Λαύριο - Παναθηναϊκός 57-111

Λαύριο - Παναθηναϊκός 57-111

bet365

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο Λαύριο και με το εκκωφαντικό 111-57 τερμάτισε για πρώτη φορά στην ιστορία του αήττητος στην regular season του πρωταθλήματος με 26 νίκες σε ισάριθμα ματς!

Ένα ακόμα παράσημο στην πλούσια ιστορία του έβαλε ο Παναθηναϊκός αφού κατάφερε να «κλείσει» την κανονική περίοδο έχοντας το απόλυτο στα 26 ματς! Για πρώτη φορά οι «πράσινοι» τερμάτισαν αήττητοι στην regular season, κάτι για το οποίο είχε να παινευτεί μόνο ο Ολυμπιακός από την σεζόν 2010-11.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ όχι μόνο δεν βρήκε αντίσταση από το Λαύριο, αλλά μετέτρεψε το ματς σε πραγματικό μονόλογο με την διαφορά να παίρνει αστρονομικές διαστάσεις. Μάλιστα έφτασε και στο +58 (104-46) λίγο μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου. Δείγμα της τεράστιας διαφοράς των δύο ομάδων, αν και στο παιχνίδι του α' γύρου το Λαύριο είχε διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεπεράσει τους 100 πόντους μέσα σε 48 ώρες αφού είχαν προηγηθεί και οι 115 πόντοι κόντρα στην ΑΕΚ! Αν μη τι άλλο οι «πράσινοι» έδειξαν σε εξαιρετική κατάσταση και (παν)έτοιμοι για την έναρξη των φετινών playoffs στην Basket League.

Φυσικά κανείς παίκτης του «τριφυλλιού» δεν υστέρησε, σκόραραν όλοι, έξι ήταν «διψήφιοι» και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Εκτός από το εντυπωσιακό 111-57 η εικόνα του ματς αποτυπώθηκε και στους αριθμούς με τον Παναθηναϊκό να έχει 30/43 δίποντα και 12/28 τρίποντα, έναντι 18/57 εντός παιδιάς για λογαριασμό του Λαυρίου.

Οι «πράσινοι» φρόντισαν με το πρώτο τζάμπολ να μετατρέψουν το ματς σε... παράσταση για έναν ρόλο και να κυριαρχούν απόλυτα στο κλειστό γυμναστήριο του Λαυρίου. Αρχικά προηγήθηκαν με 12-0 ενώ έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο +16 (6-22) λίγο πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (10-22). Αντίθετα το Λαύριο δεν δικαιολόγησε ούτε στον μικρότερο βαθμό τη βαθμολογική του θέση, αλλά και ούτε την ομάδα που κόντραρε στα ίσια τον Παναθηναϊκό στο ματς του πρώτου γύρου.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε όλους τους παίκτες να... προσφέρουν και από κάτι, εκμεταλλευόμενοι φυσικά την αστοχία των γηπεδούχων στο πρώτο μισό του αγώνα (8/28 σουτ εντός παιδιάς το Λαύριο, εκ των οποίων 1/12 τρίποντα), αλλά και τα 14 λάθη που είχαν υποπέσει. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έβρισκε με χαρακτηριστική ευκολία τον δρόμο για το αντίπαλο καλάθι (13/21 δίποντα, 8/13 τρίποντα) έχοντας μοιράσει και 18 ασίστ (!) στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα.

Ο Νίκος Παππάς πήρε εκ... νέου το όπλο του έχοντας 12 πόντους σε αυτό το διάστημα, με τους Τζέιμς (9π.), Γκιστ (8π.), Καλάθη (7π.) και Ρίβερς (6π.) να τον ακολουθούν. Από το Λαύριο μόνο ο Ουίγκινς προσπαθούσε στο πρώτο ημίχρονο (10π.) να φανεί ανταγωνιστικός.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Απλούστατα το τελικό σκορ φτάνει και περισσεύει για να καταλάβει κάποιος τον λόγο που νίκησε ο Παναθηναϊκός! Ήταν καταιγιστικός από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, βγάζοντας τρομακτική ενέργεια και στα 40 λεπτά!

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ουσιαστικά όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικοί. Απλά πρώτοι σκόρερ ήταν οι Παππάς (15π., 5ασ., 5ρ.) και Τζέιμς (15π., 8ασ.)

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Όλη η ομάδα του Λαυρίου!

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα του αγώνα και το 6-22 του Παναθηναϊκού λίγο πριν από το δεκάλεπτο (10-22) προδιέγραψε τη συνέχεια του αγώνα στο Λαύριο.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Όγκουστ και Αντετοκούνμπο πρόσφεραν πλούσιο θέαμα έχοντας επίσης από 13 και 10 πόντους ατνίστοιχα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Θανάση Αντετοκούνμπο στον Κουζέλογλου, ο οποίος πήγε να καρφώσει στο καλάθι του Παναθηναϊκού, αλλά αντί να κάνει πόστερ τον φόργουορντ των «πρασίνων» δέχτηκε ένα μεγαλοπρεπέστατο «στοπ» στα ίσια!

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τίποτα απολύτως. Το Λαύριο όλο το ματς!

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 26-59, 42-87, 57-111

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα