία περίοδο που τράβηξε... χειρόφρενο ο Παναθηναϊκός, αλλά οι Σταμάτης, Γεωργαλής και Παπαδάκης δεν φάνηκαν καθόλου στο ματς.

ΣΗΜΕΙΟΚΛΕΙΔΙ: Το 27-11 του δεύτερου δεκαλέπτου με το οποίο η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +28 με αποτέλεσμα να μετατραπεί το β' ημίχρονο σε τυπική διαδικασία.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Κέι Σι Ρίβερς ανεβάζει στροφές και παρά το «μηδέν» του πρώτου ημιχρόνου σημείωσε 12 πόντους στην τρίτη περίοδο!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό τρίποντο του Μπιλή πίσω από το κέντρο του γηπέδου με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου!

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το (αναμενόμενο και επιτακτικό ίσως) χαλάρωμα στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ο Κολοσσός τα 18 λάθη και τα 13/34 δίποντα!

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 51-23, 80-39, 96-65

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα