Ρεκόρ 16 χρόνων έσπασε ο Μάνι Χάρις!

Gazzetta team
Ρεκόρ 16 χρόνων έσπασε ο Μάνι Χάρις!

bet365

Ο Μάνι Χάρις μάζεψε 13 αμυντικά ριμπάουντ κόντρα στο Λαύριο, μια επίδοση που είχε να γίνει από παίκτη της ΑΕΚ για 16 ολόκληρα χρόνια.

Ρεκόρ 16ετίας της ΑΕΚ στα αμυντικά ριμπάουντ έκανε ο Μάνι Χάρις στο ματς με το Λαύριο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ

Ο Μάνι Χάρις έδειξε μία άλλη πτυχή του παιχνιδιού του πέραν από την προφανή, την άνεση του δηλαδή στο σκοράρισμα. Ο Αμερικανός μάζεψε 15 ριμπάουντ ισοφαρίζοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση της φετινής Basket League. Πρόκειται παράλληλα για ρεκόρ περιόδου ως προς τους παίκτες της ΑΕΚ αφού το προηγούμενο ήταν και πάλι του Χάρις, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα όταν μάζεψε 11 ριμπάουντ.

Ένας μεγάλος διαγωνισμός* με σημαντικά έπαθλα σε περιμένει στο καζίνο, από σήμερα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Αμερικανός ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της τελευταίας 2ετίας για την ΑΕΚ. 15 ριμπάουντ είχε πέρσι ο Μίλαν Μιλόσεβιτς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ενώ η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση ήταν εκείνη των 16 ριμπάουντ του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό της 13ης Μαρτίου 2016.

Πιο ξεχωριστή ωστόσο είναι η επίδοση του Μάνι Χάρις στα αμυντικά ριμπάουντ αφού είχε 13. Πρόκειται για ρεκόρ 16ετίας αφού από τις 31 Μαρτίου 2002 δεν υπήρξε παίκτης της ΑΕΚ που να φτάσει σε 13 ή περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ. Τόσα είχε ο Άντριου Μπετς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας της σεζόν 2001-02.

Στο μεσοδιάστημα 12 αμυντικά ριμπάουντ είχαν…

*Ο Γιάννης Μπουρούσης στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας της σεζόν 2005-06.

*Ο Χρήστος Ταπούτος στο εντός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω της περιόδου 2007-08.

*Ο Ποπς Μενσά-Μπονσού στο εντός έδρας ματς με τα Τρίκαλα BC Aries της σεζόν 2014-15.

Την κορυφαία, ιστορική επίδοση αμυντικών ριμπάουντ της ΑΕΚ μοιράζονται ο Τόνι Κόστνερ και ο Βίκτορ Αλεξάντερ με 14.

Ο Κόστνερ τη σημείωσε στις 22 Ιανουαρίου 1994 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Μίλωνα ενώ 14 αμυντικά ριμπάουντ είχε και ο Αλεξάντερ στον τρίτο τελικό των πλέι οφ του 1997 (18 Μαίου 1997) με τον Ολυμπιακό.

*Ο Μάνι Χάρις έφτασε για δεύτερη φορά σε «double-double» (19π, 15ρ.) μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα (18π, 11ρ.).

*Στο ίδιο επίτευγμα (17π, 10ρ.) έφτασε ο Ντελρόι Τζέιμς για πρώτη φορά. Με τα δύο χθεσινά «double-double», η ΑΕΚ παρουσιάζει πια πέντε διαφορετικούς παίκτες με αυτό το επίτευγμα και «έπιασε» στη 2η θέση της σχετικής λίστας στα έξι τον Κολοσσό H Hotels. 10 έχει ο Προμηθέας.

*Σε «double-double» έφτασε για 2η φορά φέτος και ο Μακένζι Μουρ (23π, 13ρ.). Ο Αμερικανός σημείωσε ρεκόρ καριέρας στη Basket League με τα 13 ριμπάουντ του –είχε 11 πέρσι ως παίκτης του Προμηθέα κόντρα στη νυν ομάδα του για την 6η αγωνιστική- ενώ ισοφάρισε και το ρεκόρ καριέρας του στις ασίστ μοιράζοντας οχτώ. Τόσες είχε πέρσι στο ματς Προμηθέας-Τρίκαλα BC Aries και φέτος εκτός έδρας με την Κύμη.

*Με την 335η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ξεπέρασε τον Μάκη Νικολαίδη και έφτασε στην 29η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια της Basket League τον Στράτο Περπέρογλου.

*Με τη μία τάπα που είχε χθες, ο Δημήτρης Μαυροειδής έφτασε τις 148 και προσπερνώντας τον Ιάκωβο Τσακαλίδη έγινε ο 22ος μπλοκέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα